Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pomiqrat » 03 окт 2022 21:26

delqnski47 написа:Асен Василев: Бихме говорили с ГЕРБ и ДПС, ако тези партии се почистят

Паце, къде си батко... 8-). Нещо спори с мен вчера май...
Усещаш ли накъде духа вятъра? Междудругото не знам дали знаете, но и вкарахте партия, която "ще преговаря със всички" (БВ). 8-) .
Циркът тепърва започва и единствената спирачка и аларма срещу мафията - ИТН я изчегъртахте, щот сте много умни.

Медията, която използваш е изпуснала нещо незначително по невнимание: "Да направят самопризнания".
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

gaiusjulius
Контакти:

Мнениеот gaiusjulius » 03 окт 2022 21:45

Здравейте на всички във форума. Хвърлям по едно око, от време на време, но реших сега да си направя регистрация поради някои от последните коментари свързани с изборите. Гръмки послания за негласуващите прочетох – намаляване значението на купения вот, турците, статуквото, намеци за идиоти … . Четох, четох и си казах – Абе, я дай да го сметна.
Приемаме, че всички негласуващи се вдигат и гласуват (за да е по-просто удвояваме избирателната активност от 40 на 80 процента, което за мен е пълният максимум при настоящите списъци) и даваме два варианта.
Първи вариант – негласуващите гласуват за всички други освен ГЕРБ и ДПС, като предполагаме, че вотът ще бъде приблизително пропорционално разпределен.
25 20 15 10 9 8 5 8
0 35 0 16 15 14 8 12
25 55 15 26 24 22 13 20
12.5 27.5 7.5 13 12 11 6.5 10
* първите 7 партии плюс други за 8та колонка
Втори вариант – негласуващите гласуват за най-логичното, а именно, не подкрепям никого плюс разпилян вот в други по-малки партии или по-просто казано в графата други.
25 20 15 10 9 8 5 8
0 0 0 0 0 0 0 100
25 20 15 10 9 8 5 108
12.5 10 7.5 5 4.5 4 2.5 54
Извода ми от тази елементарна математика – вариант 1 получаваме ПП БСП ДБ(като евентуална коалиция), вариант 2 получаваме повече мандати(депутати) за ГЕРБ, БСП, ДПС, Възраждане (ДБ са на бариерата, БВ са извън).
Сега, от позицията на човек гласувал 15 години почти за всички без БСП + партии от типа на Атака или Възраждане,задавам въпрос - може ли да ме оборите, че гласът ми е от такова голямо значение?

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 03 окт 2022 21:55

delqnski47 написа:
JimBeam написа:
nghcvth написа:Мисля, че тези избори опровергават думите на Иво Христов, че 85% сме дебили. Ако се събере резултата на ПП и ДБ и се съпостави с хората, имащи право на глас, то дебилите стават значително по- малък процент.
А за Парламента, интересно е дали сега американците ще накарт Киро и Бойко да правят коалиция или ще изчакат още едни избори.

Колко пъти да ви го казват от ПП и ДБ, че няма да се коалират с ГЕРБ и да престанете вече с тези изказвания. Още снощи ви го казаха и ако искаха нещо такова щяха да си оставят вратичка след като видяха, че загубиха. Христо Иванов от ДБ каза същото нещо, така че спрете да повтаряте едно и също, защото няма да стане истина. ГЕРБ да му мислят как ще опаковат сега сдружението си с турците, а той ни проглуши ушите през последните месеци и години, че никога няма да се коалира с тях. Естествено като искаше да свали правителството нямаше проблем после започна кампанията и започна да говори пак как няма да се коалира с тях с идеята да не загуби избиратели ако беше казал нещо друго. Ето сега се е скрил като мишка и не излиза да говори и е пуснал остриетата си да кажат по някоя друга дума.

delqnski47 написа:Асен Василев: Бихме говорили с ГЕРБ и ДПС, ако тези партии се почистят

Усещаш ли накъде духа вятъра? Междудругото не знам дали знаете, но и вкарахте партия, която "ще преговаря със всички" (БВ). 8-) .
Циркът тепърва започва и единствената спирачка и аларма срещу мафията - ИТН я изчегъртахте, щот сте много умни.

Не изкарвай думите му от контекста. Асен това го каза още лятото, че в ГЕРБ има кадърни хора но са под влияние на Борисов, Дончев и другите под върха. Ти смяташ ли, че ГЕРБ и ДПС ще се прочистят за един месец? Асен си го каза, че за разговори с ГЕРБ не трябва да има модела Доган, а това ще стане ако символично каже че няма да участва в политиката. Наистина ли вярваш, че ако се отдръпне няма да дърпа конците отзад? На 30 септември Асен си го каза като отговаряше на едни въпроси че не искала модела Доган и Дончев или някой там сложен начело като аватар да тича след 17 часа в Банкя и да слуша какво ще му каже Борисов.

......тоест има начин да се направи коалиция ... с ГЕРБ и ДПС. :D

Естествено, че има и ГЕРБ не са всички тъпи, но се водят по акъла на вожда който коли и беси. Ако един ден се отърват от него, ама не да стои в сянка като Доган тази партия може и да смени облика си и да тръгне нагоре. Там обаче трябва да се чисти до кокал и такива като Дончев и онази с цайсите която много кряка нямат място, а има още няколко калинки, които са там заради доброто заплащане и без умствен багаж. Онази която ГЕРБ ви откраднаха от вашата партия ИТН и миналата пролет ходеше да пие кафе с Борисов докато беше в кампания с ИТН. Уволнихте я и баце я дръпна и я сложи като някакъв заместник шеф на народното събрание, но почти не и чухме думата и стоеше там отпред само да си гледа телефона и да се подхилква на дадено изказване. В близките месеци ГЕРБ няма как да се изчисти, така че на този етап няма как да има коалиция с тях, а след 2-3 години може и да стане още повече ако изкарат името на лидера на голяма партия от списъка Магнитски и всички знаем или подозираме кой е той.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 03 окт 2022 22:22

JimBeam написа:
delqnski47 написа:
JimBeam написа:
nghcvth написа:Мисля, че тези избори опровергават думите на Иво Христов, че 85% сме дебили. Ако се събере резултата на ПП и ДБ и се съпостави с хората, имащи право на глас, то дебилите стават значително по- малък процент.
А за Парламента, интересно е дали сега американците ще накарт Киро и Бойко да правят коалиция или ще изчакат още едни избори.

Колко пъти да ви го казват от ПП и ДБ, че няма да се коалират с ГЕРБ и да престанете вече с тези изказвания. Още снощи ви го казаха и ако искаха нещо такова щяха да си оставят вратичка след като видяха, че загубиха. Христо Иванов от ДБ каза същото нещо, така че спрете да повтаряте едно и също, защото няма да стане истина. ГЕРБ да му мислят как ще опаковат сега сдружението си с турците, а той ни проглуши ушите през последните месеци и години, че никога няма да се коалира с тях. Естествено като искаше да свали правителството нямаше проблем после започна кампанията и започна да говори пак как няма да се коалира с тях с идеята да не загуби избиратели ако беше казал нещо друго. Ето сега се е скрил като мишка и не излиза да говори и е пуснал остриетата си да кажат по някоя друга дума.

Не изкарвай думите му от контекста. Асен това го каза още лятото, че в ГЕРБ има кадърни хора но са под влияние на Борисов, Дончев и другите под върха. Ти смяташ ли, че ГЕРБ и ДПС ще се прочистят за един месец? Асен си го каза, че за разговори с ГЕРБ не трябва да има модела Доган, а това ще стане ако символично каже че няма да участва в политиката. Наистина ли вярваш, че ако се отдръпне няма да дърпа конците отзад? На 30 септември Асен си го каза като отговаряше на едни въпроси че не искала модела Доган и Дончев или някой там сложен начело като аватар да тича след 17 часа в Банкя и да слуша какво ще му каже Борисов.

......тоест има начин да се направи коалиция ... с ГЕРБ и ДПС. :D

Естествено, че има и ГЕРБ не са всички тъпи, но се водят по акъла на вожда който коли и беси. Ако един ден се отърват от него, ама не да стои в сянка като Доган тази партия може и да смени облика си и да тръгне нагоре. Там обаче трябва да се чисти до кокал и такива като Дончев и онази с цайсите която много кряка нямат място, а има още няколко калинки, които са там заради доброто заплащане и без умствен багаж. Онази която ГЕРБ ви откраднаха от вашата партия ИТН и миналата пролет ходеше да пие кафе с Борисов докато беше в кампания с ИТН. Уволнихте я и баце я дръпна и я сложи като някакъв заместник шеф на народното събрание, но почти не и чухме думата и стоеше там отпред само да си гледа телефона и да се подхилква на дадено изказване. В близките месеци ГЕРБ няма как да се изчисти, така че на този етап няма как да има коалиция с тях, а след 2-3 години може и да стане още повече ако изкарат името на лидера на голяма партия от списъка Магнитски и всички знаем или подозираме кой е той.

Да, в общи линии и ГЕРБ и ПеПетата взеха боклуците от партията. Така де, имах предвид почтените независими депутати, които никой не напазарува с главен вожд Руди Гела. По принцип е доста смешно да ви гледам отстрани как буквално легитимирахте пазаруване на депутати пред очите ни, слагане на някви роднини за шефове на високи държавни длъжности като Лорер който назначи жена си..... буквално пред очите ни.
И на вас не ви прави ама абсолютно никакво впечатление :DDDDDDDDD
Плашещото е че към всичко това добавям и това горе което си писал за ГЕРБ като възможен вариант и ме побиват тръпки, защото не си само ти, който мисли така.
Имам чувството, че ако Киро излезе утре и каже "Съществуват еднорози..... видях ги с очите си и НЕ, не съм се друсал. Междудругото, да знаете че ще си взема два милиарда, така и така не ви прави нищо впечатление", вие ще кажете "к".
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 03 окт 2022 22:27

По принцип Герб имат най-добрите кадри. Поне в Пловдив със сигурност. Конкуренцията е потресаваща. Просто на върха стоят престъпници и не се дава път на кадърните хора.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

gaiusjulius
Контакти:

Мнениеот gaiusjulius » 03 окт 2022 22:31

И между другото, тротинетката не е проблем за сексуалността на човека(на тази емили е доста сложна и ако някой иска да я определи да заповяда), проблем е как се движи на пътя. Като човек карал преди години мотор мога да ви кажа, че екипировката струва между 1500 и 3000 лв поне преди десетина години. Повтарям само екипировката. Защо е толкова скъпа може всеки да разбере в чичо гугъл. Проблем става, че някой бръмчи със 100 км в час с каска за 50 лв и рокля. Личното ми мнение е, че тази(този,това) са изключително опасни на пътя!

Потребителски аватар
sinqkrepost1914
Контакти:

Мнениеот sinqkrepost1914 » 03 окт 2022 22:34

Te гласоподавателите на пп и дб нямат проблем с Емил тротинетката и неговите производни. Те или са такива или се кефят на такива. С две думи, пед*л, сър.
He never won the Ballon d'or, but he definitely won our hearts !
-Steven Gerrard

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 окт 2022 22:44

gaiusjulius написа:.....,задавам въпрос - може ли да ме оборите, че гласът ми е от такова голямо значение?

Да!
Всеки глас за парламентарно представена партия е от значение! Независимо дали идва от чужбина или от страната. Най-малкото за да намали тежестта на етническия и купен вот.
"Не подкрепям никого" е идиотията наследена от т.нар Задължително гласуване 2016 и практически е без значение, освен за референдум или президентски избори.
Ниската избирателна активност помага на партиите с твърдите електорати + търгашите, които с 200-300 000 × 50 лв. обръщат резултати.
Колкото повече хора гласуват, толкова по-представителен би бил Парламента и управляващото мнозинство би имало винаги едно на ум при разпределянето на порциите, ... теоретично. ;))))

За съжаление, единствената ми мотивация напоследък да продължавам да гласувам е, че не желая 25% от гласа ми да ходи при Баце, 14% при Доган , 10% при комунетата и още 10% при поредното съветско прокси. За мен е достатъчно.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 окт 2022 23:07

Red_Neck написа:...

Смяташ ли, да ми отговориш тая година на въпросите, които съм задал ? До момента не си ми отговорил на нито един въпрос, а ми даваш линкове от канадски историк. Само за сведение, в учебниците им по история се отбелязва, че Нормандия била най-ключовата битка от Втората световна война.
Та... кажи, по какъв начин Украйна е "вкарана насила" в СССР ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 03 окт 2022 23:18

Red_Neck написа:
gaiusjulius написа:.....,задавам въпрос - може ли да ме оборите, че гласът ми е от такова голямо значение?

Да!
Всеки глас за парламентарно представена партия е от значение! Независимо дали идва от чужбина или от страната. Най-малкото за да намали тежестта на етническия и купен вот.
"Не подкрепям никого" е идиотията наследена от т.нар Задължително гласуване 2016 и практически е без значение, освен за референдум или президентски избори.
Ниската избирателна активност помага на партиите с твърдите електорати + търгашите, които с 200-300 000 × 50 лв. обръщат резултати.
Колкото повече хора гласуват, толкова по-представителен би бил Парламента и управляващото мнозинство би имало винаги едно на ум при разпределянето на порциите, ... теоретично. ;))))

За съжаление, единствената ми мотивация напоследък да продължавам да гласувам е, че не желая 25% от гласа ми да ходи при Баце, 14% при Доган , 10% при комунетата и още 10% при поредното съветско прокси. За мен е достатъчно.

За кого гласува и защо, ако не е тайна.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”