Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот tiamat » 03 окт 2022 15:22

Резултатът от изборите беше предвидим още от 47-ия парламент, поради което те се доказаха като безсмислени. Още тогава българите не искаха нов вот, а социолозите до последните часове на 2 октомври отчитаха, че мнозинството желае преди всичко управление, дори с цената на сериозни компромиси. Не защото едните не жадуваха да ликвидират антикорупционния модел, а другите - да възстановят старото статукво. А защото на никого не му стигат силите решително да надделее. За това си даваха сметка и голяма част от избирателите от двете страни на вододела. А инфлацията и геополитическата криза дори извадиха пред скоба на всички останали разделения желанието за редовно стабилно управление.

Какво не разбраха партиите

Това беше най-сериозната червена лампичка, която повечето партии не отчетоха. Тя обяснява и ниската избирателна активност, и наказателния вот за „Има такъв народ“ – само за година и половина от първа политическа сила тя изпадна под 4-процентната бариера.

ГЕРБ и ДПС не отчетоха, че сваляйки с помощта на ИТН правителството на Кирил Петков тласкат страната към избори, в които „Продължаваме промяната“, дори да бъде победена, няма да се стопи фатално. А ПП, вместо в 47-ото Народно събрание да поведе управление с втория или третия мандат, хазартно се хвърли да спечели категорична победа на нов извънреден вот, като в самоувереността си дори отказа предизборна коалиция с „Демократична България“. Формацията на Кирил Петков и Асен Василев се оказа електорален донор дори за „Възраждане“, а в преливането на избиратели между нея и най-близката ѝ ДБ, последната излезе на плюс, връщайки си около 15 000 гласа от ноември. Въпреки че ДБ е единствената от формациите на бившата управляваща коалиция, която не губи, ръстът ѝ е незадоволителен.

„Възраждане“, макар да удвои резултата си, не постигна заплашителни размери и не се превърна в партията на протестния вот. А въпреки безспорния си успех, ДПС не може да излезе от изолацията и да се брандира като евроатлантическа партия с емблематичния и за света по санкциите „Магнитски“ Делян Пеевски.

От анализ на Веселин Стойнев

Горе-долу това е. Особено доволен съм от това, че Копейкин не взе повече, аз лично го очаквах... Но явно има надежда :)

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 03 окт 2022 15:30

ivan56 написа:След умнокрасиви, сега новият лаф Емили тротонетката ли е, че гледам често се употребява от привърженици на копейката и малкото ДПС(нема леФ, няма парламент)
Общо взето отиваме на нови избори а като им слушам приказките на всички никой не му се управлява в такова време.
Изненадващ резултат за мен от БВ, явно има пренасочена кешовица от Москва към партията, друго обяснение нямам при вялата им кампания.

Как може да гласуваш за партия с активисти психично болни същества, които има вероятност след време да образоват децата(внуците) ти? Винаги съм се чудил на тоя въпрос към хора, които имат деца.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 03 окт 2022 15:45

delqnski47 написа:
ivan56 написа:След умнокрасиви, сега новият лаф Емили тротонетката ли е, че гледам често се употребява от привърженици на копейката и малкото ДПС(нема леФ, няма парламент)
Общо взето отиваме на нови избори а като им слушам приказките на всички никой не му се управлява в такова време.
Изненадващ резултат за мен от БВ, явно има пренасочена кешовица от Москва към партията, друго обяснение нямам при вялата им кампания.

Как може да гласуваш за партия с активисти психично болни същества, които има вероятност след време да образоват децата(внуците) ти? Винаги съм се чудил на тоя въпрос към хора, които имат деца.

Ама за всяка партия партия можем да изкараме, че имат луди и болни активисти или казваш, че само нормални гласуват за Копейката и Слави.
Що се касае за твоите хора, свършиха си работата на еднодневка, подведоха своите симпатизанти и резултата е ясен от първа партия преди година сега са вън
Възпитанието на децата първо идва от семейството, пък то не е гаранция на коя партия ще симпатизира учителя, луди и болни бол.
Най-важното в днешно време е директора да е от правилната партия, щото иначе проблем :)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 03 окт 2022 16:02

Русенската "Булмаркет" купува румънска жп компания за 17 млн. евро

Сделката за Vest Trans Rail чака одобрение от румънската антимонополна комисия. Българската група вече има малък превозвач там, докато тук е втора след БДЖ

Темата накратко

"Булмаркет груп" се надява след 5 години да има 10% от румънския жп пазар.

За три години до 2023 г. групата инвестира 60 млн. евро в жп.

Местното дружество е "Булмаркет рейл карго", което има 17-18% пазарен дял и се нарежда на второ място след държавното БДЖ.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 окт 2022 16:07

Каква е пък тази тротинетка, пак нещо съм пропуснал?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 окт 2022 16:29

Thsmith написа:Каква е пък тази тротинетка, пак нещо съм пропуснал?

Арна руса мома, тамън кат за теб.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 03 окт 2022 16:29

Как каква, поредният траверс, който ни навират в очите, ставаме като САЩ, черна води прогнозата за времето, травестити ни заливат от новините и т.н. ..... ставаме "модерно западно общество". Изображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 03 окт 2022 16:31

doktora25 написа:
Thsmith написа:Каква е пък тази тротинетка, пак нещо съм пропуснал?

Арна руса мома, тамън кат за теб.

:)))
Това беше добро!

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 03 окт 2022 17:32

Без никакво заяждане имам въпрос към симпатизантите на ДБ- защо темата за Гешев, благодарение на която Христо влезе в Парламента миналата години, сега изобщо не се споменава и отиде в девета глуха?
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 03 окт 2022 18:04

Sstefanov написа:Едно не мога да разбера от тези резултати. Защо хората не харесват ДБ, примерно не харесват Христо или Мирчев. Но пък само 7% при тази ниска избирателност, някак си не ми се връзва.

Защото те гледат с презрение на всички, които не са като тях. Ето виж този пост например :
https://m.facebook.com/diana.popova.790 ... h66GYnpsHl

Средностатистически симпатизант на ДБ. Те съвсем буквално мислят всички извън тях за "прости". На тези хора не им пука какви са проблемите на един, макар и "прост" човек в България. Те никога не са търсили диалог с обикновения човек. Да си видял Христо Иванов да е отишъл в някое българско село, ей така, дори и просто за ПР да си направи. Да си го чул да говори за нещо различно от Гешев? Според теб тези хора как ще привлекат някой като симпатизант, след като преди това са му казали в очите, че за тях той е подчовек или прост, без изобщо да го познават. Ето заради тази агресия, тричане и заклеймяване на всеки, който не мисли като тях, никога няма да получат подкрепа. Ето и онзи Бобо Николов, дето те е цитирал, само е потвърдил това, за което говоря.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”