ReBorn1982 написа:THE G.A.M.E написа:ReBorn1982 написа:Е, ние в България поне няма какво да губим, защото свобода нямаме, ние сме колония на една чужда държава (и нейните васали от ЕС) и нямаме думата за нищо. Както се изрази наскоро един политик "следваме единната европейска позиция" .... т.е., ние нищо не решаваме, само "следваме" каквото господарите ни решат ....
В какъв смисъл нямаш свобода ?
Кое ти е забранено ?
Нямам свобода да си купя Грипен ..... нямам свобода да забраня пропагандата на сексуални извратении ..... още ??
Това с държавните поръчки си е игра на комисионни.
Радев си го хванаха, че е взел нещо от шведите. :)
Макар аз лично също да предпочитах "Грипен", заради по ниската цена и като цяло по лесното управление ( имам познати пилоти във ВВС и се доверявам на тях ) ... Трябва да призная обаче, че не бях запознат с детайлите по двете сделки.
Ф-ките ще пристигнат в пълно бойно снаражение, готови да влязат в бой още утре, дет' се вика.
Докато шведските машини тепърва щяхме да ги оборудваме.
Съвсем друг е въпросът обаче, защо са ни нужни 16 самолета, след като гРъци и тРуци имат 100 + ...
"Смит" е прав по въпроса с изтребителите... Ако не можеш рязко да наклониш везните в твоя полза, като бройка и качество, упражнението е безсмислено.
Аз бих заложил на Ракетни Системи, както отбранителни, така и нападателни.
Примерно израелските "Небесен Купол", са си без аналог и пропускат под 5 % от ракетите на противника. :)
Доказано, когато пред 2 г. от територията "палестина', ги засипаха с над 100 залпа ...
П.С.
Искаш на теб да не ти забраняват, ама искаш ти да забраняваш... Малко, не си честен. :)
"Сексуални извратености", пред руският стремеж, да изтрият българското ни самосъзнание... Нещо, което направиха в "македония" и Волжка България ( "Татарстан" ) ... "Труден избор", а ?