Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Войната в Украйна

Мнениеот ReBorn1982 » 29 сеп 2022 20:48

Groucho написа:
ReBorn1982 написа:Балтийските страни са по-далеч ..... плюс това, тук не визирам самите ядрени оръжия, а командните центрове (откъдето само могат да се задействат те), ключовата въздушна база Енгелс (там са всички Ту 160, както и ключовата логистика) и т.н. Всичко това е най-близо до Украйна и Беларус.

Сега, нямам идея къде е тая база Енгелс. Най-вероятно имат някакъв протокол на действие за ответен удар. Даже съм срещал писания, че имат автоматична система, която да изстреля каквото е останало, ако ги ударят и разрушат командните им центрове, големи градове и прочие. Подводници и ракети, позиционирани дълбоко в тяхната територия. Това ще им остане за отговор според мен, а не Ту 160. И все ще оцелее някой командващ, за да пусне заповедта.

Ту 160 е най-ефективната платформа за нанасяне на ядрен удар.

Силозите са далеч от САЩ, т.е. американците имат много време да прехванат ракетите и да ги свалят, освен това силозите са статични, т.е. уязвими са.

Мобилните установки не са статични, по-трудна мишена са, но и те са на територията на Русия, т.е. много далеч, съответно има време за реакция.

Подводниците са бавни, знаят се координатите им и са най-лесната мишена.

Ту 160 е най-трудният за елиминиране. От Енгелс със свръхзвукова скорост преминава през северния полюс, където няма никаква защита срещу него, доближава САЩ по Х морски маршрут и изстрелва ракетите си. Времето за реакция в САЩ е минимално, щото ракетите са изстреляни от доста по-близка дистанция, каквато другите споменати не могат и да доближат. Т.е., и самият самолет, и самите му ракети са много трудни за неутрализиране.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 сеп 2022 20:56

Иначе, ето ти я Енгелс къде се намира, виж картинката в статията. Украйна е най-близо до нея от европейските страни.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Engels-2_(air_base)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 сеп 2022 22:10

Red_Neck написа:
metodito написа:Лелелелеее...

С кое не си съгласен? ;)))

По-добре ме питай с кое съм съгласен.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 29 сеп 2022 22:25

ReBorn1982 написа:
Groucho написа:
ReBorn1982 написа:Балтийските страни са по-далеч ..... плюс това, тук не визирам самите ядрени оръжия, а командните центрове (откъдето само могат да се задействат те), ключовата въздушна база Енгелс (там са всички Ту 160, както и ключовата логистика) и т.н. Всичко това е най-близо до Украйна и Беларус.

Сега, нямам идея къде е тая база Енгелс. Най-вероятно имат някакъв протокол на действие за ответен удар. Даже съм срещал писания, че имат автоматична система, която да изстреля каквото е останало, ако ги ударят и разрушат командните им центрове, големи градове и прочие. Подводници и ракети, позиционирани дълбоко в тяхната територия. Това ще им остане за отговор според мен, а не Ту 160. И все ще оцелее някой командващ, за да пусне заповедта.

Ту 160 е най-ефективната платформа за нанасяне на ядрен удар.

Силозите са далеч от САЩ, т.е. американците имат много време да прехванат ракетите и да ги свалят, освен това силозите са статични, т.е. уязвими са.

Мобилните установки не са статични, по-трудна мишена са, но и те са на територията на Русия, т.е. много далеч, съответно има време за реакция.

Подводниците са бавни, знаят се координатите им и са най-лесната мишена.

Ту 160 е най-трудният за елиминиране. От Енгелс със свръхзвукова скорост преминава през северния полюс, където няма никаква защита срещу него, доближава САЩ по Х морски маршрут и изстрелва ракетите си. Времето за реакция в САЩ е минимално, щото ракетите са изстреляни от доста по-близка дистанция, каквато другите споменати не могат и да доближат. Т.е., и самият самолет, и самите му ракети са много трудни за неутрализиране.

Нали Путин се хвалеше с някакви свръхзвукови ракети, дето могат да стигнат навсякъде за нула време и били трудни за прехващане? Те не могат ли да носят ядрен заряд?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 29 сеп 2022 22:35

Soulen написа:Бах тая неблагодарна Украйна. Ние все едно трябва да благодарим на Турция, че 500 години ни е строяла пътища и е разраствала градовете. Даже ни е запазила етнически, а не ни е асимилирала или прочистила. Украинците определено имат да благодарят на СССР за мизерия, глад и милиони жертви.

Българските русофили не спират да ме изненадват. Целия свят (дори част от самите руснаци) разбра, че Путин е превъртял и иска да завладява територии само българския русофил все още вярва на глупости. Честито русофили вече сте по-ниско интелектуално дори и от самите руснаци, които побягнаха като хлебарки, щом ножа опря до кокъла. Така да видим какво стана:
-Русия завладя територии в Украйна;
-Русия "анексира" тези територии и започна да раздава руски паспорти на украинци;
-Русия започна незабавна мобилизация на "анексираните", разбирай изпраща украинци срещу украинци против волята им...
Руснаците разбраха каква идиотия и шизофрения е завзела Кремъл и побягнаха като гърмяни зайци кой както може да се спасява. Само българския русофил още целува портрета на другаря Путин. Нито българския русофил, нито българското правителство искат да прогледнат и да разберат, че докато Путин е на власт и продължава да завзема територии в Украйна няма да има нормални търговски отношения с Русия, особено след като и двата газопровода бяха взривени. И преди да започнат пак русофилите да отоговарят с "Ама вие защо биете негрите?" ще им задам следните въпроси, макар и да не очаквам отговор...
1. Кога последно Америка и Запада навлязоха в чужда държава с идеята да завладява и анексира територии?
2. Кога последно Америка и Запада започнаха да мобилизират мъжкото население на анексирани територии от друга държава и да го използват като войници срещу тази държава?
3. Одобрявате ли това, което Русия прави в Украйна и готови ли сте да си хвърлите българските паспорти, ако след създадения прецедент Турция или Сърбия решат да денацифицират България и завземат територии под предтекст, че там се провежда референдум и после да ви връчат я сръбски и я турски паспорт и да ви връчат една пушка и да ви заставят да се биете срещу държавата, която ви е отгледала, в която сте отрасли, в която имате семейство и деца? И не на последно място-защо след като сте такива луди привърженици на Путин и войната не грабнете багажчето и отидете да се биете на страната на руснаците?като знам някои от вас колко мразят украинците нека видим колко ви стиска....

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 сеп 2022 22:39

tiamat, сигурно имаш предвид хиперзвуковата Кинжал ..... тя може да носи ядрена бойна глава, но не е за стратегически ядрен удар. С нея по план трябва да се удря инфраструктура или кораби, не е оръжие от калибъра на междуконтиненталните балистични ракети за масово унищожение. Реално не е заплаха за територията на САЩ.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 29 сеп 2022 22:58

ReBorn1982 написа:tiamat, сигурно имаш предвид хиперзвуковата Кинжал ..... тя може да носи ядрена бойна глава, но не е за стратегически ядрен удар. С нея по план трябва да се удря инфраструктура или кораби, не е оръжие от калибъра на междуконтиненталните балистични ракети за масово унищожение. Реално не е заплаха за територията на САЩ.

Ааа, ясно.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 29 сеп 2022 23:05

bobonikolov написа:И малко уточнение
Mr Havrylov's visit followed trips to Westminster, and to witness Ukraine infantry training in Wiltshire.

He said the ships were vital as there are many mines in the Black Sea.

The deal to hand over two vessels in September is part of an agreement made before the Russian invasion in February.

Сделката е още от преди войната. Доставака - през Септември. Още нещо неясно за някой?

Бобо, шо става, плават ли английските бойни кораби към Украйна?
Айде, че време не остана, септември свършва.

ReBorn1982 написа:Ту 160 е най-ефективната платформа за нанасяне на ядрен удар.

Не съм специалист по темата. Според мен ще бъде от подводници и с ракети, ако се случи.
Би трябвало да очакват всички самолети да са им унищожени.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 сеп 2022 23:37

Принципно никой не знае в реални условия какво точно ще стане. И двете страни имат начертани стратегии и планове, ама както знаем в реалността често не става баш като на хартия ..... изпитвали са го много пъти и СССР/Русия, и САЩ.

Това, което е ясно, е че плюсът на Ту 160 е, че излети ли веднъж, става много сложно, щото маршрутът му е Русия - Северен полюс - САЩ (Канада се заобикаля), т.е. не минава през Европа, където има разположени много ПВО системи и самолети, и трудно би оцелял. Минусът му е по-малката бойна глава на ракетите му .... другите платформи са с по-големи унищожителни възможности, но пък са по-уязвими срещу системата за отбрана.

Като цяло ..... по-добре да не разбираме какво би станало. Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 сеп 2022 23:40

Вие се бъзикате, ма бащата ме пита: "Нали знаеш, че ноември отиваш запас?". Принципно и той се шегуваше... Поне "специализацията" ми не изисква носенето на оръжие. Което се вписва в принципите ми.
Макар че, като се замисля, те по-дърти от 35 няма как да викат запас. А пък в същото време, няма 35-годишни да са ходили в казарма. Аз бях май последния набор и тогава бях на 24. Примерно. Даже не помня кога беше...
Последна промяна от metodito на 29 сеп 2022 23:48, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”