Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот delqnski47 » 26 сеп 2022 18:15

pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:Кокорчо ще го съди с основание, ако Тошко в действителност е казал "бил е осъден", но Кокорчо не е бил. Но Кокорчо си е крадец, в това няма спор. Не мисля че е морално такъв човек да има власт.
Дългия сега пък им готви дело, че го наричат "мафия" без да имат доказателства. И най вероятно ще го спечели. Те в действителност нямат нито едно доказателство за хилядите обвинения, които отправиха към ИТН по най различни теми. Даже си измислиха няква история с Капитан Андреево - сигнал, който пръв бе подаден от Каримански от ИТН, че там има нередности :D Каква ирония

А с преписвача какво се случи :D

Тва с Петър Илиев беше няква абсолютно излишна пушилка. Технически за абсолютно всяка личност + мен и теб може да се изкара компромат.

Със сигурност няма да извадят книга, която представям за моя, а е чужда.

Първо, не е книга, а страници от нея и, второ, дори да е така, смисъл, голям праз. Имахме премиер, който буквално наруши конституционен закон умишлено и финансов министър крадец.

Не го е нарушил той, а институцията, която го е допуснала. Тошко да извади свидетелстото му за съдимост и да го потвърди.

:D
Ми, не, той лъже умишлено в декларацията, че "не е канадски гражданин" и се подписва под невярно съдържание, а президентската институция не е разследващ орган.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 сеп 2022 18:18

delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
А с преписвача какво се случи :D

Тва с Петър Илиев беше няква абсолютно излишна пушилка. Технически за абсолютно всяка личност + мен и теб може да се изкара компромат.

Първо, не е книга, а страници от нея и, второ, дори да е така, смисъл, голям праз. Имахме премиер, който буквално наруши конституционен закон умишлено и финансов министър крадец.

Не го е нарушил той, а институцията, която го е допуснала. Тошко да извади свидетелстото му за съдимост и да го потвърди.

Ми, не, той лъже умишлено в декларацията, че "не е канадски гражданин" и се подписва под невярно съдържание, а президентската институция не е разследващ орган.

Според него не е бил и е направил нужното, за да не бъде. Тошко да го осъди, ако е излъгал
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 26 сеп 2022 18:21

pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:Тва с Петър Илиев беше няква абсолютно излишна пушилка. Технически за абсолютно всяка личност + мен и теб може да се изкара компромат.

Според него не е бил и е направил нужното, за да не бъде. Тошко да го осъди, ако е излъгал

Е, то и аз направих нужното миналия месец да спра на червено, ма не спрях, та куките ме спряха след тва.
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 сеп 2022 18:26

delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:

Е, то и аз направих нужното миналия месец да спра на червено, ма не спрях, та куките ме спряха след тва.

Техническият преглед не си е свършил работата и е можело заради некадърен служител да пострадаш.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 26 сеп 2022 18:28

pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:Първо, не е книга, а страници от нея и, второ, дори да е така, смисъл, голям праз. Имахме премиер, който буквално наруши конституционен закон умишлено и финансов министър крадец.

Техническият преглед не си е свършил работата и е можело заради некадърен служител да пострадаш.

Не бе просто си казах "Абе аре ще мине". :D
И Кико така.. :D Ма ни глобиха и двамата накрая
Sofia.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 26 сеп 2022 18:37

ReBorn1982 написа:Първият самолет трябваше тази 2022-а да бъде тук.

Трябваше да е в България в началото на 2023, но Ковид обърка нещата и всичко се изтегли с 2 години напред.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 сеп 2022 18:38

delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:
pomiqrat написа:

Не бе просто си казах "Абе аре ще мине". :D
И Кико така.. :D Ма ни глобиха и двамата накрая

Той си е подал заявлението с отказа от гражданство и е станал министър със съзнанието, че е само български гражданин.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

ГАЗПРОМ

Мнениеот Drunken_Master » 26 сеп 2022 20:19

Groucho написа:...

ReBorn1982 написа:...

Colonelcassad написа:...

Soulen написа:...

https://www.youtube.com/watch?v=WmdRAmshfR0&t=193s
Изгледайте тоя "дебат". Нямам думи за наглостта на някои...

"От 15 години България е троянския кон на Русия !"
"Унгария плаща най-скъпия газ. Питайте г-н Орбан !"
"Не преписвайте вината за цялата инфлация на някакъв си газ !"
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 26 сеп 2022 21:08

Какво да гледам тези грантоеди, които цял живот нищо съществено не са работили, освен да леят пропаганда срещу финансиране.

Георги Ганев - Център за либерални стратегии ..... мисля че само това НПО ти стига, за да разбереш.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 26 сеп 2022 21:56

Борисов и Радев са знаели, че по "Турски поток" няма да тече газ за България, сочат справки на ДАНС

Бившият премиер Бойко Борисов, експредседателката на Народното събрание Цвета Караянчева и президентът Румен Радев са знаели още преди 5 години, че по продължението на газопровода "Турски поток" не е предвидено да бъде доставян природен газ за България. Това показват поверителни справки на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), публикувани от разследващия сайт BIRD в неделя.

Според информацията във въпросните документи още през есента на 2017 г. агенцията е уведомила хората, заемащи трите най-висши държавни поста в страната, че основната цел на този проект всъщност е "евентуално преустановяване на преноса [на газ] през Украйна".

Свободна Европа изпрати писмени въпроси до прессекретариата на държавния глава и до пресцентъра на ГЕРБ в понеделник сутринта, но до момента оттам не са върнали отговори. Сред въпросите беше дали Радев е изразявал резерви за построяването на газопровода пред третото правителство на Борисов във връзка с тези справки на ДАНС. Както и защо бившият премиер неведнъж твърдеше, че този проект е от "стратегическо значение" за България и през него страната ще може да получава природен газ от различни източници.

Междувременно главният редактор на BIRD Атанас Чобанов коментира пред Свободна Европа, че с колегите му са рискували да публикуват справките, въпреки че те са с гриф "Поверително", чиято давност не е изтекла, защото информацията в тях представлява обществен интерес.

"Надделяващ обществен интерес"

"Рискуваме, защото става дума за надделяващ обществен интерес и защото имаме опит в защитата на източниците си. Прокуратурата може да окаже натиск да ги разкрием, но това няма как да се случи. Засега няма реакция от нито една институция", каза Чобанов.

Продължението на "Турски поток" през България е с дължина 474 км. То беше построено само за около година от третото правителство на Борисов, който го наричаше "Балкански поток". Тръбата струва над 3 млрд. лева, платени от държавния бюджет, и дава възможност на Русия да доставя природен газ на Сърбия и други страни. Газопроводът носи икономически ползи на Русия, но не и на България.

Проектът обаче има и друга роля – "Турски поток" и неговото продължение през България са предназначени да заобиколят Украйна. Същата е целта и на "Северен поток", който от 2011 г. доставя природен газ в Германия. Такава беше и целта на "Северен поток 2", който сега е замразен заради руската инвазия в Украйна, започнала на 24 февруари.

Какво пише в справките

Публикуваните в BIRD справки на ДАНС потвърждават, че агенцията е предупредило българското държавно ръководство за тези обстоятелства още преди 5 години. Те датират от октомври и декември 2017 г. и са изготвени във връзка с "проект за пренос на газ по съоръжение от "Турски поток". Цената и трасето на проектът обаче отговарят на реализирания впоследствие "Балкански поток", пише разследващото издание.

В справката от 11 декември 2017 г. ДАНС предупреждава, че руската газова компания "Газпром" едностранно е променила параметрите за пренос на газ през България и целият обем през бъдещата тръба ще бъде предназначен за Сърбия, Гърция и Македония. В документа присъства и уточнението, че "количества за вътрешния пазар не са предвидени".

Информацията, че продължението на "Турски поток" е имало за цел да заобиколи Украйна и България всъщност няма "стратегически интерес" от неговото построяване, нееднократно е била коментирана от български и чуждестранни експерти.

На този фон Бойко Борисов винаги е защитавал проекта като възможност за диверсификация на газовите доставки за България, твърдейки, че т.нар. "Балкански поток" ще осигурява количества от страни като САЩ, Катар и Саудитска Арабия. В същото време третото правителство на ГЕРБ не успя да завърши в рамките на мандата си интерконектора с Гърция, който се очаква да заработи тази есен.

Върни се в “Свободна зона”