Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Furious_Monk

Re: Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Мнениеот Furious_Monk » 18 сеп 2022 19:38

Трудното ти е защото виждаш книгите по друг начин.... Може би си прав, но може и да не си... като видях колко много си писал, не искам да споря с теб, явно имаш голямата вяра в книгите и разбираемо недоверие към киното.

На мен лично ми е много тъпо, кой е има по-големите топки, кой е по-голям и успешен лидер Джакс или Езекиел.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 18 сеп 2022 19:53

Монах, само за сведение. Емилия Кларк е чела ОСЕМ пъти Игра на тронове заради Денерис. И колкото пъти се опитва да пресъздаде Денерис като сърдечна, непрекъснато смееща се и шегуваща се жена, с огромен арсенал от емоции, толкова пъти бива отрязана от двамата идиота, които я карат да играе Stoic ice queen. Защото това е холивудското клише. Така Холивуд разбира силните женски персонажи. Ти да си спомняш една шега от Денерис? Изброй ми моля те коя сцена на Денерис от сериала намираш за забавна? Има ли поне една такава?

Цялата пета книга Денерис стои в Мийрийн и УПРАВЛЯВА. Кажи ми, моля те, в коя точно сцена от сезони четвърти, пети и шести Денерис управлява? Изброй ми ги, моля те. Случайно в сериала да се споменава как Денерис започва да прокопава канали за иригация, как започва засаждане на различни култури, да въвежда нови данъци, да преговаря с гилдии, да бъде върховен съдия по най-различни случаи, да основава бойни компании, които би трябвало да ОСТАНАТ в Мийрийн и да поддържат реда след като един ден тя си замине, грижи по бежанска криза, поддържане на съда, търговски преговори с Карт, Лазарийн и пр. Нещо? Управление? Поне малко? А, чакай, май си спомням нещо. Спомням си как в сериала Тирион пристигна и започна да управлява и да върши всичко това, което би трябвало Денерис да върши (с уговорката, че действията му в сериала са толкова адекватни, колкото Санса е най-умния човек, който шоу Аря познава) и бива възнаграден за добрата работа от Денерис. Мда, много интересно. Денерис възнаграждава Тирион за работа, която в книгите самата тя върши. Несъмнено знак за тирания. То разбира се бих могъл по аналогия да питам същото и за Джон де. Изброй ми сцените в които той управлява Вала. Много ми е интересно какъв ще е резултатът. А да, забравих, Джон е идиот, който може само да върти меча, какво управление?

В сериала двамата кретени имаха сцена, в която се коментираше как Денерис била имала добро сърце, ама се нуждаела от съветници, които да потискат гневните ѝ изблици и тенденции. Много интересно. А бе я да вземем да ги изброим тези съветници, дето я контролирали Денерис да не изперка, става ли?

Сир Джора, чийто съвети са: Не вярвай на Баристан, не вярвай на Ксаро, не вярвай на Илирио, не вярвай на Даарио, не вярвай на Куейт, на тоя, на оня и въобще не вярвай на никого освен на мене. А, и робовладелството си е съвсем ОК.

Баристан: Мийрийн не е твоето кралство, нека отплаваме за Вестерос. Страшно полезен съвет за разрешаване на проблемите в Мийрийн.

Даарио. Избий Мерек, избий Пал, Избий Лорак. Абе избий ги господарите и да не ти пука. Те това биха сторили с теб.

Скааз мо Кандак, дребен благородник от Мийрийн, решил да подкрепи режима на Денерис. Избий ги всички. Нека си вземем заложници от големите фамилии и да избиваме един по един ако синовете на харпията не изчезнат.

Кафявия Бен Плум, лидерът на Вторите синове, втора наемническа дружина на служба на Денерис. Нека да пуснем драконите да поизпържат малко враговете ни.

Джого, Аго и Ракаро. Никога не съм убивал дебел кафяв мъж. Белвас ще бъде първият.

Белвас, евнух, пратен от Илирио да служи на Денерис. Утрепал съм много дотраки. Имат звънци на косите си.

Джикуи и Ирри. Някакво безсмислено дотракско суеверие. Това се знае.

Зелената Грация: Ожени се за Хиздар.

Хиздар. Нека да пуснем бойните пирамиди (които съвсем случайно изкупих на безценица). Ще гледаме страхотни забалвления, като например две джуджета (Тирион и Пени), въоръжени с дървена броня и с дървени доспехи срещу гладни лъвове. Страшно забавление, джуджетата няма да ги очакват. Не е ли страхотно?

Мисандей. Най-добрият съветник на Денерис. Между другото Мисандей е на 10 години.

Това според двамата кретени се превежда като "Денерис се нуждае от съветници, които да обуздават агресивните ѝ изблици на насилие".

В сериала двамата кретени казват, че Денерис била гледала със студено безразличие смъртта на Визерис (както вече казах, Ice stoic queen). В книгите Денерис тъгува за брат си, такъв, какъвто е бил някога. "Визерис най-после се усмихна като чу от Дрого, че ще го короноват и това беше най-страшното и тъжно нещо за нея". Между другото даже и в сериала Денерис нарече единия си дракон Визерион. Ама да де, несъмнено знак.

Да не забравяме разбира се гневните речи на Денерис пред Карт, в Карт и пр. Речи, които съвсем случайно просто ги няма в книгите. Там всъщност Денерис изобщо не държи речи. Камо ли пък гневни.

Няма Денерис в сериала. Има Емилия Кларк, на която са ѝ дадени някакви указания и някакъв текст, като една много малка част идва от Мартин а 90 % са откровени измишльотини на двамата кретени, като тези измишльотини не са логически свързани помежду си, или с книгите или дори със здравия разум. Няма знаци за каквото и да е в сериала. Нито за тирания, нито за величие, нито за каквото и да е. Има бълвоч.
Същото важи за Церсей в сериала. Няма Церсей. Има Лена Хийди, на която и е зададено да върши разни работи, обикновено нямащи нищо общо с книгите или със здравата логика. Шоу Церсей не е злодей, а просто един нонсенс.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 18 сеп 2022 20:06

След малко ще прочета цялото ти мнение, но ми изглежда, че си твърде голям фен на Денерис. В моите очи тя е образ, който се изкривява спрямо случващото се около нея. Не е от тези герои, който вървят спрямо нуждата на зрителя.Нейната воля създава друг образ, който е много противоположен на нейната същност.Боли ме за нея, но я разбирам, знам какво трябва да се случи с нея, но ми е тъпо за края и... това е...

Стига с тези книги ,брато... просто нямам времето да ги прочета. Каквото е в сериала, така си го представям спрямо историята.
Анчелоти.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 18 сеп 2022 20:16

Furious_Monk написа:Трудното ти е защото виждаш книгите по друг начин.... Може би си прав, но може и да не си... като видях колко много си писал, не искам да споря с теб, явно имаш голямата вяра в книгите и разбираемо недоверие към киното.

На мен лично ми е много тъпо, кой е има по-големите топки, кой е по-голям и успешен лидер Джакс или Езекиел.

Нямам вяра в книгите или недоверие в киното. Аз просто виждам нещата такива, кавито са. Това, че съм чел книгите само ми дава възможност да ги сравня и да оценя по-добре силните и слабите страни на сериала. Виж сега, ако сравняваш сериала с други продукти, идващи от телевизията, до сезон шести сериалът е велик. Дори ужасните сезони пети и шести. Ако, обаче, прочетеш и се постараеш да разбереш книгите... Те, впрочем, съвсем не са проста литература. Като човек с много сериозни исторически занимания мога да кажа, че в тях има изключително сложни и наистина дълбоки идеи. И е престъпление срещу човечеството, това, което двамата тъпаци направиха. Имаше един изключително рядък шанс да се пусне нещо комерсиално по телевиията, което същевременно да притежава и други качества, да бъде полезно от чисто образователна гледна точка. Защото може да те научи на нещо. А не просто да ти предостави примитивно забавление. Но всичко това отиде у кофата за боклук, защото Вайс и Бениоф имат манталитета на непораснали деца с бащи милионери. С други думи нищожества. Ако изобщо се опиташ да изкараш някакви изводи от сериала, те ще бъдат само чист нихилизъм. Само да кажа, че 1984 от Оруел, например, не е нихилизъм. Дори и краят да не е като в дисни приказките.
За това и ти казвам, прочети книгите. Струват си, дори и да не излязат последните две. Ако и да са много дебели.
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 18 сеп 2022 20:34

Имам чувството ,че ми говориш за Доктор Кой, велик сериал, но отдаден на комерса. От два сезона не го гледам, обожавам неговата концепция, не ми харесва неговото развитие.

Дайте шибан шанс на авторското величие...

https://www.youtube.com/watch?v=omLGFy3voyI
Анчелоти.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 18 сеп 2022 21:06

Furious_Monk написа:След малко ще прочета цялото ти мнение, но ми изглежда, че си твърде голям фен на Денерис. В моите очи тя е образ, който се изкривява спрямо случващото се около нея. Не е от тези герои, който вървят спрямо нуждата на зрителя.Нейната воля създава друг образ, който е много противоположен на нейната същност.Боли ме за нея, но я разбирам, знам какво трябва да се случи с нея, но ми е тъпо за края и... това е...

Стига с тези книги ,брато... просто нямам времето да ги прочета. Каквото е в сериала, така си го представям спрямо историята.

В книгите любимият ми персонаж е Тирион, с малка преднина пред Денерис. Това няма особено голямо значение. Ако ме питаш за Джон, пак ще ти кажа, че адаптацията му е безобразна, а краят - безсмислица. Ако ме питаш за Бейлиш, Варис, Юрон, Церсей, Джейми, Бриен, Аря, ще ти кажа същото. И мога да обясня защо адаптацията на всеки един от тези персонажи е безобразна. За доста от персонажите безобразията започват след четвърти сезон, т. е. дотогава положението е горе долу ОК, но за някои безумията започват много рано. Добре адаптирани бяха да речем Робърт, Тивин, Оберин, Дрого, Нед, Визерис. Всичките мъртви до края на четвърти сезон. В адаптацията на Тирион има определени разлики, но те до края на четвърти сезон не са проблем. До момента със смъртта на Тивин, която беше напълно съсипана и от този момент Тирион престана да съществува. Имай пред вид, че Тирион завърши като ръка на новия крал и това казах е любимият ми персонаж. Не ми пречи да кажа, че бих предпочел да умре в книгите, в сравнение с това извращение, което беше направено в сериала. Не че искам да умре, не искам. Но е за предпочитане, пред това Тирион просто да престане да бъде Тирион и да се превърне в дразнещ идиот. Иначе от всички персонажи за най-голямата съсипия би трябвало да спорят Денерис и Бран. И това е без дори да броя сезон осми. Ако някой ме беше питал преди сезон осми щях да кажа същото. Ако двамата глупаци бяха направили Денерис кралица, щастливо женена за Джон с 35 деца и всички заживели мирно и щастливо щях да кажа същото. Че то даже за уж най-славният момент на Денерис - в Ащапор, има определени проблеми. В този смисъл за мен е доста невероятно, че Денерис в сериала е, смятам, най-популярният персонаж. Защото Денерис от книгите, спрямо Денерис от сезони 1, 2, 3, 4 и 5 е почти все едно да сравнявам Тирион от сезон втори срещу Тирион от сезон осми.

"тя е образ, който се изкривява спрямо случващото се около нея" - какво имаш пред вид. Всеки персонаж се развива в резултат от случващото се около него. Иначе не бихме говорили за живо същество.
"Не е от тези герои, който вървят спрямо нуждата на зрителя" - И каква е нуждата на зрителя? Какво имаш предвид? Аз подкрепях лорд Старк, както и Роб Старк. Те умряха. Тъжно. Но каква е моята нужда в тези случаи?
"Нейната воля създава друг образ, който е много противоположен на нейната същност". Това вече е пълна безсмислица. За нейната воля може да се говори в книгите. В сериала и без това няма Денерис. Има Емилия Кларк плюс двойни стандарти и непрекъсната подмяна на правилата, по които нещата се случват. Действията на Денерис в сериала са безсмислени по принцип. Обясни ми, в сезон пети, когато Денерис отлетя от Мийрийн, защо го направи? Сезон и половина търсим синовете на харпията. Ето ги, пред теб са. Ти имаш дракон. Какво правиш? Решаваш да отлетиш и да оставиш твоите хора на произвола на съдбата. Можеш ли да ми обясниш мотивацията на Денерис, каква е нейната воля. За сериала де. Не питам за книгите. Ако въобще измислим някакъв отговор той вероятно ще е, че шоу Денерис е имбецил.

Защо Денерис реши да изгори столицата. Каква е нейната мотивация? Според Емилия, преди да види на живо сцената, въз основа на това, което са ѝ казали, тя е летяла към червената цитадела за да утрепе Церсей. Според единият идиот, Денерис решава да "направи нещата лични". Каквото и да означава това. Според другият идиот, Денерис била летяла много високо над хората и не си давала сметка какво им се случва. Това в официалното видео към епизода. Щото двамата кретени нещо не си спомням да са се появили публично за да обяснят какво точно се случи и това вече три години след края на сериала. След като три години двамата кретени официално мълчат и не са се опитали да обяснят каква е била тяхната идея, това според теб за какво говори?
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 18 сеп 2022 21:22

Сигурно си прав, навлизаш дълбоко в история, която не е достатъчно комерсиална за бъде извадена на показ толкова подробно...но Тирион много го прецакаха, унижиха го и развалиха напълно образа му. Без достойнство няма развитие.

П.П Денерис няма видима мотивация, отчаяна и напълно отдадена на успеха. Времето или неговата липсау създава най-добрите злодей...
Анчелоти.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 18 сеп 2022 22:21

Furious_Monk написа:Сигурно си прав, навлизаш дълбоко в история, която не е достатъчно комерсиална за бъде извадена на показ толкова подробно...но Тирион много го прецакаха, унижиха го и развалиха напълно образа му. Без достойнство няма развитие.

П.П Денерис няма видима мотивация, отчаяна и напълно отдадена на успеха. Времето или неговата липсау създава най-добрите злодей...

За коя история казваш, че не е достатъчно комерсиална за да бъде извадена на показ толкова подробно.
Ако визираш това, което последно споменах, че три години вече двамата идиоти не са направили публично изявление относно сезон осми и решенията им в него си в грешка. Много добре се знае това. Знае се, че не са направили никакъв опит да отговарят на каквито и да е въпроси нито за крал Бран, нито за Санса, Аря, Ланистърите или Денерис. Разбира се, най-много биха били питани за Денерис.
И е пределно ясно за всеки, който мисли, защо не го правят. Добре известно е, че макар и малцинство си има хора, които защитават тезата за лудата Денерис и как това било велика идея и финалът бил страхотен. Техните аргументи и тяхната теза са пълни идиотщини, но това няма значение. Те наистина го вярват и биха могли спокойно да се опитват да защитават публично такава теза, ако бяха на мястото на двамата кретени. Ама работата е в това, че ДВАМАТА КРЕТЕНИ НЕ ВЯРВАТ в тази теза. Тяхната теза е съвсем друга. Че 40 минути CGI Дрогон изгаря кралски Чертог е върховна телевизия. Това е тяхната теза. Денерис няма значение, нито нейната мотивация, нито какво и как Мартин прави или планира. Затова три години вече си мълчат.

Точно както за тях битката в епизод 8х03 е върховна телевизия. Защото поставя рекорд. Най-дълга битка в телевизионната история. Един час. Те самите с гордост си го обявиха това преди края на сериала. Как това било рекорд и колко грандиозно било всичко. И накрая като гледаш въпросния епизод и какво да видиш - едно големо лайно. Няма сюжет, няма смисъл, пълна идиотщина на всяко едно ниво. Но сме поставили рекорд.

То именно това е най-нелепото. Че има хора, които защитават това, което се случва на финала, след като даже двамата кретени не са направили ей толкова да го защитят. Themes are for 8 grade book report.
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 18 сеп 2022 22:24

Пич, Денерис не е луда, а отчаяна и крайно агресивна в края на своето развитие като образ в ти ви серията... Нека да си изгледам мача до края и после ще говорим.
Анчелоти.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 18 сеп 2022 23:08

След цялото това оплюване (за повечето неща заслужено) на Бениоф и Вайс ще очаквам с нетърпение следващия им проект, който се очертава да бъде много по-мащабен от Игра на тронове.. The Three-body problem е наистина епична научно-фантастичена новела и ще бъде повече от интересно как ще я адаптират за телевизията..
Изображение

Изображение

Върни се в “Свободна зона”