Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот tiamat » 15 сеп 2022 19:05

pomiqrat написа:
ReBorn1982 написа:https://money.bg/companies/germanskiyat-energien-kontsern-yuniper-shte-sadi-gazprom.html

Що така, другари ??! Изображение ..... нали сами казвате, че Европа трябва да се освободи от руската енергийна зависимост ??! Ми ето, Газпром ви помага да се освободите по-бързо, вие ще ги съдите ??! ......

'убавиня си беше досега, Унипер купуваше евтин руски газ, сега са принудени да купуват скъп "демократичен" газ .... и веднага изпаднаха във фалит. Изображение

Сигурно, защото знаеш, че имаш гарантирани доставки до дата еди коя си и след нея дата ще можеш да си осигуриш достъп до друг доставчик. Спри да задаваш всеки път този малоумен въпрос, защото започваш да изглеждаш малоумно. Не се хаби да ми задаваш въпрос. Няма да отговоря.

Все едно имаш кола на лизинг за още две години да речем, и планираш да си вземеш друга от друг лизингодател след това. В момента, в който настоящия лизингодател научава, идва и си прибира колата. Може да не е най-удачни пример, но нещо такова. Малоумен въпрос не, ами...

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 15 сеп 2022 19:27

tiamat написа:
pomiqrat написа:
ReBorn1982 написа:https://money.bg/companies/germanskiyat-energien-kontsern-yuniper-shte-sadi-gazprom.html

Що така, другари ??! Изображение ..... нали сами казвате, че Европа трябва да се освободи от руската енергийна зависимост ??! Ми ето, Газпром ви помага да се освободите по-бързо, вие ще ги съдите ??! ......

'убавиня си беше досега, Унипер купуваше евтин руски газ, сега са принудени да купуват скъп "демократичен" газ .... и веднага изпаднаха във фалит. Изображение

Сигурно, защото знаеш, че имаш гарантирани доставки до дата еди коя си и след нея дата ще можеш да си осигуриш достъп до друг доставчик. Спри да задаваш всеки път този малоумен въпрос, защото започваш да изглеждаш малоумно. Не се хаби да ми задаваш въпрос. Няма да отговоря.

Все едно имаш кола на лизинг за още две години да речем, и планираш да си вземеш друга от друг лизингодател след това. В момента, в който настоящия лизингодател научава, идва и си прибира колата. Може да не е най-удачни пример, но нещо такова. Малоумен въпрос не, ами...

Нищо, ще ти помогна.
Строите проект заедно. Той е на финала и основният ти партньор се поддава на политически рекет.
А впоследствие те заплашва с национализация на твои активи.
Договори ли, йезуити мили?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 сеп 2022 19:33

pomiqrat написа:
Thsmith написа:)

От телевизията ти нещо са изтрещели https://www.facebook.com/10000011525661 ... 7356410412

Не са, в кампания преди избори са : ) Като се има предвид как се насраха с абортите, хванали са се за всяка сламка за да направят опит да спасят икономиката преди Слипи Крипи да я унищожи напълно.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 сеп 2022 19:52

pomiqrat написа:Сигурно, защото знаеш, че имаш гарантирани доставки до дата еди коя си и след нея дата ще можеш да си осигуриш достъп до друг доставчик. Спри да задаваш всеки път този малоумен въпрос, защото започваш да изглеждаш малоумно. Не се хаби да ми задаваш въпрос. Няма да отговоря.

Сигурно и Аерофлот имаше договори за доставка на резервни части и сервизно обслужване на закупените от Запада самолети, а ??! Да питам ли кой наруши тези договори ??!

Много е готино ЕС да нарушава договорите с Русия, ама като отвърне Русия, става "ненадежден търговски партньор" и ще я съдим .....

Жалко европейско двуличие.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 сеп 2022 20:52

fcb_bg написа:Нищо, ще ти помогна.
Строите проект заедно. Той е на финала и основният ти партньор се поддава на политически рекет.
А впоследствие те заплашва с национализация на твои активи.
Договори ли, йезуити мили?

Това са им "ценностите", великите "демократични ценности" .....първи нарушиха купища договори с Русия, но сега ще ми реват, че тя отвръща със същото.

Интересно е, когато САЩ натисна Австралия да наруши договора с Франция за подводниците, къде бяха всички тия "моралисти" ??! Единствено Франция изпищя, щото беше прекарана зверски, но всички останали мълчаха ..... да им таковам "ценностите". Фалш. Пълен фалш.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 15 сеп 2022 21:00

Аха били първи нарушили някакви договори и явно някой се е събудил една сутрин и си е казал "абе я днес да наруша там 2-3 договора с Русия понеже съм в настроение". Всичко си има причина за подобни нарушения, защото руснаците почнаха да си правят ей такива военни конфликти преди години първо с Грузия по примера с Украйна и анексирането на територии, а после с Крим и сега войната и ти очакваш другите да стоят и да гледат? Впрочем точно защото стояха и гледаха и не ги погнаха със сегашните санкции още по времето на Грузия нещата щяха да са други. Путин тогава беше от едва 10 години на власт и не беше обхванал цялата власт и все още не беше вземал страхът на всички.

А какви са ценностите на изтока драги ми плювачо по запада? Те готини ли са, хуманни ли са че си тръгнал да сочиш другите? Ако ги изпиташ на гърба си дали няма да ти просветне в червената главица, че със запада е по-добре?

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 сеп 2022 21:07

Ми преди руснаците да почнат да "си правят ей такива военни конфликти" в Грузия и Украйна, помня че САЩ си правеше същите в Ирак, например. Варварско нападение, "оправдано" с куп лъжи. Да те питам ли къде бяха санкциите срещу САЩ тогава ??? ..... или САЩ може да напада чужди държави, това е демократично, но Русия не може ....

Фалш, фалш ....

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 15 сеп 2022 21:09

Ами изтъквай причините.
Дай да чуем.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 сеп 2022 21:11

Thsmith написа:Какво точно ви грее какво признава или не някоя друга държава относно историята и произхода си? Ако искат да вярват в божествен произход дори, тяхна работа.
Ами формират обществени нагласи.
Не само у нас.
На теб харесва ли ти мисленето на поне 50 % от 'българите" > В добро и лошо, трябва да сме с Русия, щото сме православни славяни <
Като ги питаш защо смятат така - "Ми в учебниците по история пише така".
А учебниците ни са писани от дърти кремълофили ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 15 сеп 2022 23:10

ReBorn1982 написа:Ми преди руснаците да почнат да "си правят ей такива военни конфликти" в Грузия и Украйна, помня че САЩ си правеше същите в Ирак, например. Варварско нападение, "оправдано" с куп лъжи. Да те питам ли къде бяха санкциите срещу САЩ тогава ??? ..... или САЩ може да напада чужди държави, това е демократично, но Русия не може ....

Фалш, фалш ....

Ирак кой щат по номер е в Америка, че нещо не ги намирам? Войната в Ирак се водеше от алианс на всички членове на НАТО като в първите дни на войната участват САЩ и Англия по суша и впоследствие се включват и другите държави. Не е хрумка на един диктатор и една държава, а е с разрешението на много държави. Нали виждаш разликата каква е? Дори самата Русия мълчаливо дава съгласие за подобно нещо, а да не говорим, че за войната в Афганистан предоставят своите бивши бази на американците в самата страна. Русия тогава беше все още в колапс и не искаше да се репчи на този и онзи и събираше позитивите от една такава война като продаваше и оръжия впоследствие на новата власт. Путин тъкмо беше стъпил в длъжност и към края на своят първи мандат, когато избухнаха двете войни и той нямаше нищо против тогава.

Върни се в “Свободна зона”