Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот tiamat » 09 сеп 2022 03:59

Colonelcassad написа:
paceto написа:Ленд-а не включва само оръжие или трябва да се обяснява като на малки деца?
Това включва както снабдяване с оборудване на пехотинците, така и за хуманитарна помощ, обучение на войската и т.н.

Както казах не веднъж доставената военна техника не влиза директно на фронта, а стои на сборни пунктове по една или друга причина. Няма да обяснявам всеки път през 1-2 седмици, досадно е.

Не извъртай!

А аз обяснявам още веднъж за неразбралите: с другия "американец" твърдите, че ленд-лийза още не е започнал, а според Белия дом този ленд-лийз дори вече е почти изразходван и от октомври месец няма да има пари за Украйна. Затова Байдън иска от Конгреса още 13,7 млрд. долара за трите месеци след октомври.

Първо, аз съм българин, ясно? Второ, нищо не съм "твърдял". Казах "май".

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 сеп 2022 04:08

Colonelcassad, ще те помоля малко по сдържано да се обръщаш към мен и останалите, защото в началото като те извикаха тук на помощ се стремеше да се покажеш някак си неутрален едва ли не, но постепенно започна да се отпускаш и да си показваш истинското лице. Казах, че в скоро време ще почна да спирам да се правя на сляп за подобен тон, така че или се спирай докато е време или се връщай в другият форум, от където дойде.

В много от форумите такова поведение нямаше да се толерира, но съм ви дал свобода на всички тук и започвате да прекалявате вече и не знам до кога ще продължавам да ви търпя. Малко остава още, защото обръщате всичко на лична основа и слагате епитети на този и онзи.

Groucho ми реве тук, че било офтопик какво се пише за американската армия, ама явно за него няма проблем да си обсъжда в съседната тема за световната политика за сериали понеже Мъск казал нещо, а като цяло това можеше да се пусне в темата за сериалите. Оставих го там все пак да е като малък офтопик и за него не му пречи, но като почне някой друг да пише неща, които не са му по вкуса почва да скача.

Ленд-а не е започнал да се разгръща в целият си потенциал, защото това е "проект" за няколко години напред. Още юни месец казах, че първите по сериозни оръжия ще се очакват да пристигнат около август и септември по простата причина, че не малка част от тях пътуват по море и това отнема време. Прекалено буквално приемате всичко написано тук вместо да се замислите и да погледнете цялата картинка и същността на всичко. Голям процент се складира по границата с Полша и Румъния и дори имаше видеа как военната техника се боядиса с новите отличителни знаци и камуфлажи.

Това е от Полша някъде май месец с първите доставки от запада, не е от ланд-а и показва сборният пункт, за който говоря. Той не е един де, но явно трябва да се набляга на повече детайли, за да е разбираемо.
https://9gag.com/gag/a91O1m1

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 09 сеп 2022 04:21

paceto написа:Colonelcassad, ще те помоля малко по сдържано да се обръщаш към мен и останалите

Е, добре де, как може да се обиждате на "американец"!?

Към мен днес имаше обръщение "швед", но не се обидих, защото изглежда потребителят прави такава асоциация за мен.

Но щом вие сте толкова тънкообидни, ОК, няма да се обръщам към вас с американци в кавички.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 сеп 2022 04:24

Не се обиждам, но не е приятно и неуважително като водиш дискусия да се обръщаш към някого по различен начин. Все едно да почна говоря за теб с "оня", "онзи" и т.н. с някой и ти да ме чуеш, че се обръщат към теб така, няма да е приятно нали?

Това, че имам американско гражданство не ме прави по-малко българин. Без да съм те провокирал, обидил или нещо такова и почваш да се обръщаш към мен неуважително и да ми държиш тон и това за мен е адски грозно. Лапнахте го от Groucho, а такова поведение е грозно и детинско. Не ви знам какво ви е възпитанието, но да почваш да се обръщаш с епитети към този и онзи срещу хора, които не познавате не говори много добре.

Ей го goshev ме нарича страхливец без да ме познава изобщо какъв съм що съм и си прави заключения понеже не му казвам дали съм бил в казарма или не, а това в момента няма никакво значение понеже и да съм бил сега съм много по обучен от колкото той едно време е козирувал на плаца. Не обичам някой да ми говори по този начин без да ме познава какво съм правил, с какво се занимавам, каква ми е професията, а и като цяло избягвам да коментирам тези неща понеже не са важни за една дискусия. Като ми дойде обаче някой и да ме обижда и да ми слага епитети какъв съм, що съм то трябва да се защитя и да открехна поне малко завесата, защото професията ми е такава, че съм малко по на ТИ с военната тактика, техника, оборудване, оръжия и т.н. по простата причина, че с това се занимавам и с това си изкарвам прехраната.

И да, в случай на война у нас ще съм един от първите, които ще се върнат и ще се бият, а дълбоко се съмнявам, че повечето от тук във форума ще направят същото. Просто така съм възпитан, такъв дълг имам и родната ми земя ще ме тегли.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 сеп 2022 05:16

paceto написа:Не се обиждам, но не е приятно и неуважително като водиш дискусия да се обръщаш към някого по различен начин. Все едно да почна говоря за теб с "оня", "онзи" и т.н. с някой и ти да ме чуеш, че се обръщат към теб така, няма да е приятно нали?

Това, че имам американско гражданство не ме прави по-малко българин. Без да съм те провокирал, обидил или нещо такова и почваш да се обръщаш към мен неуважително и да ми държиш тон и това за мен е адски грозно. Лапнахте го от Groucho, а такова поведение е грозно и детинско. Не ви знам какво ви е възпитанието, но да почваш да се обръщаш с епитети към този и онзи срещу хора, които не познавате не говори много добре.

Ей го goshev ме нарича страхливец без да ме познава изобщо какъв съм що съм и си прави заключения понеже не му казвам дали съм бил в казарма или не, а това в момента няма никакво значение понеже и да съм бил сега съм много по обучен от колкото той едно време е козирувал на плаца. Не обичам някой да ми говори по този начин без да ме познава какво съм правил, с какво се занимавам, каква ми е професията, а и като цяло избягвам да коментирам тези неща понеже не са важни за една дискусия. Като ми дойде обаче някой и да ме обижда и да ми слага епитети какъв съм, що съм то трябва да се защитя и да открехна поне малко завесата, защото професията ми е такава, че съм малко по на ТИ с военната тактика, техника, оборудване, оръжия и т.н. по простата причина, че с това се занимавам и с това си изкарвам прехраната.

И да, в случай на война у нас ще съм един от първите, които ще се върнат и ще се бият, а дълбоко се съмнявам, че повечето от тук във форума ще направят същото. Просто така съм възпитан, такъв дълг имам и родната ми земя ще ме тегли.

Нека се обръща както иска стига да не псува. Какво толкова? Един от тях да каже "американци", голяма работа : ) Той, че се опитва да подчертае нещо друго е съвсем различно от реалното значение. Също като другия Жечко, който се опитва да набляга на "кравари" и "капитан америка". Не е някаква голяма болка за умиране. Онзи Гошев е ясен още от момента в който скочи като ощипан като споменах обслужващ персонал, а пък и на шише одеколон всичко е възможно. Особено ако си озлобен и смачкан от живота и единствената ти утеха е да се радваш на разрухата, която носи нечие появяване.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 09 сеп 2022 05:17

paceto написа:Не се обиждам, но не е приятно и никак неуважително като водиш дискусия да се обръщаш към някого по различен начин. Все едно да почна говоря за теб с "оня", "онзи" и т.н. с някой и ти да ме чуеш, че се обръщат към теб така, няма да е приятно нали?

Нямал съм за цел да ви обидя, но явно така се получи, за което се извинявам и на двамата! На другия "американец" не му помнех точно потребителското име и затова използвах "другия американец" за по-лесно.

И цялата дискусия тръгна оттам, че точни вие двамата, които живеете в Щатите твърдите, че ленд-лийза дори не е започнал, при положение че само преди дни Байдън поиска от Конгреса за Украйна допълнителни близо 14 млрд. долара за октомври, ноември и декември.

Ако войната продължи и през цялата следващата година, американските печатници отсега да се подготвят да напечатат още поне 100 млрд. долара за Украйна. Битката до последния украинец трябва да продължи!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 сеп 2022 05:58

Не е стартирал така както трябва да стартира, защото към тези помощи се очакват танкове, бронирана техника и дори самолети, а все още се обучават за новата техника. Пакета не включва само военна техника, а помощи от всякакъв вид дори петрол за машините, а това гълта не малко пари. Голямата помощ за Украйна в този дългосрочен пакет трябва да включва тежка техника и то на големи бройки, които естествено няма да дойдат на един път.

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 09 сеп 2022 11:13

Чакай първо да видим какво ще стане на изборите ноември и кой ще има повече гласове. Да не се окаже в един момент, че ни ленд лийз, ни нищо няма да получат украинските олигофрени.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 09 сеп 2022 12:18

paceto написа:Groucho ми реве тук, че било офтопик какво се пише за американската армия, ама явно за него няма проблем да си обсъжда в съседната тема за световната политика за сериали понеже Мъск казал нещо, а като цяло това можеше да се пусне в темата за сериалите.

Начи, ногу си зле в разбирането.
Не обсъждаме въобще сериали в другата тема, а думите на Мъск за квоти, расизъм и прочие.
Мъск коментира сериала(даже не знам кой сериал има предвид, нещо по Толкин май), а ние коментираме думите на Мъск.

Не пишеш за американската армия, а ти къде си тренирал/карал курс.
И това, след "Колко пъти да ви казваме, че офанзивата еди що си", "Колко пъти да ви обясняваме, че еди що си"...
Вие с още едного тука какво сте?
Учители по военно дело, изгубили търпение?
Имате директна връзка с главнокомандващите на двете страни и знаете точно състоянието на двете армии?

Как ще свърши войната, като разбирате толкова.
Хайде, дай една прогноза.
Според теб кои територии ще си върне Украйна след края на офанзивата/войната?
Херсон
Херсон + Харков
Херсон + Запорожие + Харков
Херсон + Запорожие + Харков + Донбас
Херсон + Запорожие + Харков + Донбас + Крим?

И американоси не е обида.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 сеп 2022 13:16

В края на войната Украйна ще си върне единствено de_dust2 като територия ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”