Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Capitana_Puyol

Re: Без цензура!

Мнениеот Capitana_Puyol » 19 авг 2022 15:25

Ами както и да ги въртим нещата, очевидно психиката на Левски в евромачовете куца, и това е проблем не от днес или вчера, а от миналия век ! При ЦСКА мога да отлича 2 наистина срамни отпадания и те са в по-ново време - 2012 - Мура и 2014 - Зимбру, които случайно или не са при един треньор, който за мен си е червения еквивалент на Вили Вуцов, но да не отварям нова тема. При Левски подобни отпадания за съжаление не са 2, а много повече...някои от тях и направо космическо срамни като това срещу Антверпен 1989г и трите гола допуснати в 90та и 90+минути... Това е историята, без значение на кой му харесва и на кой не. Но както казва Кобрата - да гледаме напред. Ама най-лошото е когато не се вадят поуки за в бъдеще и грешките биват повтаряни, и това е с особена валидност за Левски.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 19 авг 2022 15:35

Capitana_Puyol написа:Ами както и да ги въртим нещата, очевидно психиката на Левски в евромачовете куца, и това е проблем не от днес или вчера, а от миналия век ! При ЦСКА мога да отлича 2 наистина срамни отпадания и те са в по-ново време - 2012 - Мура и 2014 - Зимбру, които случайно или не са при един треньор, който за мен си е червения еквивалент на Вили Вуцов, но да не отварям нова тема. При Левски подобни отпадания за съжаление не са 2, а много повече...някои от тях и направо космическо срамни като това срещу Антверпен 1989г и трите гола допуснати в 90та и 90+минути... Това е историята, без значение на кой му харесва и на кой не. Но както казва Кобрата - да гледаме напред. Ама най-лошото е когато не се вадят поуки за в бъдеще и грешките биват повтаряни, и това е с особена валидност за Левски.

Да, но има и нещо друго - няколко от тия отбори, след това отстраняваха и други български отбори - Жилина, Дебрецен и БАТЕ отстраниха Литекс, Иртиш - Дунав Русе, незнам с каква цел се премълчават тези факти, както и Тулуза в сравнение с финалиста за КНК от следващия сезон Антверпен.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 19 авг 2022 15:44

damyanov1963 написа:
Testa_di_Legno написа:
damyanov1963 написа:А още по-паметливите помнят как Левски отстрани и Динамо Киев и Хайдук Сплит. Хайдук направо ги разбихме с 0:0 и 3:0 въпреки, че до предишната година бяха редовен участник в групите на ШЛ, а ЦСКА 2 пъти игра с Динамо К и двата пъти отпадна. А заради имената им(сигурно не за друго) сме отстранявали
Аякс, Щутгарт 2 пъти(втория, като шампион на Германия), Глазгоу Рейнджърс..
Разбирам, че сега е неуместно да се хвалим с победи от преди години, но като се казва А, редно е да се каже и Б.

Помним, помним и това, разбира се. Тези паметни победи, впрочем, също потвърждават написаното от мен - освен чисто спортните качества, един отбор трябва да има и психологически такива, за да успява, особено в Европа. И ето го големият въпрос: защо през 1999 г. (между другото - след няколко поредни безобразни "кампании" в Европа) смачкахме "Хайдук" в София, а в 2016 г. излязохме с тях без самочувствието на клуб, който ги е разгромявал, пък макар и неособено скоро?

Впрочем аз не смятам, че самочувствието - или липсата му, - са априорно налични или липсващи. За всеки състав е различно, зависи от много фактори и възможно както в един мач да бъдат преодолени отколешни "комплекси", така и да бъдат възкресени кошмари отпреди десетилетия. Отново в ретроспектива: "приказката" през 2005 г. почна с фалстарт в Словения (след който, разбира се, медията подхвана позабравените истории за двете отпадания от "Олимпия") и едно мъчно първо полувреме в София с "Публикум", в което почнахме плахо и смутено, гостите изтърваха чисто положение пред Петков, а Йовов откри след разбъркване в наказателното им поле в самия му край... Ако не беше станало така и първата част беше завършила при 0:0 - кой знае? Но "Левски" би с 3:0, продължи напред и срещна "Оксер", по онова време един от най-силните отбори на Франция. Дали заради успокоението, че поне повторението на словенския кошмар е избегнато, но маниерът, с който играхме в Бургундия беше съвсем друг - играхме силно, нападахме, поведохме, в края на краищата допуснахме нещастен обрат, обаче в София довършихме започнатото и след оная ключова за целия тогавашен период от историята на "Левски" победа с 1:0 на "Герена", влязохме в групите. Оттам нататък вече нямаше нито притеснение, нито страх, нито плахост в отбора - и той успя да постигне най-добрия сезон за български отбор в евротурнирите в последните 30 години. Онази кампания беше пример за това, че няма такова нещо като "евроидиотизъм", поне не и изначален такъв, но има психология: онзи "Левски" за две седмици стана от незначителен балкански отбор - силен европейски клуб, сегашният - за същия период, - обратното.

Левски винаги е редувал силни със слаби периоди. Смяна на поколения, собственици и т. н. Обаче, ако направим едно сравнение с годините, когато Левски размазваше отбори от класата на сегашните антонимници, които го отстраняват със сегашните ни отбори, които отстраняват анонимниците на мъка, за да ни наричат след това Евроидиоти, какво ще излезе - Ще дам няколко примера, макар и в разбъркан ред - Левски - Локомотив Витебск(Беларус) 8:1, 1:1, с Модриче - 5:0,3:0, Вестманея(Исландия) 4:0,4:0, Санкт Гален(Швейцария) 4:0,0:0, Брьондби Дания с 4:1, 1:1, Юргорден Швеция с 1:2 и 6:0, Калмар Швеция с 1:1 и 5:2 Санта Хулия(Андора) 4:0 в София и след това 5:0 в Андора, Дъндолк Ирландия с 6:0 и 2:0..
Ей, щях да забравя - Рейпас Финландия - 12:2, 7:1.
Нека друг от нашите отбори каже с какъв най-голям резултат е отстранявал анонимници.
Последна промяна от damyanov1963 на 19 авг 2022 15:58, променено общо 2 пъти.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 19 авг 2022 15:45

Capitana_Puyol написа:Тристане, я погледни кога стартират евроучастията на Лудогорец - 2012г. ! УЕФА гледа последните 5 сезона назад какво е било, та я да видим коефициента на Левски 2007-2012 в Европа и колко бил "помогнал" на Лудогорец, щото 2007 виждам ТамПере - тук пере (отпадане първи кръг с 2 загуби), 2008 одисеята на Вили Вуцов, Гонзо и ко с БАТЕ Борисов, 2009 и 2010 да кажем имате дан, макар че тогава и оригиналното ЦСКА игра в груповата фаза, за 2011 пак Левски отпада в началалния кръг на УЕФА.

П.С. т.е. коефициента на Лудогорец за 2012/2013 се формира от натрупания от бг отборите коефициент в ЕКТ от 2007/2008 до 2011/2012 включително.

Може ли да ми припомниш и кога УЕФА започна да гледа последните 5 сезона назад? Може и да греша нещо, може и да съм позабравил, де, но по едно време май имаше една промяна покрай това "петгодишно" правило? Ти ми цитираш какво е сега, но имам спомен, че когато Разград стъпиха в Европа, нещата стояха по маааалко по-различен начин що се касае до коефициенти на клубните ни отбори.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
luchoni
Контакти:

Мнениеот luchoni » 19 авг 2022 15:56

Зимбру и Мура са същите лимони като Вадуц и Хамрун. Аз предпочитам като отпадаме от такива отбори да се води резил а не да почнем да го взимаме за нещо нормално.

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 19 авг 2022 16:07

Защо да не е нормално, след като не можем да бием Гибралтар? И с това изобщо не искам да оправдавам резила на Левски. В Малта съм бил два пъти. Държава колкото София. Само от самолета можеш да видиш колко много футболни терени има. Тука какво има? Курец. Правиха по европроекти разни теренчета. В Драгоман направиха стадион с трибуна даже. И животни не ходят да пасат там, да има някаква файда.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 19 авг 2022 16:09

damyanov1963 написа:
BRF написа:
damyanov1963 написа:
Testa_di_Legno написа:Не знам в каква форма са "Базел", но са утвърдено име в Европа и авторитетен съперник, срещу когото победата, и дано и отстраняването, са добър и престижен резултат. Нас такива често ни бият само заради името си: справка "Хайдук" (Сплит) или, да речем, "Динамо" (Киев) за по-паметливите.

С "Хамрун" е точно обратното - и някакви футболни зверове да са (а те не са, видно както от мачовете с "Левски", така и от снощния им резултат в Белград) като моментен състав, са клуб без традиции в Европа и, съответно, без "име"... В сблъсъка с тях "Левски" беше в ролята на Голиат и затова за загубата, дори и несправедлива да беше, не заслужва, а няма и да получи - особено в България, - никакво съчувствие.

Футболът, значи, се играе, освен всичко друго, и със самочувствие. Липсата му води както до исторически и, уви, с драматични последствия издънки като тая с малтийците, така и до пропуснати шансове за големи или поне средноголеми победи - като с "Галатасарай", "Динамо", "Щурм", "Марибор", "Хайдук"... Наличието му, от друга страна, "взривява" стадиона, както срещу "ПАОК". Защо между едното и другото в "Левски" имаше само две седмици разстояние, лично аз не бих могъл да отговоря.

Само преди две седмици двете големи фенски общности бяха на диаметрално противоположни позиции спрямо сегашните, но и това го има във футбола, пък и в живота, и е може би добър урок за всички ни. За жалост нашите момчета направиха така, че чисто спортните ни аргументи, ако имаме още такива, са все по-абстрактни. Останаха ни философските, които поне са на наша страна. 8) :D

А още по-паметливите помнят как Левски отстрани и Динамо Киев и Хайдук Сплит. Хайдук направо ги разбихме с 0:0 и 3:0 въпреки, че до предишната година бяха редовен участник в групите на ШЛ, а ЦСКА 2 пъти игра с Динамо К и двата пъти отпадна. А заради имената им(сигурно не за друго) сме отстранявали
Разбирам, че сега е неуместно да се хвалим с победи от преди години, но като се казва А, редно е да се каже и Б.

Като ще е така след А,Б да кажем и В:Ливърпул,Нотингам,Аякс,Ювентус,Валенсия,Шахтьр,Леверкузен,Байерн...........................

Това е казвано достатъчно пъти. Ако си чел по-внимателно, щеше да видиш, че ставаше въпрос за Левски. А примера с ЦСКА и Динамо Киев го дадох, понеже и двата отбора са играли по 2 пъти с Киевчани.

Дай пример и с БАТЕ Борисов!

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 19 авг 2022 16:11

Capitana_Puyol написа:Също и червения картон за ПАОК веднага след като гърците изравниха за 1-1. После последва втори червен картон за ПАОК. Като знаем за съжаление Левски какви неща ги вършеше в евротурнирите в последните минути на немалко евромачове, изобщо не бях убеден че няма да допуснат други голове. Още тогава написах по време на мача, че изобщо не ми харесва как Левски с човек повече, а после и с двама не взе победата, нещо повече - почти не си личеше кой отбор е в намален състав на терена и отбелязах тогава че трябва да се наблегне много на кондиционната подготовка на отбора. Форумът обаче захласнат от отстраняването на един наистина сериозен противник, някак си си затвори очите пред очевидните слабости, които се видяха в тези мачове.

Форумът кондиционната подготовка на отбора не може да я промени. :)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 19 авг 2022 16:11

BRF написа:
damyanov1963 написа:
BRF написа:
damyanov1963 написа:
Testa_di_Legno написа:Не знам в каква форма са "Базел", но са утвърдено име в Европа и авторитетен съперник, срещу когото победата, и дано и отстраняването, са добър и престижен резултат. Нас такива често ни бият само заради името си: справка "Хайдук" (Сплит) или, да речем, "Динамо" (Киев) за по-паметливите.

С "Хамрун" е точно обратното - и някакви футболни зверове да са (а те не са, видно както от мачовете с "Левски", така и от снощния им резултат в Белград) като моментен състав, са клуб без традиции в Европа и, съответно, без "име"... В сблъсъка с тях "Левски" беше в ролята на Голиат и затова за загубата, дори и несправедлива да беше, не заслужва, а няма и да получи - особено в България, - никакво съчувствие.

Футболът, значи, се играе, освен всичко друго, и със самочувствие. Липсата му води както до исторически и, уви, с драматични последствия издънки като тая с малтийците, така и до пропуснати шансове за големи или поне средноголеми победи - като с "Галатасарай", "Динамо", "Щурм", "Марибор", "Хайдук"... Наличието му, от друга страна, "взривява" стадиона, както срещу "ПАОК". Защо между едното и другото в "Левски" имаше само две седмици разстояние, лично аз не бих могъл да отговоря.

Само преди две седмици двете големи фенски общности бяха на диаметрално противоположни позиции спрямо сегашните, но и това го има във футбола, пък и в живота, и е може би добър урок за всички ни. За жалост нашите момчета направиха така, че чисто спортните ни аргументи, ако имаме още такива, са все по-абстрактни. Останаха ни философските, които поне са на наша страна. 8) :D

А още по-паметливите помнят как Левски отстрани и Динамо Киев и Хайдук Сплит. Хайдук направо ги разбихме с 0:0 и 3:0 въпреки, че до предишната година бяха редовен участник в групите на ШЛ, а ЦСКА 2 пъти игра с Динамо К и двата пъти отпадна. А заради имената им(сигурно не за друго) сме отстранявали

Като ще е така след А,Б да кажем и В:Ливърпул,Нотингам,Аякс,Ювентус,Валенсия,Шахтьр,Леверкузен,Байерн...........................

Това е казвано достатъчно пъти. Ако си чел по-внимателно, щеше да видиш, че ставаше въпрос за Левски. А примера с ЦСКА и Динамо Киев го дадох, понеже и двата отбора са играли по 2 пъти с Киевчани.

Дай пример и с БАТЕ Борисов!

БАТЕ - Литекс 0:1, Литекс - БАТЕ 0:4.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
ugly bug
Контакти:

Мнениеот ugly bug » 19 авг 2022 16:12

W84me написа:....Отдавам го на гъстия цикъл и никаквата резервна скамейка.

:-●
Къде го видя този гъст цикъл не знам...
Изиграхте един мач и другото отложени....
:-)))))

Изображение
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?

Върни се в “Левски”