ЛК: Левски (София) - Хамрун Спартанс, Четвъртък от 21:00

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

krumeto
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - Хамрун Спартанс, Четвъртък от 21:00

Мнениеот krumeto » 14 авг 2022 10:08

Testa_di_Legno написа:
krumeto написа:Няма да се преиграе срещата. Грешка е, че съдията не е видял играча навлязъл по-рано.
Които могат, да си спомнят гола с ръка на Марадона. Съдията не е видял, по-късно установиха му грешката.
Преигра ли се мача?
НЕ!

Аналогията с "Божията ръка" на Марадона не е напълно правилна, най-малкото защото по онова време видеоповторенията не са имали никакво значение при решаване на каквито и да било казуси във футбола. За първи път, ако не бъркам нещо, по видеоповторение наказаха Франческо Тоти, когато наплю Поулсен от Дания в мач от Евро 2004.
Иначе аз се сещам за два случая, в които след наши мачове в Европа се е заговаряло за преиграване. Единият беше след победата ни срещу "Оксер" през 2005 г., когато ония се жалиха за неправилно изпълнен тъч. Естествено, от УЕФА ги отсвириха, даже по онова време, отново ако помня добре, Иво Ивков заемаше някаква позиция в Централата... При другия беше по-интересно, понеже основание реално си имаше: беше на мача със "Славия" в Прага (завършил 2:2) през есента на 2003 г., където съдията показа втори жълт картон на чешки футболист, но забрави да го изгони... Оня поигра още 10-ина минути, докато по някое време реферът все пак му посочи пътя към съблекалните. Тогава обаче и двата клуба се въздържаха от това да подават протести: нас резултатът все пак ни устройваше, пък пражани си затраяха, понеже нарушението реално беше в тяхна полза.

Сега нарушението не ми изглежда достатъчно грубо, за да доведе до преиграване, пък и с тая сгъстена програма не виждам кога би могло да стане. Най-доброто, на което можем да се надяваме, е някакво парично обезщетение, но не знам дали въобще съществува такава практика.

Във футбола има и едно понятие фази в играта.
В правилника е казано, че съдията може да поправи грешката си до трета фаза, т.е. мине ли втора фаза, няма поправка. Грешката е фатална.
В нашия случай, са минали повече от две фази. първа - играча изпълнява центъра. Втора - играча поел топката подава на друг. Трета - последния бие във вртата.
Друго щеше да е при влязъл играч, изпълняващият да бие пряко във вратата и да се признае гола.
Ако ни направят шпалир, на следващата година ще им отстъпим една титла на ония!

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 14 авг 2022 10:54

Тая жалба е повече репутационна. Не за пред Уефа , а за тук на местно ниво.
Логиката е - Дай да се жалваме , че после ще излязат едни и ще кажат - Управниците на Левски са толкова зле , че дори и не се жалваха , а ако го бяха направили на 100% щяха да спечелят и мача да се преиграе.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 14 авг 2022 10:58

Явно има правила в играта но те не се спазват. Ами да бяха влезли 2 резерви без да ги пусне никои и да играят последните минути с 13 човека. Нарушение-да но не фатално и пак нямаше преиграване да има. Яд ме е че нашите не направиха смени и не се търкаляха за да откраднат секунди. Как не се схвана Михайлов при нашият гол и да поиска доктор. А можеше и 3 минути да се прегръщат и радват до публиката. Голяма работа 2-3 картона жълти повече. Като гледах Атлетико как се търкалят и бавят. Можеше и някои прожектор да угасне за няколко минути. Мисля си струваше за едни 600-700 000 евро.

krumeto
Контакти:

Мнениеот krumeto » 14 авг 2022 11:04

Вълчан написа:Явно има правила в играта но те не се спазват. Ами да бяха влезли 2 резерви без да ги пусне никои и да играят последните минути с 13 човека. Нарушение-да но не фатално и пак нямаше преиграване да има. Яд ме е че нашите не направиха смени и не се търкаляха за да откраднат секунди. Как не се схвана Михайлов при нашият гол и да поиска доктор. А можеше и 3 минути да се прегръщат и радват до публиката. Голяма работа 2-3 картона жълти повече. Като гледах Атлетико как се търкалят и бавят. Можеше и някои прожектор да угасне за няколко минути. Мисля си струваше за едни 600-700 000 евро.

"Каруцата като се обърне, пътища много", ама са излишни!
Ако ни направят шпалир, на следващата година ще им отстъпим една титла на ония!

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 14 авг 2022 11:06

Мен и друго много ме изразни в съдийството. Може би 1 от 10 дузпи се пребиват, за това, че вратаря е напуснал гол линията, преди удара.
Подозирам, че и това правилно е написано буквално и толкова. Ясно е, че така се скъсява дистанцията до топката. Едно е обаче вратаря да направи крачка (или няколко) и след удара да плонжира, изчаквайки. Друго е да стъпи напред и да използва упорния крак за по-голям отскок.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 14 авг 2022 11:14

Йоско Теменужков може би ще е свободен агент. Да се свързват с него и да идва.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 14 авг 2022 11:47

Нарушението на правилото за центъра на гостите е умишлено и целенасочено за постигане на гол.
Оппа, делегатът бил сърболяк.

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 14 авг 2022 11:50

Serafim написа:Мен и друго много ме изразни в съдийството. Може би 1 от 10 дузпи се пребиват, за това, че вратаря е напуснал гол линията, преди удара.
Подозирам, че и това правилно е написано буквално и толкова. Ясно е, че така се скъсява дистанцията до топката. Едно е обаче вратаря да направи крачка (или няколко) и след удара да плонжира, изчаквайки. Друго е да стъпи напред и да използва упорния крак за по-голям отскок.

Е, когато се възползвахме от това правило в първия полуфинал с "Лудогорец", не ревахме от него... :)
Само "Левски"!

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 14 авг 2022 12:06

krumeto написа:
Вълчан написа:Явно има правила в играта но те не се спазват. Ами да бяха влезли 2 резерви без да ги пусне никои и да играят последните минути с 13 човека. Нарушение-да но не фатално и пак нямаше преиграване да има. Яд ме е че нашите не направиха смени и не се търкаляха за да откраднат секунди. Как не се схвана Михайлов при нашият гол и да поиска доктор. А можеше и 3 минути да се прегръщат и радват до публиката. Голяма работа 2-3 картона жълти повече. Като гледах Атлетико как се търкалят и бавят. Можеше и някои прожектор да угасне за няколко минути. Мисля си струваше за едни 600-700 000 евро.

"Каруцата като се обърне, пътища много", ама са излишни!

Туй се каня от петък насам да го пиша, за каруцата :) Така е.

Иначе за бавенето, и на мен ми направи впечатление, че нямаше, и даже си рекох, браво, че не се търкалят, ама...

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 14 авг 2022 12:28

Testa_di_Legno написа:
Serafim написа:Мен и друго много ме изразни в съдийството. Може би 1 от 10 дузпи се пребиват, за това, че вратаря е напуснал гол линията, преди удара.

Е, когато се възползвахме от това правило в първия полуфинал с "Лудогорец", не ревахме от него... :)

Винаги има две страни на нещата, да. :)
Според мен правилото не е дефинирано добре (но говоря просто по презумпция, защото не съм го чел). Просто се приема, че ако част от тялото на вратаря не е на линията в момента на удара това е нарушение. А има съществена разлика дали прави крачки напред, за да скъси дистанцията или за по-голям отскок. Последното пак е предимство за вратаря. Но вратарите са в доста неизгодна позиция при дузпите така или иначе. Трябва да има някакви промени, позволяващи им движение преди изпълнението.

Върни се в “Левски”