rhaegar написа:Има хора, които си мислят че тия драсканици са истина ли?
Всички книги съм му ги чел. От това, което знам за него, бил е охрана на Славчо Христов. Вероятно историите свързани с него (в ресторанта му особено) са истина. Но не и останалите. Примерно, той твърди, че Андрей Луканов е ликвидиран от Поли Пантев, по поръчка на Любен Гоцев за да премахне конкурента си и да стане единственият кукловод, но въпросният човек ми е казвал, че Луканов е ликвидиран от руснаците заради газа и "Топенерджи".
Има и друго нещо. Когато пада социалистическия лагер, Жоро Стоев е едва на 18, не е навършил дори още 19 години, а голяма част от историите му са свързани с времето преди 1989-а, а той е бил едва хлапе тогава. Твърдеше и, че е бил част от "Олимпийски надежди", но това също се оказа измама, борчески спортове ала-бала... няма нищо такова. Нали трябва да "хванат дикиш" историите му, откъде се познава примерно с братята Илиеви и т.н. Как да направи иначе връзката, те повечето момчета са били борчета.
И най-важното... В книгите си, той се представя за т.нар. "consiliere" (консилиери) или както там се пише (не съм гледал филмите на Ал Пачино и Де Ниро за мафията). Или иначе казано, дясната ръка на Кръстника, човека на когото се поръчва някого и той изпраща въпросният килър да свърши поръчката. Всичко хубаво, ама като си изтипосаш тия твърдения в книги, как обществото да те възприеме, за нещо различно от Маджо, Маргините и т.н. ? Ми, ти си същия боклук...