Във Венецуела отдавна има техни хора най-вече около безредиците преди 2-3 години.
Вагнер Груп са същите като Азов, само че едните оперират на световно ниво и не малко от тях са нацисти, а другите само в Украйна и са нацисти или поне тези в началото, защото сега заради войната много доброволци са се записали към тях.
Преди войната бройката им беше макс 1500 човека, а сега може и 50 000 да са като не малко от чужденците доброволци в Украйна са командвани именно от командири от Азов.
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- bobonikolov
Re: Войната в Украйна

Ако и това изказване не ви притесни вече и не ви накара най-сетне да вденете, че централата наистина е минирана, не знам още какво трябва да стане.........
-
- Контакти:
@bobonikolov, това дето си го изтипосал на червен фон, ми бие на фейк. ¯\_(ツ)_/¯
- bobonikolov
Colonelcassad написа:@bobonikolov, това дето си го изтипосал на червен фон, ми бие на фейк. ¯\_(ツ)_/¯
Повярвай ми иска ми се да е фейк, но не изглежда така. Има и видео малко по-назад в темата, от което се вижда, че минират централата.
-
- Контакти:
bobonikolov написа:Colonelcassad написа:@bobonikolov, това дето си го изтипосал на червен фон, ми бие на фейк. ¯\_(ツ)_/¯
Повярвай ми иска ми се да е фейк, но не изглежда така. Има и видео малко по-назад в темата, от което се вижда, че минират централата.
Това изказване на генерал-майор Валерий Васильев е фейк, няма такава статия на страницата на Лента новостей Запорожья| Z.
Фейк: Руски военни минираха Запорожката АЕЦ
Украинските медии и обществеността разпространиха фейк, че уж руските военни минираха Запорожката АЕЦ. В същото време те прилагат екранна снимка на публикация във Vkontakte, където източникът на информация се твърди, че е сайтът zp-news.ru.
Тази информация е невярна! На уебсайта zp-news.ru нямаше такава новина и публикацията в групата на Vkontakte https://vk.com/public213127547 не беше публикувана (на екранната снимка логото на групата не съвпада с истинското лого).
https://vk.com/public213127547
-
Colonelcassad написа:@bobonikolov, това дето си го изтипосал на червен фон, ми бие на фейк. ¯\_(ツ)_/¯
Че тоя онзи ден си пусна очеизвадна фейк снимка .... по цял ден клечи в пропагандните парцали и вярва сляпо на всичко, което бълват.
- bobonikolov
Colonelcassad написа:bobonikolov написа:Colonelcassad написа:@bobonikolov, това дето си го изтипосал на червен фон, ми бие на фейк. ¯\_(ツ)_/¯
Това изказване на генерал-майор Валерий Васильев е фейк, няма такава статия на страницата на Лента новостей Запорожья| Z.
Фейк: Руски военни минираха Запорожката АЕЦ
Украинските медии и обществеността разпространиха фейк, че уж руските военни минираха Запорожката АЕЦ. В същото време те прилагат екранна снимка на публикация във Vkontakte, където източникът на информация се твърди, че е сайтът zp-news.ru.
Тази информация е невярна! На уебсайта zp-news.ru нямаше такава новина и публикацията в групата на Vkontakte https://vk.com/public213127547 не беше публикувана (на екранната снимка логото на групата не съвпада с истинското лого).
Информацията, която имам аз е тази:
Руснаците не крият плановете си и вече открито изнудват целия свят, заявявайки, че минират Запорожката АЕЦ и че са готови да я взривят.
В изявлението си началникът на силите за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжение сили на Руската федерация генерал-майор Валерий Василиев, който сега командва гарнизона на Заплант, заяви, че „тук ще бъде или руска земя, или изгорена пустиня“.
„Както знаете, минирахме всички важни обекти на Запорожката атомна централа. И ние не крием това от врага. Предупредихме ги. Врагът знае, че станцията ще бъде или руска, или ничия. Готови сме за последствията от тази стъпка. И вие, воийници-освободители, трябва да разберете, че нямаме друг избор. И ако постъпи и най-строгата заповед - трябва да я изпълним с чест!" - каза той на войниците си.
По-рано представителят на пресслужбата на Министерството на вътрешните работи и комуникациите на Украйна Андрий Юсов заяви, че ведомството има потвърдена информация за минирането на енергоблоковете на Запорожката АЕЦ от руски войски.
Източник: Енергоатом
И още един източник:
According to Energoatom, the Russians are blackmailing the whole world, claiming they are mining the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant (ZNPP) and ready to blow it up.
Source: Energoatom
Details: Energoatom claims that the head of the radiation, chemical and biological protection troops of the Russian armed forces, Major General Valerii Vasyliev, who now commands the garrison at the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant, told his soldiers that "there will be either Russian land or a scorched desert here".
Quote from Vasyliev: "As you know, we have mined all the important facilities of the Zaporizhia Nuclear Power Plant. And we’re not hiding it from the enemy. We warned them. The enemy knows that the station will be either Russian or no-one’s. We are prepared for the consequences of this step. And you, the liberating soldiers, must understand that we have no other choice. And if the toughest order comes – we must fulfil it with honour!"
Details: According to Energoatom, Ukrainian intelligence has information about the mining of the ZNPP reactors by Russian troops.
Background: On the evening of 6 August, Russian invaders fired rockets at Energodar and hit the ZNPP site directly next to the station's dry spent nuclear fuel storage facility.
https://news.yahoo.com/russians-threate ... 05084.html
Пак казвам, назад има видео в страниците, на което се вижда всичко. Не е нужно да вярвате на мен.
Последна промяна от bobonikolov на 08 авг 2022 22:04, променено общо 1 път.
- bobonikolov
Министерството на отбраната на САЩ обяви в официално прессъобщение в понеделник на уебсайта си, че разрешава президентско отпускане на помощ за сигурност на стойност до 1 милиард долара за посрещане на критичните нужди на Украйна в областта на сигурността и отбраната. Това разрешение е осемнадесетото изтегляне на оборудване от запасите на Министерството на отбраната за Украйна от август 2021 г. насам.
Това е най-голямото единично отпускане на американски оръжия и оборудване, използвайки това правомощие, и този пакет осигурява значително количество допълнителни боеприпаси, оръжия и оборудване.
Помощта в този пакет включва:
– Допълнителни боеприпаси за артилерийски реактивни системи с висока мобилност (HIMARS);
– 75 000 снаряда за 155-милиметрови артилерийски системи;
– 20 120-милиметрови минохвъргачки и 20 000 боеприпаса за 120-милиметрови минохвъргачки;
– боеприпаси за усъвършенствани ракетни системи “земя-въздух” (NASAMS);
– 1 000 системи Javelin и стотици системи AT4 против бронирани цели;
– 50 бронирани превозни средства за медицинска помощ;
– противопехотни боеприпаси Claymore;
– взривни вещества C-4, боеприпаси за разрушаване и оборудване за разрушаване;
– медицински консумативи, включващи комплекти за първа помощ, превръзки, монитори и друго оборудване.
Като цяло от началото на управлението на Байдън досега Съединените щати са предоставили приблизително 9,8 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна. От 2014 г. насам Съединените щати са отделили над 11,8 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна.
Това е най-голямото единично отпускане на американски оръжия и оборудване, използвайки това правомощие, и този пакет осигурява значително количество допълнителни боеприпаси, оръжия и оборудване.
Помощта в този пакет включва:
– Допълнителни боеприпаси за артилерийски реактивни системи с висока мобилност (HIMARS);
– 75 000 снаряда за 155-милиметрови артилерийски системи;
– 20 120-милиметрови минохвъргачки и 20 000 боеприпаса за 120-милиметрови минохвъргачки;
– боеприпаси за усъвършенствани ракетни системи “земя-въздух” (NASAMS);
– 1 000 системи Javelin и стотици системи AT4 против бронирани цели;
– 50 бронирани превозни средства за медицинска помощ;
– противопехотни боеприпаси Claymore;
– взривни вещества C-4, боеприпаси за разрушаване и оборудване за разрушаване;
– медицински консумативи, включващи комплекти за първа помощ, превръзки, монитори и друго оборудване.
Като цяло от началото на управлението на Байдън досега Съединените щати са предоставили приблизително 9,8 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна. От 2014 г. насам Съединените щати са отделили над 11,8 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна.
За разпалване на конфликт, драги. С друго не са помогнали досега на Украйна.
Поне ти ще ни осведомиш ли 5те млрд според Ню за какво са отишли?
Поне ти ще ни осведомиш ли 5те млрд според Ню за какво са отишли?
Последна промяна от fcb_bg на 08 авг 2022 22:48, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
-
- Контакти:
bobonikolov написа:Като цяло от началото на управлението на Байдън досега Съединените щати са предоставили приблизително 9,8 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна. От 2014 г. насам Съединените щати са отделили над 11,8 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна.
Това подчертаното е вицът на десетилетието!
САЩ такава "сигурност" подсигуриха на Украйна, първо като спретнаха кървав преврат, от който произтече 8-годишна гражданска война, та накрая се стигна до пълномащабна прокси война.
Или както казва Хенри Кисинджър: "Да бъдеш враг на Америка може да бъде опасно, но да си неин приятел е фатално".
Украйна е олицетворение на тези думи.