Ами ако ги произвеждат с темпото, с което произвеждат и Ф-16-ките, които трябваше да ни доставят вече преди не знам колко години, но ще ги доставят евентуално след 5-6-10, може и така да се окаже ;д.
6 бройки засега официално са гръмнати, ама може да са дали фира и от жегата, кой знае. Лятото в Украйна също е горещо като тук.
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
-
На линия
Това, че от Пентагона са казали нещо, не го прави автоматично истина. Още повече, че и САЩ има богата история на лъжи ....
bubka написа:Ами ако ги произвеждат с темпото, с което произвеждат и Ф-16-ките, които трябваше да ни доставят вече преди не знам колко години, но ще ги доставят евентуално след 5-6-10, може и така да се окаже ;д.
6 бройки засега официално са гръмнати, ама може да са дали фира и от жегата, кой знае. Лятото в Украйна също е горещо като тук.
До сега бяха 6..Тази е 7мата....
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
ReBorn1982 написа:Това, че от Пентагона са казали нещо, не го прави автоматично истина. Още повече, че и САЩ има богата история на лъжи ....
То принципно твърдението на когото и да е не прави нещо истина. Аз обаче съм склонен да вярвам да вярвам на подобна статистическа информация в която няма тълкуване. Най-малкото, че ако някой го хванат да лъже умишлено, обикновено остава без работа.
bubka написа:Ами ако ги произвеждат с темпото, с което произвеждат и Ф-16-ките, които трябваше да ни доставят вече преди не знам колко години, но ще ги доставят евентуално след 5-6-10, може и така да се окаже ;д.
Официално преди дни бяха без загуби. И защо ми се върти в главата нещо, че общо бяха получили "няколко" бройки?
U.S. Denies Any HIMARS Systems in Ukraine Destroyed by Russia
Acting Pentagon spokesman Todd Breasseale directly refuted Shoigu, who said this week that Russia had destroyed six of the HIMARS in total, Reuters reported on Wednesday.
Правилно съм чул нещо с едното ухо : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- bobonikolov
pomiqrat написа:ReBorn1982 написа:Drunken_Master написа:Ъ, той, горкия, квото и да напише вече...
Ми да напише за 5-годишното убито дете в Газа, както и другите цивилни. Нали бил много състрадателен ??! .... или това е само когато Русия убива цивилни ??!
Палеститците да не бяха стреляли по Израел и себеподобния им щеше да е жив. Сами са виновни.
Хм, не че нещо ама темата е за войната в Украйна. Тия двамцата както казах преди понеже вече нямат какво да кажат пак почват с whataboutism. Колко пъти трябва да им трият мненията, които са офтопик за да сгреят, че без значение колко пъти ще публикуват едни и също простотии, нямащи нищо общо с темата резултата ще е един и същ- в коша? Почвам вече сериозно да си мисля, че или им се плаща за това или това са хакнати акаунти от тролове, които го правят за пари.Те не се интересуват от израелския и палестинския конфликт, нито от този в Сирия, но само приказки. Мога да им задам същите въпроси по палестинско-израелския конфликт, но в обратна посока. Но няма да го направя, защото темата е различна. Освен това би означавало да наклоним темата в тяхната посока. За Палестина могат да пишат колкото си искат в темата политика свят, ама ако не осе*ат поне веднъж тая тема тук с извинение не може. За толкова им стига багажа….. Винаги е тъжно, когато умират деца. Те не са виновни, че възрастните са идиоти. Но докато тук, а и по света има хора, като въпросните двама, които подкрепят агресията и войната и говорят 1 млн глупости за да я защитят все повече деца ще умират по света! Набийте си го в главите най-накрая. Сега знам, че типично по тролски ще продължат да чекнат темата Палестина -Израел, ама не ми пука. Модераторите могат да се намесят и да разчистят темата от ОФФ топика.
Рааазбира се, че ще динай-ва. Със сигурност ти е ясно как работи пропагандната война по време на такъв конфликт. Само не знам защо умишлено се принизяваш до нивото на Бобониколов.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
bubka написа:Рааазбира се, че ще динай-ва. Със сигурност ти е ясно как работи пропагандната война по време на такъв конфликт. Само не знам защо умишлено се принизяваш до нивото на Бобониколов.
Каква пропаганда бре? Това са няколко камьончета с ракети. И да, убеден съм, че не представляват никакъв кой знае какъв проблем предвид броя им, пропаганда е това, което се опитват да ги изкарат като някакъв еквивалент на Бомбър Харис, който връхлита над Дрезден : ) Иначе не се съмнявам, че руснаците не могат да ги уцелят предвид малката бройка и това, че се движат. Те ако можеха да целят с точност, отдавна да са ликвидирали зеленски, а не да боксуват 1/2 година по гранични села.
Единия разправя как едва ли не с няколко камиончета ще скапеш една от най-големите армии, било то и пълна с калинки, а другите се опитват да изкарат, че едва ли не всеки ден убиват по 50 000 урки и унищожават с невероятните си "безаналогови" оръжия по десетки камиончета с ракети, нищо че те урките имат една дузина общо : )
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- bobonikolov
Thsmith написа:ReBorn1982 написа:Това, че от Пентагона са казали нещо, не го прави автоматично истина. Още повече, че и САЩ има богата история на лъжи ....
То принципно твърдението на когото и да е не прави нещо истина. Аз обаче съм склонен да вярвам да вярвам на подобна статистическа информация в която няма тълкуване. Най-малкото, че ако някой го хванат да лъже умишлено, обикновено остава без работа.bubka написа:Ами ако ги произвеждат с темпото, с което произвеждат и Ф-16-ките, които трябваше да ни доставят вече преди не знам колко години, но ще ги доставят евентуално след 5-6-10, може и така да се окаже ;д.
Официално преди дни бяха без загуби. И защо ми се върти в главата нещо, че общо бяха получили "няколко" бройки?U.S. Denies Any HIMARS Systems in Ukraine Destroyed by Russia
Acting Pentagon spokesman Todd Breasseale directly refuted Shoigu, who said this week that Russia had destroyed six of the HIMARS in total, Reuters reported on Wednesday.
Правилно съм чул нещо с едното ухо : )
Смити едва ли някой си прави илюзии, че няколко такива системи ще спечелят войната. Те са част от цялата картина за унищожение на транспортна инфраструктура и складове за боеприпаси дълбоко в тила. Биха имали огромни значение, ако в един момент бъдат снабдени с ATACMS, които бият доста далеч и могат да ударят Керченския мост. Това вече ще е гейм чейнджър. Това, което тези хубавци не разбират е, че предимстовото на HIMARS е точно мобилността. Системите в Украйна са с камуфлаж зелено- за лесно прикритие в гористи местности и през нощта. Другото важно нещо е, че системата се разполага стреля и напуска позицията за времеви период от 3 минути. Т.е в момента на удара на ракетите по целта системата вече е. напуснала района и се намира на 10-15 километра от мястото минимум. Единствения начин руснаците да унищожат такава система е да имат преимушество в небето, което би им осигурило часове летателно време на дронове и самолети, които да успеят да локализират системата в момент на движение. Другата важна част е, че украинците стрелят с тях предимно вечер. Както казах-камуфлаж и по-трудно се проследяват при движение. И не на последно място. Имат няколко десетки бройки такива системи. Ако са стотици шанса е по-голям да ударят. Не са като гаубиците, които в повечето случаи са закопани в едни и същи позиции, а и вече са над 100 изпратени на фронта.
Към момента няма доказателства за унищожена такава техника. Преди дни поредния руски фейк пусна снимки на ударен брониран камион с новината, че това е хаймарс. И необразованите клъвнаха веднага без да забележат, че нито е зелен, а напротив камуфлажа е пустинно кафяв, както и, че отзад няма установка хаймарс а има каросерия. Това беше камион, който тегли гаубица, представен за Хаймарс. Дори не е сигурно, че снимката беше от Украйна, защот там дори тези камиони са в камуфлажно зелено….
Последна промяна от bobonikolov на 07 авг 2022 21:09, променено общо 2 пъти.
Не ме замесвай прекалено много, аз не отдавам кой знае какво значение на това. Просто не смятам, че могат с лекота да намерят някое камионче на тази голяма територия и то да го уцелят. Да не се бърка с това, че вярвам в това как това камионче има някакви уникални защити или нанася непреодолими щети в огромен мащаб. Нямам никакъв интерес да задълбавам към спецификите на тази техника, просто с едното ухо съм чул как се споменава, че няма поразени цели, а тук някои се опитват да изкарат как видиш ли падат десетки дневно.
И за да съм обективен, картинките с разни огньове, които са уж невероятни унищожения са на същия принцип.
И за да съм обективен, картинките с разни огньове, които са уж невероятни унищожения са на същия принцип.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- Drunken_Master
- Контакти:
Бобо ни изкара вече, че взимаме и пари... :Д
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".