Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Войната в Украйна

Мнениеот bobonikolov » 02 авг 2022 03:35

САЩ обявиха в понеделник нов транш от оръжия за украинските сили, включително боеприпаси за все по-важните ракетни установки и артилерийски оръдия.
Новият пакет на стойност 550 млн. долара ще “включва повече боеприпаси за високомобилните усъвършенствани ракетни системи, известни още като HIMARS, както и боеприпаси” за артилерията, заяви пред репортери говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.
С това общият размер на военната помощ, отпусната на Украйна от встъпването в длъжност на президента Джо Байдън, надхвърля 8 млрд. долара, каза той.
Украйна вече разполага с над 20 ракетни установки за залпов огън, повечето то които са доставени от САЩ. Украинската армия обаче е изцяло зависима от западните съюзници за захранването им с боеприпаси.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 авг 2022 08:42

ReBorn1982 написа:Мен ми е чудно, тоя митичен влак, дето уж думнали с Химерса укрите, няма ли поне една снимчица, видео .... било уж страшен удар, изгинали стотици, милиони дори, техника безчет унищожена ....

Ми, ние на Бобо разчитаме. Нали имал познати от бойното поле. Ама момчето ни се сърди, смята ни за под нивото му и не ще да ги дава.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 02 авг 2022 11:00

Drunken_Master написа:
ReBorn1982 написа:Мен ми е чудно, тоя митичен влак, дето уж думнали с Химерса укрите, няма ли поне една снимчица, видео .... било уж страшен удар, изгинали стотици, милиони дори, техника безчет унищожена ....

Ми, ние на Бобо разчитаме. Нали имал познати от бойното поле. Ама момчето ни се сърди, смята ни за под нивото му и не ще да ги дава.

Твоя познат от бойното поле нещо няма ли инфо или все още трол армията не е написала нищо?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 авг 2022 13:31

pomiqrat написа:
Drunken_Master написа:

Твоя познат от бойното поле нещо няма ли инфо или все още трол армията не е написала нищо?

Колко още неадекватни постове, смяташ да напишеш !?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 02 авг 2022 15:30

Drunken_Master написа:
JimBeam написа:Има достатъчно материали по случаят, че атаките над Белград и като цяло в Сърбия са дело на самолетите. Вчера дори ви пуснаха тук информация именно по тези събития.

В 23.50 базираните вече от седмица сили на НАТО в Италия и Адриатическо море, състоящи се от самолетоносача „Теодор Рузвелт“ и самолетните авиобази Авиано, Истрана и Пиаченца, Италия започват авиационна атака над Югославия. Първоначално са хвърлени над 100 ракети, изстреляни от самолети „F 16“ и „F 117 Stealth“. Първата бомбардировка е на Белград и въздушната кампания трае първоначално 4 часа, но на сутринта е подновена. Югославската ПВО, разполагаща със съветска военна техника от зенитно-ракетни комплекси „С-125“ и 2К12 Куб, се сражава срещу авиацията на държавите от НАТО САЩ, Великобритания, Германия и Нидерландия. През целия април и май самолетите на НАТО бомбардират Белград, Ниш, Прищина, Даниловград, Подгорица, Пирот, Крагуевац, където са нанесени поражения на автомобилния завод „Застава“.

В атаките над Сърбия участват над 1000 самолета от различни държави.

Мда... САЩ посяваха с демокрация тогава. Между другото, като стана дума за бомбене на мостове, докато американския солджър бомбеше мостове, там имаше и хора по тях. Бяха избити лекари и дечица... Да не говорим за замърсяването на почвата и водата с обеднен уран. Това увеличава онкологичните заболявания на тамошното население. Ама това вероятно е жертвата, за да се посее демокрацията в бивша Югославия. Нали ? :)

Същите мантри вече шести месец! Какво се случи със "специалната военна операция"?! Три дена до Киев, Бля! Нямал да напада Украйна, Бля! Нямал да атакува жилищни сгради, Бля!
Потърсете независими източници на информация, за да не ме обвините в пристрастеност!
Проверете колко невинни дечица са загинали, от началото на операцията на освободителите!
Не ми излизайте с клишето, ама то Северна Корея, Виетнам, Куба, Либия, Ирак, Афганистан, Сирия, Югославия и т.н.!
Кой е агресора? Кой нахлува в чужда Държава? Кой анексира чужда територия? Един ЛУД.
Не ви пожелавам такива "освободители", за да не роните сълзи, на гроба на близките си!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 авг 2022 15:32

Тая тема, нали вече я разисквахме ? Или трябва, да ти се обяснява по 40 пъти ?
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 02 авг 2022 17:06

Drunken_Master написа:Тая тема, нали вече я разисквахме ? Или трябва, да ти се обяснява по 40 пъти ?

Нещо за Костов няма ли да питаш днес?

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 авг 2022 17:14

pomiqrat написа:
Drunken_Master написа:Тая тема, нали вече я разисквахме ? Или трябва, да ти се обяснява по 40 пъти ?

Ми, може и да питам. Ама надали ти ще си човека, който ще търся за отговор...
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 02 авг 2022 17:16

Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:

Ми, може и да питам. Ама надали ти ще си човека, който ще търся за отговор...

Трябва ли да ти се обеснява едно и също за 400-ин път?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 02 авг 2022 19:15

Току що е имало ракетен удар по Лвов. Жертвите и разрушенията се уточняват....

Върни се в “Свободна зона”