Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Войната в Украйна

Мнениеот bobonikolov » 28 юли 2022 01:49

bubka написа:Още като го видях този седнал на стола с леглото и колелото на заден план и веднага ми стана ясно, че ще е голям разбирач :thumbup:

Надолу пък пише само за Бук, която е по-слаба от другите две и използвана предимно за спомагателна отбрана.

Този както го наричаш седнал на стола с леглото и колелото отзад е Infantry instructor с 20 годишен опит в Американската армия. Разбирай, човек, който е работил с HIMARS и танкове и определено знае какво говори. Ако беше изгледал видеото щеше да разбереш как точно се появява HIMARS ракетата на радара на Ц300, както и как се показват да речем ракетите на системите Град и Смерч. Бук може да е по-слаба от Ц300, защото е със среден обхват, но е предназначена да сваля точно такива уж обекти - крилати ракети и ракети със малък и среден обсег каквито са HIMARS.
Човека си има цял subreddit форум даже https://www.reddit.com/user/Ryanmcbeth/

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 28 юли 2022 01:56

Real написа:
bobonikolov написа:
Трудно ги прихващат заради траекторията на ракетата.
...На кратко- за да може Ц300 да сваля такива ракети в най-лесния вариант ще трябва ъпдейт на софтуера, което в най-добрия вариант ще отнеме година...
Към момента има единици свалени такива ракети, но те са по-скоро плод на налучкване.

И аз чувам за единици свалени ракети. Примерно, оня ден, по същия този мост - 12 единици свалени. От 12 изстреляни. Не знам по каква траектория са ги пуснали... Чувам и за едни други 100 единици, свалени директно както си лежали на склад. Ма да му мисли американския данъкоплатец, да не ги плащам аз?
И не съм убеден, че за ъпдейтване на С300 е нужна цяла година. Щото наскоро ги ъпдейтнали само за ден. Със С400.

Все пак, най-вероятно са оркски тролове това. Винаги предпочитам да се доверя на американски мениджър с български произход и украински познати във всички точки на бойните действия! Така че, чакам с трепет контраофанзивата тези дни и отвоюването на Херсон, Донецк, Крим и Питер от рашистко-ватнишката сган. До 15-ти август мисля да приключат и да подкарат китайците.

Много слушаш малко чуваш. Съжалявам, че не се връзва това, което пиша с пропутинската пропаганда, на която вярваш.Не всички сме "просветени" като теб и другите.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 28 юли 2022 02:01

Capitana_Puyol написа:Орките свалят по 100 Химарса на ден, а накрая им падат на главите....и пак някой е пушил в машиностроителния завод в Горловка :)

https://twitter.com/i/status/1552357636661825537

https://twitter.com/i/status/1552353376612007936 Чичо HIMARS се промъкнал пак като неканен гост, как смее...

За да свалиш нещо първо трябва да го видиш на радара.Като им обяснява някой, че няма как да пребоядисаш един Москвич и да стане S-класа, не разбират и продължават да твърдят, че пребоядисания Москвич е Mерцедес. Така и с руската армия. Имали вика най-добрата ПВО в света. Тва същите тия Ц300 и Ц400 къде изтърваха всички томахавки преди време, които унищожиха цялата сирийска авиация за нула време та даже оня Асад рева като малко дете по медиите как можело най-великлата ПВО да направи такъв пропуск. Ама карай те още вярват, че руската армия е велика и непобедима и, че Дядо Мраз съществува. Сигурно и писма му пишат какво да им донесе за Нова година, че те нали... Коледа не празнуват.... хах

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 28 юли 2022 02:05

Не виждам нещо кой знае какво във видеото. Той може да работи с химарс, ама с руски ПВО работи само на симулатор. В даде момент прави предположението, че щом някои ракети (не всички) преминават, то може би руснаците нямат софтуера. Което на мен не ми звучи сериозно, тъй като ракети може да преминават по различни причини - чисто физическа липса на покритие от ПВО, защита на дадени обекти само с Бук, която има недостатъци и т.н. Просто не ми звучи сериозно някой в 8 минутно видео, от което само 3-4 минути се падат на химарса, да е разобличил цялото ПВО на дадена страна.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 28 юли 2022 02:09

Между другото украинците са "усъвършенствали" системата HIMARS, като за да я направят по-бърза и маневрена между точка А и точка Б се придвижва празна като снове между специални места, където са поставени предварително ракетите. Те самите се зареждат за около 5 минути, изстрелват ги и изчезват от там, за да не ги засекат като бързината на системата без ракетите е по-бърза с 30%.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 28 юли 2022 03:19

bubka написа:Не виждам нещо кой знае какво във видеото. Той може да работи с химарс, ама с руски ПВО работи само на симулатор. В даде момент прави предположението, че щом някои ракети (не всички) преминават, то може би руснаците нямат софтуера. Което на мен не ми звучи сериозно, тъй като ракети може да преминават по различни причини - чисто физическа липса на покритие от ПВО, защита на дадени обекти само с Бук, която има недостатъци и т.н. Просто не ми звучи сериозно някой в 8 минутно видео, от което само 3-4 минути се падат на химарса, да е разобличил цялото ПВО на дадена страна.

Американската армия отдавна има руски Ц300, купени от бивши соц републики за учение. Така си купиха и МиГ 29. Така, че сигурен съм, че човека знае какво говори па макар и на симулатор за видеото. Нали не очакваш да те вкара в истинска Ц300.Той не казва, че е разобличил цялото ПВО. Той отговаря на въпрос, защо според него операторите на Ц300 не могат да видят Хаймарс като казва, че според него те виждат ракетата просто прекалено късно, както и че най-вероятно имат проблеми при разпознаването на обекта, заради траекторията и скоростта на полет, понеже ракетата стига до височина 22000 метра, а там се движи с около 1800 км в час, като при падането вече ускорява до над 3000. Това прави ракетата да изглежда като самолет, а не ракета и от там идва объркването.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 28 юли 2022 16:39

Изображение
Орките започват психически да се подготвят за "жест на добра воля" относно Херсон. :))
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 28 юли 2022 22:03

Тук сте зациклили на някакви дупки от гюлета по платното на някакъв мост, а важното е, че продължава героичното настъпление на ВСУ в западно направление.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 28 юли 2022 22:23

goshev написа:Тук сте зациклили на някакви дупки от гюлета по платното на някакъв мост, а важното е, че продължава героичното настъпление на ВСУ в западно направление.

Е.. Те на там се ориентираха още преди войната.. Да сменят тактиката е сссрамно.. На изток ги чака по големия.. Не е брат..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 29 юли 2022 02:44

Конгресът на САЩ декларира необходимостта от прехвърляне на ATACMS в Украйна: демократите и републиканците подкрепят решението

Имайки предвид успехите на Украйна на бойното поле, американските парламентаристи отново повдигнаха въпроса за прехвърлянето на балистични ракети с голям обсег на действие ATACMS в Украйна.

Тази дългосрочна военна помощ има двупартийна подкрепа както от демократите, така и от републиканците в Камарата на представителите. Това съобщи член на Демократическата партия Елиса Слоткин, предава CNN .

Един от най-важните аргументи за това прехвърляне Вашингтон вижда в изключително високата ефективност на западните оръжия на въоръжените сили на Украйна и успехите на бойното поле, които трябва да бъдат подкрепени от нови западни доставки.

По-конкретно, според оценките на Пентагона, загубите на руската армия са потвърдени на 75 хиляди убити и ранени, а 80% от сухопътните сили на руската федерация са затънали в отбраната на въоръжените сили или вече са напълно убити. Тези данни бяха предоставени на конгресмени по време на закрит брифинг.

„Основният разговор на брифинга беше, знаете ли, какво още можем и трябва да направим за украинците, буквално през следващите три до шест седмици, много спешно. Украинците искат да отидат на юг и да правят операции на юг. И искаме те да бъдат възможно най-успешни“, каза Слоткин.

MGM-140 Army Tactical Missile System (ATACMS) е ракета земя-земя, произведена от американската отбранителна компания Lockheed Martin . Тя има обхват до 300 км, с твърдо гориво и е висока 4,0 м и 610 мм в диаметър.

ATACMS може да бъде изстрелян от множество ракетни установки , включително M270 Multiple Launch Rocket System (MLRS) и M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

Изображение

Изображение

Върни се в “Свободна зона”