Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Furious_Monk

Re: Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Мнениеот Furious_Monk » 10 юли 2022 22:26

CSKA69 написа:Не бях гледал и един епизод от Игра на тронове, но покрай Ковид-а изгледах набързо и осемте сезона. Не станах кой знае колко зарибен фен на сериала, но Домът на Дракона ще го гледам, най-вече заради Мат Смит, който ми е любимец от Доктор Кой...

Маите се разви много добре след уволнението на Кърт Сътър, не знам каква им е идеята и накъде ще развият сериала, но четвърти сезон е много силен.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 16 юли 2022 15:13

Любимия ми е негъра Веларион и оня Таргариен с бялата коса и черното катинарче. Голям флоп ще е това, убеден съм.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 18 юли 2022 05:47

Не знам дали ще е голям флоп, но просто не виждам как създателите на последния сезон, ще създадат нещо добро, което да не е свързано с визуални и аудио ефекти.

Не знам дали са точно те хората, които ще се заемат с този нов сериал, но след тяхната помия, страха от провал е много голям.

Чакам да видя как Мартин би развил своите книги. Ако го направи по забележителен начин, силно бих се надявал той е част от екипа на новия сериал.

Общо взето настроението е такова... Хем ми се гледа,хем не ми се гледа. Дори с идиотския финал, сериалът все още има голям потенциал и продължението буди някакъв интерес.
Анчелоти.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 18 юли 2022 06:32

Той е част от екипа на новият сериал.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 18 юли 2022 06:44

Тогава ще му дам шанс, поне първия сезон... след това, не е много справедливо... но според интереса. При маите , първите два сезона ми бяха доста слаби, след това ми грабнаха вниманието- може би интерес към тематиката. Просто не съм убеден, че при новия сериал, трябва да му дам цели два сезона бонус... а може би греша... не знам.

Дано да започне добре, за да ми даде някаква основа към бъдещето, защото бог ми е свидетел, искам да се доверя на създателите му. Толкова много ми хареса първоизточника му, преди нещата буквално да се осерат. Все още вярвам в огромния потенциал на света създаден от него.
Анчелоти.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 18 юли 2022 08:53

Ето разликата между новият и старият сериал.

House of the Dragon is an upcoming American fantasy drama television series created by George R. R. Martin and Ryan J. Condal for HBO. It is a prequel to the television series Game of Thrones (2011–2019) and is based on Martin's 2018 novel Fire & Blood.

Game of Thrones is an American fantasy drama television series created by David Benioff and D. B. Weiss for HBO. It is an adaptation of A Song of Ice and Fire, a series of fantasy novels by George R. R. Martin.

Другото хубаво е, че музиката към сериала е отново на Рамин Джавади.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 18 юли 2022 23:07

Този е голям изрод... само с музика и ефекти успяха при определени моменти да накарат човек да не мисли чак толкова за логиката, особено при сцените когато е нужен повече драматизъм.

Много голям фен съм на Рамин Джавади.

Между другото това е много велика сцена... заради провала на самия сезон просто остана недооценена.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VPiXOuNF5B8[/youtube]

П.П... за мен така трябваше да приключат нещата, но при други обстоятелства и друг сериал.
Анчелоти.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 юли 2022 00:10

Най-хубавото е, че няма какво да оплескат с развитието. Нещата са ясни, знае се какво ще стане и как се стига до финала, за разлика от предния път. Е, почват с някои изгъзици още от каста, например черния Веларион, ама кво да се прави, такива са времената.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 19 юли 2022 00:16

Аз все още чакам нашия човек Мартин да обяви края на поредицата си от книги... много оплеска нещата, адските образи със своята мощ, много е трудно да унищожиш такива лица... заради това не съм чак толкова критичен към сценаристите, но те просто превърнаха последния сезон в абсолютна пародия, а и дори и подигравка към феновете на сериала, прекалиха ужасно.
Анчелоти.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 юли 2022 00:24

Furious_Monk написа:Аз все още чакам нашия човек Мартин да обяви края на поредицата си от книги... много оплеска нещата, адските образи със своята мощ, много е трудно да унищожиш такива лица... заради това не съм чак толкова критичен към сценаристите, но те просто превърнаха последния сезон в абсолютна пародия, а и дори и подигравка към феновете на сериала, прекалиха ужасно.

Честно казано, не мисля че ще видим края. Поне не и от Мартин. Напоследък се заговори за добър напредък по Ветровете на зимата и въъъъпреки това, тя не е дори и близо до завършване, освен ако не е доста по-напред в писането и просто не иска да се урочаса. Отделно няма гаранция кога ще дойде следващият блокаж в процеса и дали няма в един момент да му щукне да преправя пак неща, след като стигне до момент в който не е доволен от развитието на историята.

Ама айде, да приемем оптимистично че шестата книга ще се появи догодина. С темпото му на писане, поне още 5-6 години да му отнеме до седмата...Не знам, човекът кара 73 лазарника, я е жив и здрав да я довърши, я не. Мисля че повечето фенове на историята са приели, че или ще я довърши друг автор, както Сандерсън довърши "Колелото на времето", или ще си остане недописана.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Свободна зона”