Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 юли 2022 19:19

metodito написа:Вероятно са те водили по къмпинги, но не си разбрал. Аз почти всяко лято съм бил я на "Албена", я на "Слънчев бряг", Равда и задължително във Варна при леля. Та това със селото на плажа, било е само при теб. Всяко лято съм бил на две "почивки" - в началото на лятото и малко пред училище.
И не, не съм израснал в "богато" семейство, а в средностатистически дом в провинцията.
"Почивни станции" в Черноморец и тогава Мичурин, сега Царево. :)
Станции, на един от мастодонтите по онова време - Завод "Динамо" - Сливен.
Баща ми такива работи е разправял за този "печеливш завод" ( според комунетата, обаче ) че в сравнение с онези типове, управляващи предприятието, сегашните ЕС схемаджии, са си най-обикновени лаици. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 04 юли 2022 19:51

Не е само Динамо (Сливен). Антон Тодоров показа документи писани от самите комуняги по онова време. Почти всички предприятия са работили на ОГРОМНА загуба и с нужда от постоянно дотиране за да се каже, че произвеждат нещо и да не спрат работа. Впрочем така е било и в СССР затова и икономиката рухна, защото няма как вечно нещо да работи на изкуствени системи, т.е. изкуствено дишане, в един момент настъпва неизбежната смърт.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 юли 2022 19:59

Drunken_Master написа:Кириле, Спенс също е соцносталгик...
- Ти определяш ли се като ляв, като комунист...?
- Аз не защитавам комунизма, но съм живял в него и знам какво беше. За разлика от много, които наскоро твърдяха, че "помнят" жертвите, а те няма как да помнят нищо, защото са родени след 1989 г. Знам как държавата беше една голяма фирма. Най-големият проблем на капитализма е комунизмът, защото той беше държавен капитализъм. Имаше една голяма транспортна фирма СОМАТ - най-голямата в Европа която нямаше конкуренция от частни европейски фирми.
По поликлиниките нямаше хора, които да чакат да се лекуват, защото здравеопазването беше за всички, а те трябваше да са здрави, защото работят за Държавата-фирма. Отиваш на лекар, лекарят отваря шкафа, дава ти лекарства - безплатни! За да си купиш лекарство сега, имаш толкова много посредници, че цената за крайния потребител е до небето. Да не говорим, че фармацевтичният бизнес е най-големият бизнес в момента.
Сега да не би да няма жертви на днешното демократично време?
Какво като няма Държавна сигурност? Да не би да не сме всички агенти на системата? Даже го искаме сами, дори се хвалим за това, от кои сме и къде сме, в социалните мрежи. Нас ни следят и това е ясно.
Когато капитализмът превзе пазарите на комунистическите държави, всички те се превърнаха в едни прости консуматори, които максимално се натискат да не произвеждат нищо, а само да консумират.
След като победиха в Студената война, капиталистите си показаха истинското лице. Дотогава си мислехме, че е много хубаво, тоблерони и изкушения от Некерманите. Но какво ставаш като отидеш на Запад - ставащ берач на ягоди и лакей. В България капитализмът е в най-грубата си форма, даже не е демократичен капитализъм. Да не говорим, че последните години в България комунизмът беше социализъм.
Да, имаше един модел хладилници, един модел телевизори, но имахме и двама космонавти - имаше руски, американски и двама български, а сега имаш банани и тоблерони, но нямаш с какво да си ги купиш, искаш да отидеш на Запад - ако има с какво да отидеш, какво ще правиш там като си втора ръка човек?
Западната пропаганда беше много добра, такава, че да накара хората да искат да скъсат синджира, но това пак не е свобода, но вече го няма и салама Санчо!

Добре де, но ти нямаше да можеш да си рапър по време на социализма. Не е ли така. Какво щеше да правиш тогава?
Музиката тогава трябваше да носи позитивно послание, рапът е протест. Щях да отида в Концертна дирекция с едно парче, в което пея, че хладилникът ми е празен, а те щяха да ме върнат вкъщи, за да напиша, че е пълен и да ми дадат възможност да тръгна по турнета. Ако цената е такава да живея във време, в което съм спал на отключено и да не правя рап, аз съм съгласен да я платя тази цена. Тогава вероятно щях да правя нещо друго. Сигурно щях да бъда един от 40 000 - 50 000 висшисти, които комунизмът произвеждаше.
Не искам да излиза така, че хваля комунизма, но тогава действително хората живееха много по-спокойно. Започваш работа в един завод и знаеш, че в него се пенсионираш. А сега - демокрация, но не знаеш утре какво ще работиш, ако въобще имаш работа.

Както пееш в една песен, "1/4 век демокрация и простотия, свободия ФАК АМЕРИКА VIVA RUSSIA".

‚В коммунизме нет наркомания". Пак е имало елит, но много по-тесен от мрежата олигарси, които управляват сега и нямаше наркомани и просяци. Да, този елит е можел да си позволява повече неща от простолюдието, но и то е било нахранено. Виж какви са били цените по комунизма - билет за транспорт 6 стотинки, вафла 7 стотинки, а сп. Дъга - 1,80 лв.

А колкото повече хората не уважават книгата и обичат да си цъкат на телефоните и да питат Гугъл за всичко, толкова повече има шанс един ден Гугъл да изчезне. Тогава няма да имаш кого да питаш. Затова по-умните ще си запазят книгите. В един момент Гугъл ще стане платен или не всички хора ще имат достъп. Как тогава всеки ще може да има достъпна информация освен през книгите?

А добре де, защо няма такъв рап като през 90-те години? Тогава имаше огромна енергия. Ъпсурт, Гумени глави, ти....

Защо я няма тая енергия във футбола, която я имаше 90-те години? Знаеш ли защо станахме 4-ти в света през 1994-та? Пак заради комунизма. Защото имаше масова държавна политика за спорт в училищата, съчетано със самочувствието, което всички тези футболисти получиха в западните клубове първите години след 89-а. Сега няма такова нещо, всеки оцелява сам, както виждаш и спортните успехи са зле и само със самочувствие не става, трябва и спортна школа!

Не го знам кой е този спенс, но това са поредните глупости.
Тръгнах да чета в началото с надеждата да срещна нещо интересно за коментиране, какво видях? Оплакване как като отидеш на Запад ставаш берач на ягоди. Поредния на който някой друг му е виновен, че е некадърен и няма качества, които някой различен от него да оцени и да е готов да плати за тях.
Капитализма му бил виновен, че трябвало да бере ягоди. След това продължаваме с космонавтите. Брей, каква гордост. Космонавт! Уау... това сигурно сваля температурите в стаята вместо климатик, пълни хладилника с нещо различно от салам, домати и ти осигурява нещо различно от боклукчав шоколад с марка куче. Космонавта ти маха и хоп... каруцата ти става Мерцедес, а поправителния дом (оп почивната станция) става на Риц. Ебати гордостта, дайте всички да си дарим 50% от доходите за да изпратим някой друг пътник в космоса! За чий му е на някой да живее добре като може да разходи пешо до някои космодрум и да си закачи неговата снимка на стената. Чак да се пръснеш от гордост!

Я вдигнете ръка тези, които са готови да се откажат от 1/2 вината си доходи и от играчките си за да може Пешо да се вози на совалка?

Толкова нелепо е просто, че направо нямам думи.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 юли 2022 20:04

Thsmith написа:Толкова нелепо е просто, че направо нямам думи.

Не е нелепо, напротив... Сигурен съм, че даже сте на една позиция. Всеки, скачал едно време по разни СДС-арски митинги е очаквал нещо доста по-различно от това, което му е сервирано. Ще отречеш ли ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 04 юли 2022 20:09

Спенс е долнопробен рапър, който вечно реве срещу колегите си, защото изкарват пари, а той брои мухи. DJ Станчо е яко на минус заради втория му албум, защото го е оставил сам да си го направи, закото Спенс се е тръшкал по пода, че е мега добър и не се нуждае от никого. Това интервю искам да го гледам :D
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 юли 2022 20:17

За пореден път се убеждавам, че това момче е "мъжката Сиса". Няма как да си запишеш албума в Sniper Records и да не е продуциран от DJ Stancho, на който апартамента му е... фактически в студиото. В едната стая е звукозаписното студио, а в другата живееше той (до едно време). Не мога да разбера, ква е тая мания, да се включваш в теми, по които нямаш хал-хабер. То 99,9% от темите са такива, ама както и да е.
Що се отнася до Спенс, той отдавна е "крал на бг рапа"... и надали някой ще го измести ВЕЧЕ ! То рап в България няма от 2005-та насам някъде. Това сегашното е поп-рап... Въпреки, че Хазарта има доста добри попадения, признавам.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 04 юли 2022 20:26

Крал на рапа :D За пореден път се убеждавам, че това момче има психически проблеми или е вдлъбнат. Пак някакви фантазии какво е написано...

DJ Станчо е яко на минус заради втория му албум, защото го е оставил сам да си го направи, защото Спенс се е тръшкал по пода, че е мега добър и не се нуждае от никого.

Какво точно не зацепи? Какво изобщо питам... Спенс крал на рапа :D Крал на рапа в Сторгозия :D
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 04 юли 2022 20:30

Когато тоя пропадналия наркоман спенс е пробивал уж в тия среди, слугинчето е ходил прав под масата, ама иначе вече "крал на рапа" бил, хахаха. Същата работа като му слушаш приказките на изтърсачето за времето, когато още не е бил плануван, колко хубаво било. После да не се чуди защо баща му го е направил слуга, щото за друго не става. :)
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 юли 2022 20:35

И другата "мъжка Сиса" взе отношение... Як съпорт един на друг. ;ддд
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 юли 2022 21:08

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Толкова нелепо е просто, че направо нямам думи.

Не е нелепо, напротив... Сигурен съм, че даже сте на една позиция. Всеки, скачал едно време по разни СДС-арски митинги е очаквал нещо доста по-различно от това, което му е сервирано. Ще отречеш ли ?

Естествено, аз примерно винаги съм искал Пиночет, стадион и пълен капитализъм. Не го получих.
Никога обаче не съм си мечтал да гледам как някой се вози на ракета и видиш ли да жертвам нещо за да мога да го видя.

* В интерес на истината, не бих дал и петаче за да изпратя някой Гошо в космоса, но определено бих се разделил с 1/2 вината от финансовите си възможности за да получа разплата за това, което е докарал комунизма и русия през последния век. Това може би е единственото нещо, което би ме накарало да жертвам моя собственост и възможности.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Върни се в “Свободна зона”