Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Groucho » 24 юни 2022 00:54

metodito написа:Това, че Сталин убива повече руснаци, отколкото Хитлер е убил е без съмнение. Връзката с темата я има.

Не е за тая тема, а за историческа такава, ако ще се дискутира в някакви детайли и с подробности.
Все пак сме 2022-а година, а не 1954-а.

ГУЛАГ и Глада, ако се докаже, че е умишлено предизвикан, за да избие част от населението.
Това е статистиката на Сталин. Дали е убил повече руснаци/ссср-ци от Хитлер - нямам идея, възможно е.

Всичко друго като причини в цитата е леко несериозно - войни, неродени деца...
Държавите водят войни така или иначе.
Ако така се смята статистика, жертвите от войните в името на капитализма/краденето на ресурси и религията сигурно ще са около 28 милиардаИзображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 юни 2022 01:32

fcb_bg написа:
tiamat написа:
ivan56 написа:Я някой, който е по запознат да каже.
Ако сега свалим това вето, и тия почнат преговори за присъединяване към ЕС, и не спазят точките по които сме се разбрали или това прословутото френско предложение, ще може ли в някакъв по-късен етап пак да им дръпнем ръчната.

Ръчната можем да я дръпнем отново по време на процеса и най-малкото при финалната ратификация. Затова не разбирам какъв е тоя вой наистина...

Да, тъпите византийци що ли ги банваха 20г?

Ох, много малко ме интересува тая тема вече. Да, дразни ме как изкривяват някои исторически факти, но дотам. Има(м) си много по-важни неща, с които да се занимавам(занимаваме)...

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 юни 2022 01:34

fcb_bg написа:Управление на ПП - 60% РСМ, 20% простодърдорене, 20% популизъм.
Нали тръгнаха да правят правова държава, Каскета аут и здравей живот.
Е, кво направиха?

За това съм писал последните дни надълго и нашироко, нямам намерение да се повтарям. Само ще повторя още един път, барем някой ядене, че управлението беше на ПП, БСП, ИТН и ДБ, не на ПП само.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 юни 2022 02:02

tiamat написа:
fcb_bg написа:
tiamat написа:
ivan56 написа:Я някой, който е по запознат да каже.
Ако сега свалим това вето, и тия почнат преговори за присъединяване към ЕС, и не спазят точките по които сме се разбрали или това прословутото френско предложение, ще може ли в някакъв по-късен етап пак да им дръпнем ръчната.

Ръчната можем да я дръпнем отново по време на процеса и най-малкото при финалната ратификация. Затова не разбирам какъв е тоя вой наистина...

Да, тъпите византийци що ли ги банваха 20г?

Ох, много малко ме интересува тая тема вече. Да, дразни ме как изкривяват някои исторически факти, но дотам. Има(м) си много по-важни неща, с които да се занимавам(занимаваме)...

И още нещо да добавя все пак. Тези, които наистина заслужават вето докато не почнат да серат кръв, са сърбите. И евентуално руснаците, ако някога хипотетично я докарат да кандидатстват за ЕС. Щото тея хубостници са най-виновни за това, което е станало в МКД. След тях сме ние, а македонците реално имат най-малка вина. Населението там, както и в БГ (нали сме рода все пак) просто е толкова податливо на промиване на мозъци, че няма какво да им се сърди човек.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 24 юни 2022 02:15

tiamat написа:
fcb_bg написа:Управление на ПП - 60% РСМ, 20% простодърдорене, 20% популизъм.
Нали тръгнаха да правят правова държава, Каскета аут и здравей живот.
Е, кво направиха?

За това съм писал последните дни надълго и нашироко, нямам намерение да се повтарям. Само ще повторя още един път, барем някой ядене, че управлението беше на ПП, БСП, ИТН и ДБ, не на ПП само.

По тази причина имаше и не малко пречки в вземането на решенията понеже трябваше да се договарят вътрешно какво да правят. Ако са в коалиция поне с една партия най много още една нещата щяха да са по-лесни, но да си с цели 3 т.е. общо 4 си е проблем.

Това няма да се промени и България е обречена в близките години да бъде управляване в коалиция.
Както казах онзи ден при ГЕРБ с тази система ще е проблем, защото няма с кой да влязат в коалиция докато ПП и дори една ДБ един ден да стане първа политическа сила ще има с кого.

Иначе ето още една причина за свалянето на правителството.

Изображение

Други пък почнаха да осъзнават колко са го закъсали, защото знаят че няма с кой да се коалират и се почват с офертите.

"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се извини на премиера в оставка Кирил Петков, че го нарече „страхливец“ и предложи на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ сключването на евроатлантическа коалиция." Ден след като ГЕРБ, в отбор с ДПС, ИТН и "Възраждане", свали правителството на Кирил Петков, лидерът на партията Бойко Борисов предложи всички евроатлантически партии в парламента да седнат и да се разберат. Той призова съгласието да бъде постигнато чрез връщането към предизборните програми.

В помирителен тон и без присъщата му агресия, Борисов каза, че ГЕРБ може да работи с всяка една партия, която е за влизане на България е еврозоната, която е на страната на Украйна, подкрепя членството в НАТО и ЕС, както и да работи за пълна диверсификация на доставките на газ и петрол. Лидерът на ГЕРБ не спомена поименно нито една партия, но три формации изпълняват тези условия – настоящият му партньор ДПС, както и "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които са част от сегашното управление.

"Ако Бойко Борисов реши да отиде на топъл остров, сигурен съм, че имаме идеи за европейска България с част от депутатите му". Така премиерът в оставка Кирил Петков коментира в четвъртък офертата на Бойко Борисов за формиране на евроатлантическа коалиция. Ние ще продължим да държим много ясна линия с кого можем да правим коалиция", каза Петков. Той обясни, че борбата с корупцията не може да се случва, докато имат коалиционен партньор, който е бил част от нея.

После обясни, че коалиция вече няма как да се случи със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. "Ние осъзнахме, че те са част от задкулисието", каза премиерът в оставка.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 24 юни 2022 08:34

Предоследният цитат е много интересен. Значи ако боциньо е в Банкя и командори от там е кофти, ама ако е на топъл остров и формално някой като Дончев се води лидер на герб, всичко е бижу?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 24 юни 2022 08:40

metodito написа:Това, че Сталин убива повече руснаци, отколкото Хитлер е убил е без съмнение.

Кириле, жертвите на Сталин, според най-сериозните историци са между 700 000 и 800 000 души. Не е малка, но това с тия милиони е повече от несериозно, защото ако се проследи официалното преброяване на населението в онези години, ще се види, че то не само, че не намалява, а се увеличава... Единствените години, в които има спад са през 1934-та (заради Гладомора) и годините около Втората световна война. През останалите години е в уникален възход. През 1922-ра населението на СССР е 136,9 млн. , а през 1953-та - 188,7 млн. Както и да го погледнеш за периода, в който е ръководил страната, населението се е увеличило с над 51 милиона !
Гладомора е един изключително преекспониран случай, за който той не носи вина. По това време, когато има глад в Украйна има десетки фактори - суша, епидемии от тиф, ръжда по пшеницата, кражби от колхозите и т.н. Тия години са особено важни на Сталин, понеже абсолютно всичко излишно се продава с една единствена цел - страната да се индустриализира по най-бързия начин. И докато отговорните кадри в Украйна си мълчат за това, което се случва, той буквално хал-хабер си няма. След като разбира, следва обичайното - разстрел за виновниците и моментално откупуване на продаденото зърно.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 24 юни 2022 08:58

Фенове на Ваксраждане няма ли тука? И те като ИТЧалга са се запътили към миманса. Гунчева хубаво разказа как се случват нещата в партията и си би камшика. Копейката се готви да става патерица на Герб по нейни думи.

Все пак има достатъчно прости хора и си заслужават да бъдат лъгани.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 24 юни 2022 09:11

Костадинов не беше прав, когато каза на онези, че са фашистка измет. Трябваше да използва много по- силно определение.

Вчера Еди Рама брутално се изгаври с България. Вече абсолютно никой не ни бръсне за слива, дори албанците ни хулят, както си искат. Шарл Мишел пък директно, в прав текст и без заобикаляне си каза, че върху нас е оказван натиск и поздрави Киро за добре свършената работа.

Винаги съм мислел, че от Бойко по- зле няма как да е. Е, тая жълтопаветна сган категорично ме опроверга за 7 месеца.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 24 юни 2022 09:49

nghcvth написа:Костадинов не беше прав, когато каза на онези, че са фашистка измет. Трябваше да използва много по- силно определение.

Вчера Еди Рама брутално се изгаври с България. Вече абсолютно никой не ни бръсне за слива, дори албанците ни хулят, както си искат. Шарл Мишел пък директно, в прав текст и без заобикаляне си каза, че върху нас е оказван натиск и поздрави Киро за добре свършената работа.

Винаги съм мислел, че от Бойко по- зле няма как да е. Е, тая жълтопаветна сган категорично ме опроверга за 7 месеца.

Шиптърския боклук откровено си ни псува на антибългарска седянка тип Балканска война. Ей сега при политици на място, трябваше да заявим пред ЕС, че не толерираме език на омразата и да наложим вековно вето, докато не дойдат да ни целуват краката да ги пуснем.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Върни се в “Свободна зона”