Сега ако има нови избори, пак ще почнат да се надпреварват кой колко повече пари да потроши предизборно, както и през миналата година. Това дали е добре за финансовото положение на БГ, "заради което" ГЕРБ внесоха вота на недоверие...
https://www.mediapool.bg/gerb-iska-15-r ... 37019.html
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
ReBorn1982 написа:
Историята никъде не фигурира. А това е най-важното.
Фигурира. Историята е в договора за добросъседство. Еврочиновниците ще следят за всичко в него, поне аз така разбирам текста.
В това отношение, проектът на Преговорна рамка не съответства Рамковата позиция от 2019 г., тъй като изпълнението на Договора за добросъседство и Протокола по чл. 12 не представляват формален критерий за откриване или закриване на преговорни глави. Не се предвижда роля на Съвета (т.е. и на България) в оценката дали РСМ изпълнява двустранния Протокол, като тази оценка се оставя на ЕК.
- Drunken_Master
- Контакти:
ReBorn1982 написа:Не руснаци, а СССР-ци.
Дай някакво предположение за жертви... Колко са жертвите на Сталин и колко са жертвите на Вермахта ?!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
-
ReBorn1982
Маркс, историята никъде не фигурира изрично (както например фигурира маловажната тъпотия с конституцията), тия мъглявини с неясна формулировка относно договора нали се сещаш, че нищо не значат .... няма ли ясно написано, забрави.
- metodito
- Контакти:
@NOMER14: Аз, както споменах спазвам умствена хигиена и не гледам телевизия отдавна. Времето, когато гледах руска, а и въобще телевизия датира от "Поле чудес". Не знам жив ли е тоя човек, дето го водеше. Руски филми, произведени след 2008-2010 също почти не гледам. Е, наскоро гледах "Текст", понеже е по роман на Глуховски. Много ми хареса. Предпоследният руски филм, който изгледах изцяло беше "Август восмого" (2012). Всичко, коео след това съм се пробвал да гледам (може би без един филм за един учител по география "Географ глобус пропил") е мани-мани. Спирам го преди средата. Иначе в Ютуб съм абониран за канала на Моссфильм и даже наскоро гледах за не знам кой път "Кин-дза-дза". Култова лента!
Последна промяна от metodito на 23 юни 2022 23:39, променено общо 2 пъти.
ReBorn1982 написа:Маркс, историята никъде не фигурира изрично (както например фигурира маловажната тъпотия с конституцията), тия мъглявини с неясна формулировка относно договора нали се сещаш, че нищо не значат .... няма ли ясно написано, забрави.
E, ясно е, че нашите нарочнo са омотали анализа на предложението с графомания и нещо друго освен искането за българи в РСМ-конституцията я получим изпълнено, я - не.
- metodito
- Контакти:
Drunken_Master написа:ReBorn1982 написа:Groucho написа:.......
Историята никъде не фигурира. А това е най-важното.
Шансът ни е в Шкупи, да отхвърлят предложението. Нашите георгидимитровци вече са свалили гащите, от тях нищо и не очаквам, освен унижение и позор.
Снощи написа нещо, което ми направи много силно впечатление. Сталин бил избил повече руснаци от Хитлер ? Я дай някаква цифра на жертвите на Сталин, че ми е много интересно...
Можно понимать его максимально широко и включать в число жертв большевизма не только разные типы депортированных, умерших от искусственного голода и убитых во время спровоцированных конфликтов, но и солдат, погибших на фронтах множества войн, которые велись во имя коммунизма, и тех детей, которые не родились из-за того, что их возможные родители были репрессированы или погибли от голода, etc. Тогда число жертв режима приблизится к 100 миллионам человек (цифра того же порядка, что и население страны).
https://openuni.io/course/2/lesson/2/material/187/
metodito написа:Можно понимать его максимально широко и включать в число жертв большевизма не только разные типы депортированных, умерших от искусственного голода и убитых во время спровоцированных конфликтов, но и солдат, погибших на фронтах множества войн, которые велись во имя коммунизма, и тех детей, которые не родились из-за того, что их возможные родители были репрессированы или погибли от голода, etc. Тогда число жертв режима приблизится к 100 миллионам человек (цифра того же порядка, что и население страны).
100 милиона не знам дали са, ама червеното е несериозно.
Ако включат и неродените възможни внуци, жертвите ще станат поне 300 милиона
Така статистика не се прави според мен
И тук ще направите спам, така че по-добре с тоя разговор за Сталин - у историческата тема.
- metodito
- Контакти:
Groucho написа:metodito написа:Можно понимать его максимально широко и включать в число жертв большевизма не только разные типы депортированных, умерших от искусственного голода и убитых во время спровоцированных конфликтов, но и солдат, погибших на фронтах множества войн, которые велись во имя коммунизма, и тех детей, которые не родились из-за того, что их возможные родители были репрессированы или погибли от голода, etc. Тогда число жертв режима приблизится к 100 миллионам человек (цифра того же порядка, что и население страны).
100 милиона не знам дали са, ама червеното е несериозно.
Ако включат и неродените възможни внуци, жертвите ще станат поне 300 милиона
Така статистика не се прави според мен
И тук ще направите спам, така че по-добре с тоя разговор за Сталин - у историческата тема.
Това, че Сталин убива повече руснаци, отколкото Хитлер е убил е без съмнение. Връзката с темата я има. Защото Кремъл е за руснаците това, което е "Дондуков" 1 (или на който адрес да се е намирало правителството ни преди) за българите. И че русофобите се издават, като едни откровени путинофили. Кремъл винаги е бил русофобски в същността си, точно, както и българските политици винаги са били безродници и еничари. Просто е. Карма ли е, тъпи ли сме, не знам, но и българи и руснаци, все така ще сме.
tiamat написа:ivan56 написа:Я някой, който е по запознат да каже.
Ако сега свалим това вето, и тия почнат преговори за присъединяване към ЕС, и не спазят точките по които сме се разбрали или това прословутото френско предложение, ще може ли в някакъв по-късен етап пак да им дръпнем ръчната.
Ръчната можем да я дръпнем отново по време на процеса и най-малкото при финалната ратификация. Затова не разбирам какъв е тоя вой наистина...
Да, тъпите византийци що ли ги банваха 20г?
Управление на ПП - 60% РСМ, 20% простодърдорене, 20% популизъм.
Нали тръгнаха да правят правова държава, Каскета аут и здравей живот.
Е, кво направиха?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.