Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот tiamat » 23 юни 2022 22:17

boabbb написа:
Drunken_Master написа:Боби бил ГЕРБер, падна ми в очите... ;ддд

Бих станал друг, ама нещо няма избор ... Ето кратък разбор на партиите от скромното ми мнение:

ПП - то се видя за какво иде реч, преди това си позволяваха да послъгват още непомирисали парламента ...
ДБ - отвратителен клонинг на СДС, банда мазници минали през сума партии - Ицката и Настимирчо са ярки примери
ИТН - шефа на партията е ТВ водещ, а началниците на групата са журналисти и Тошко не го знам какъв е, може и той да е журналист
БСП - 90-те и след това правителствата на Станишката, а и това са пример какво се случва при идването на власт на червените кхмери
ДПС - подготвени кадри имат, но турската жилка и тоя мангал Мустафата ...
Копейкин - Волен 2.0, само напипва по-добре болните теми, за да се изтъква - също бил член на 60 партии
Стефан Янев - тоя пич ми мирише на нафталин, все едно си извадил нещо от някой стар гардероб ...
Президента - играе го разбирач и родолюбец, но ако се стигне до него да управлява ще направи същата каша като споменатите

Такива като Бабикян, оня дребния адвокат и Майчето няма смисъл даже да ги коментирам ...

Хубу де, ГЕРБ не послъгват ли? Много повече от ПП, сигурен съм. В ГЕРБ няма ли мазници минали през сума партии? Много повече от ДБ, сигурен съм. Шефа на ГЕРБ не е ли пожарникар (ако сравняваме с ИТН), не командва ли от "диванчето" по същия начин? За БСП съм съгласен донякъде. ДПС е корпорация, естествено, че ще дръпнат най-добрите кадри :) Не знам въобще що я включваш в списъка, все едно има шанс да гласуваш за тях. Копейкин, да 100%. Янев, няма проблем, че е нафталин, ако направи нещо смислено. Радев, използва същите хора, които протестират тия дни, когато му беше удобно, когато Гешев му нахълта в офиса, а сега го играе... и аз не знам какъв го играе. Падна ми в очите.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 юни 2022 22:18

TodorT написа:
ivan56 написа:Пропуснал си Тиквата и цялата му сволач.
Моето мнение е, че най-много от Киро пискат тия на, които им секна "кранчето". Бяха свикнали на яка лапаница от бойковото време и явно сега правилата са други.
И продължавам да си държа на тезата, че правителството падна заради отказа да вземаме газ от Путин. Тая дъвка Македония е за наивници.

+ идеята Рашков да оглави КПКОНПИ!
+ границата на Капитан Андреево. И тук не говорим само за една лаборатория с печалба около 50млн/год. Публична тайна е как се става митничар там и как живеят митничарите от Свиленград и Харманли.
Няма какво да се лъжем- прокуратурата е последен бастион на мафията. Това НС всячески се опитваше да стопира реформата на ВСС, от който зависи новия ГП. Надежда Йорданова на 2 пъти внесе искане за прекратяване на мандата и к'во ? На всичко отгоре в момента ВСС е противоконституционен, защото не е в пълния си състав.
Ревът дойде след падането на гербавите преди година. Имам братовчед, който буквално стана милионер от близостта си с предишните управляващи и обществените поръчки. Дойде миналото лято и той почна да се вайка: мале, мале, мале, какво ще правим сега. Дано по-бързо се махне тоя служебен кабинет, че мамата си.... На протестите на превозвачите натовари близките си и работниците да протестират. На протеста на тези с магистралите - отново беше протестиращ с жена си и детето си (на 23год).
През последната година съм свидетел как директори на агенции саботират опити за всякакви промени. Зам-министър иска да ги уволни - хоп болничен, съд, връщане на длъжността и т.н. На служители в община Х (гербаджийска) им е казано да не движат проекти, за да могат после да протестират, че нищо не се случва!
Ако някой си мисли, че след 12 год управление ще разкара схемаджиите на ДПС и ГЕРБ за 12 месеца , то това е най-големият наивник. За едно Хаджигенов е много прав - ПП не си дадоха сметка срещу какво чудовище се изправят.
Нещо да ви говори, че не може да тръгне реформа в здравеопазването? Балтов, Костадин Ангелов, Генчо Начев (кардиналът в сянка) ? Къде отидоха милионите в Александровска? Балтов защо скачаше да брани Бойко пред портите на ГДНП
Цяло чудо е, че разкараха Жени Начева като зам-министър, която оцеляваше при всеки кабинет. Електронно здравеопазване казвате- начин за контрол на хоспитализации и дейности. А някой каза ли ви, че НЗОК от 4 месеца говори с фирмите за софтуера да направят обучение и 2 от фирмите умишлено забатачиха нещата - не само не направиха обучение, а не разработиха програмите, за които болниците са си платили предварително.
И още, и още, и още...
Много интереси се засегнаха, мното потоци бяха спрени и това ядоса определени кръгове. За пари става дума и тук няма отношение външната политика.

Прекрасно мнение!

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 23 юни 2022 22:22

ivan56 написа:Виж тук има това което ние искаме и това което предлага френското и съпоставки едното с другото.

https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Do ... 79648.html

Па, това е доклад, насочващ в посока вдигане на ветото.

Засилен е текстът на пар. 47 относно проследяването (от страна на ЕК) на ангажиментите на РСМ по отношение на добросъседските отношения и регионалното сътрудничество. На практика, Комисията поема ангажимент да докладва, в т.ч. за напредъка по изпълнението на Договора и двустранния Протокол, пред Междуправителствената конференция ЕС- РСМ (МПК).

В това отношение, проектът на Преговорна рамка не съответства Рамковата позиция от 2019 г., тъй като изпълнението на Договора за добросъседство и Протокола по чл. 12 не представляват формален критерий за откриване или закриване на преговорни глави. Не се предвижда роля на Съвета (т.е. и на България) в оценката дали РСМ изпълнява двустранния Протокол, като тази оценка се оставя на ЕК.

Получаваме вписване на българи в тяхната конституция, което е най-безболезнено за тях.
И след това Европейската комисия да почва да решава колко точно напредват макетата.
Плюс някакъв анализ на автора или авторите да забравим за спорове около езика.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 юни 2022 22:32

boabbb написа:Много влизате в подробности - няма как да няма хора, които играят с властта и правят огромни пари, независимо кой е на власт. Мен ме интересува обстановката да е спокойна и да може да се РАБОТИ и да се изкарват пари. Галопиращата инфлация и политическите сътресения са точно обратното. Сега излезе мантрата, че тези много искали да оправят нещата, ама техните подчинени по места не им позволили ... Още колко време ГЕРБ ще са им виновни? 5 години? Иначе от електронното правителство бачкат някои неща, които съм ползвал, но като цяло е ходене по гишета ... И много мразя тъпотии и демагогия - кажете ми какво ще ми подпрат уя 25 ст. на литър нафта ?

Естествено, че има. Ама трябва да има работеща прокуратура, за да може малко от малко да се ограничи това явление. За мен самия много простичък факт, че за 33 години няма един висшестоящ управляващ вкаран в затвора говори красноречиво за съдебната система. Оттам нататък, виждайки кой пробва да я реформира и кой пречи на реформирането ми е абсолютно достатъчно да знам кой да подкрепя. Сега, ако си в някакъв бизнес, който има полза от настоящото положение, имаш пълното право да го подкрепяш. Но аз твърдя, че при една не толкова зависима прокуратура, ползата ще е за цялото общество, а не за определени кръгове.

А ти колко време мислиш че трябва, за да се промени една система, която е пускала корени 10 години и повече?

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 23 юни 2022 22:34

metodito написа:
JimBeam написа:Россия 1/24 също са спрени, а там може да видиш доста пропаганда особено в политическите им предавания, в които говорят как трябвало да се стреля по еди си коя държава, как те щели да отидат в Рая, а останалите в Ада и все такива неща. Нищо друго не се дава по тази телевизия и от сутрин до вечер само политически предавания от началото на войната. Първи канал за сега все още не е баннат макар че те там са малко по добре въпреки че е държавната телевизия като нашият БНТ.

Не съм ги гледал. ОРТ имам - някакво за немския пазар обаче (дават реклами за Германия само). Да, там има пропаганда. Има един вечер го дават - прилича на китайски комсомол, зловещ такъв един. Но не съм се заглеждал. И едни през деня. И тях съм засичал. Ма те говорят един през друг и нищо не им се разбира. :)

Явно не сте гледали руска телевизия последните 10-15 години. Оплювки по Прибалтика, Грузия, Украйна, България и по-малко по Полша, США. Думичката Европа не ползват, а ни казват "Запад" (презрително).
Онова ОРТ, дето го излъчвахме по време на Перестройката, вече го няма. За нас излъчват ОРТ-международное и затова преобладават реклами за германски турнета на артисти и техни храни там(кагебето е оставило голяма диаспора там). Оригиналното ОРТ постоянно го орязваха, за да се стигне до този вид. Едно време можехме да гледаме мачове на националния отбор, световно първенство и чужди филми (даже една късна вечер пуснаха неорязаната версия на Калигула). След оставката на Елцин едно от първите неща бе да се забрани и преструктуира НТВ заради нецензурирани предавания от войните в Чечня.
В първите дни на войната в Украйна пусках да гледам ОРТ (Первый канал). Един с азиатски черти на лицето с фанелка зет е водещ и се пише за руснак. Като го сравня с водещите на украинските телевизии, си е направо негър. Другият водещ е още по-хард. Потърсих в нета и се оказа внук на Молотов.
Бяха спрени и напуснаха страната двамата топ водещи на шоута на Первом - Галкин и Ургант. Предполагам разпознавате ги.
Иначе - на сайта им може да гледате в хд ОРТ в различните варианти, но някои предавания не се излъчват на територията ни.
Сега не знам - бойкотирал съм ги, дори не знам дали са излъчвали "Что?Где?Когда?", но и те си имат сайт със записи на предаванията им.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юни 2022 22:42

pomiqrat написа:
Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:1. Не разбираш руски, но пък гледаш руски филми по руски канали :D

Същински титан на мисълта, за N-ти път го пиша...

Кофти ли ти е

Миналата година герб извозваха от Сливо поле хора на подкрепящия митинг за бойко

Отново, страхотен пост, който буквално няма нищо общо с това, за което съм писал... ;дддддддддддддддддд
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 юни 2022 23:03

Тоя другар е приключил курса и реално не би трябвало да се занимаваме с него, но все пак. Защо не си е подал имуществената декларация?
https://www.mediapool.bg/slavi-trifonov ... 37017.html

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 23 юни 2022 23:05

Groucho написа:.......

Историята никъде не фигурира. А това е най-важното.

Шансът ни е в Шкупи, да отхвърлят предложението. Нашите георгидимитровци вече са свалили гащите, от тях нищо и не очаквам, освен унижение и позор.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юни 2022 23:06

ReBorn1982 написа:
Groucho написа:.......

Историята никъде не фигурира. А това е най-важното.

Шансът ни е в Шкупи, да отхвърлят предложението. Нашите георгидимитровци вече са свалили гащите, от тях нищо и не очаквам, освен унижение и позор.

Снощи написа нещо, което ми направи много силно впечатление. Сталин бил избил повече руснаци от Хитлер ? Я дай някаква цифра на жертвите на Сталин, че ми е много интересно...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 23 юни 2022 23:07

Не руснаци, а СССР-ци.

Върни се в “Свободна зона”