Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот bubka » 25 май 2022 15:17

ivan56 написа:За мен пък е тъпо да имаш всичките благини накуп и да те имат за бензиностанция и инертно депо, а населението ти да живее в голяма част в пълна мизерия.
Да дрънчиш железа по света и да разправяш наляво и надясно, че носиш мир.

Руснаците са тъпи, факт е. Това е друго на ръка. Примерът е Саудитска Арабия, Дубай и т.н. където с парите от износа на ресурси съградиха една държава от бъдещето.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 25 май 2022 15:19

Боли ме фара какви ще са цените. Русоробите имат проблем с тях. Явно си се разтреперил страшно много за благинките, които получаваш благодарение на Запада. А Саудитска Арабия, ако спре да изнася петрол в държавата им ще избухне гражданска война ;( Да спират каквото си искат. Набързо ще се открият начини за добиване на енергия, които ги има отдавна, но са евтини, не дават свръх печалби и ги държат под бюрото.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 25 май 2022 15:30

pomiqrat написа:Боли ме фара какви ще са цените........... Набързо ще се открият начини за добиване на енергия, които ги има отдавна, но са евтини, не дават свръх печалби и ги държат под бюрото.

Браво, явно си независим милионер.

Вероятно ще ни осведомиш за тези технологии под бюрото. Интересно е защо например не си направил бизнес от някаква такаква технология, явно само на теб известна, при положение, че имаш на разположение всички благинки и условия да го направиш.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 25 май 2022 15:32

bubka написа:
ivan56 написа:За мен пък е тъпо да имаш всичките благини накуп и да те имат за бензиностанция и инертно депо, а населението ти да живее в голяма част в пълна мизерия.
Да дрънчиш железа по света и да разправяш наляво и надясно, че носиш мир.

Руснаците са тъпи, факт е. Това е друго на ръка. Примерът е Саудитска Арабия, Дубай и т.н. където с парите от износа на ресурси съградиха една държава от бъдещето.

И кво излиза, че едни чаршафи, които имат камили и сигурно 100 пъти по малко ресурси от Русия, изградиха както казваш държави от бъдещето а руснаците кво танкове и мир.
Май ще се окаже, че диваците са други.
Винаги съм се чудил и никога не съм ги разбирал руснаците, вечно да обгрижват някакви прошляци сега и преди 90-те години, вместо да си гледат кефа и да си развиват държавата.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 25 май 2022 15:37

pomiqrat написа: Запада щеше да измисли нещо друго, за да живее пак по-добре от останалите маймуни по света. Маймуните по света умират от глад без Запада.

Нямаше да измислят нищо друго. Пример за това е, че преди да почнат да обикалят света, за да цоцат ресурси, Лондон, Париж, и още десетки други градове са били кална, оакана, мръсна, гнусна свинщина без канализация, без улични покрития, без нищо, докато дори българските населени места в Османската империя са били много по-добре устроени, а хората са щели да измрат от глад, ако не са открили картофите да ги гризат като свине. Вземи попрочети малко история на света.

pomiqrat написа:Светът е съставен на основата на търговия.

Да, именно. Светът се развива чрез взаимовръзки и това е основната идея, която се опитвам да ти обясня. Ако тези взаимовръзки бъдат отрязани масово и глобално между всички, то западът няма да се различава много от останалите части.
Последна промяна от bubka на 25 май 2022 15:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 25 май 2022 15:39

bubka написа:
pomiqrat написа:Боли ме фара какви ще са цените........... Набързо ще се открият начини за добиване на енергия, които ги има отдавна, но са евтини, не дават свръх печалби и ги държат под бюрото.

Браво, явно си независим милионер.

Вероятно ще ни осведомиш за тези технологии под бюрото. Интересно е защо например не си направил бизнес от някаква такаква технология, явно само на теб известна, при положение, че имаш на разположение всички благинки и условия да го направиш.

Сигурно, защото трябва да имаш стотици милиони и държава зад гърба си, за да не те думнат петролните лобита. Има цели двама българи, които са измислили начин. Единият пада от седмия етаж. Тесла сигурно не заплашва петролното господство.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 25 май 2022 15:42

bubka написа:
pomiqrat написа: Запада щеше да измисли нещо друго, за да живее пак по-добре от останалите маймуни по света. Маймуните по света умират от глад без Запада.

Нямаше да измислят нищо друго. Пример за това е, че преди да почнат да обикалят света, за да цоцат ресурси, Лондон, Париж, и още десетки други градове са били кална, оакана, мръсна, гнусна свинщина без канализация, без улични покрития, без нищо, докато дори българските населени места в Османската империя са били много по-добре устроени, а хората са щели да измрат от глад, ако не са открили картофите да ги гризат като свине. Вземи попрочети малко история на света.

Представи се, че французите дори са сложили охрана на картофените ниви, за да предизвикат интереса на селяните, защото са мислели, че искат да ги натровят с непознатия продукт и не са го докосвали. Миналото няма значение. Това българинът не може да го разбере. Той може да се тупа в гърдите и да говори за миналото си. Същестува само настояще.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 май 2022 18:08

bubka написа:Ако утре хипотетично падне една желязна завеса, включваща в едно Русия и Саудитска Арабия и тези две държави решат съвместно, че няма да изнасят петролни продукти и газ за Европа и САЩ, тогава ще разбереш от първа ръка всъщност колко "западни" са благините, които ползваш.

Имаше един много хубав цитат от Хенри Кисинжър за Саудитска Арабия и колко прекрасна държава е тя за САЩ, особено с нейните 1000 престолонаследника и възможността без да изпадаш в кризисна ситуация да побутнеш единия и да замениш другия за да получиш желания резултат. То заради това и след петролната криза по времето на Кисинджър, огромна част от тези наследници почнаха да учат във американски университети, включително военни колежи : ) Просто като инвестиция в бъдещето.

Иначе като цяло горното би хвърлило камък в градината ми за тезата каква трагедия е било отказването на колониалната система и колко нужни са губернатор-генералите на държавите в този регион.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 май 2022 18:52

В САЩ поредно клане - 19 деца и двама възрастни ..... "демокрацията" at its best .....

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 май 2022 18:55

Брей... на тоз пък демокрацията му виновна, че някой изперкал и застрелял 20 човека. Дай по хубаво диктатура и някое джудже да изтрепе няколко млн по лагери, по хубаво звучи.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”