paceto написа: На кое точно да не вярвам? Казах, че гледам преведени видеа, а в YouTube и из сайтовете има и по-дълги варианти на подобни изказвания, ама за какво да си играя да пускам големи откъси като се вижда, че дори тези с по 1 минута не се гледат? И къде съм казал, че не следя американците? Казах ли, че се сипе пропаганда в двете посоки или пак тук се чете през редове или не се дочита? Колко пъти да повтарям едно и също нещо и някой след часове се пръква и ръси същите въпроси и заключения?
Какво значение има дали съм гледал 5 минути или 50 след като се вижда какво точно казват в това видео? И какво ме интересува Блек какви ги говори? Много ясно, че ще плямпа против политиката на демократите, ама при Тръмп що не плямпаше такива неща или понеже е републиканец и някак си не идва да говори срещу техният човек? А и той носеше не малко критики понеже беше редовен участник в интервюта за познай къде, Russia Today.
Това все едно Борисов да спре да плямпа срещу сегашното правителство, няма как да стане.
Покажи ми кое от казаното тук не е вярно и това е съвсем прясно от миналата седмица. "Нищи" се за колко време ще върнат Англия в каменната ера. Интересното е, че се закачат главно с англичаните в последният месец за тези ядрени атаки, но срещу САЩ нещо се избягва да се говори.
https://www.youtube.com/watch?v=jbdVnbvm9u0
Ето и друго по-дълго, така че няма нужда да слагаш превод в кавички.
https://www.youtube.com/watch?v=2UPYaswSmA4
Трябва да го видя в ТАСС ли, за да вярвам, че видеото е достоверно или да хвана професионален преводач, за да съм сигурен на 101% в казаното? Ама вие сериозно почвате да дълбаете дъното в опита си да оправдаете някак си руснаците като веднага почвате, ама то американците това, то американците онова, виж британците, виж французите и ей така се отклонява сегашната ситуация и какви неща се вършат само на няколко хиляди километра от вас. Ама ако войната излезе извън границите на Украйна много бързо ще се премести до тези на България, защото Румъния няма да стои и да гледа как се заграбва Молдова. Дайте да говорим за сегашната ситуация, а не какво е станало преди 10 години пък американците като почнат да правят глупости след руснаците и тях ще ги нищим и оплюваме дали е правилно или не.
Ама не се изнервяй, де. Не си ме разбрал. Нямах предвид да гледаш руски канали и тасс-ове по цял ден, аз самият не ги гледам, макар че разбирам руски. Но и самите американци (също и англичани, французи, италианци), и то хора от Пентагона и Сената, говорят неща в разрез с потока на официалната пропаганда. Не си ли струва да се замислим? Или щом не са от "нашите" - не ни интересува к'ви ги говорят? Доста съветско ми звучи като позиция, недемократично някак.
Впрочем, и аз не те разбирам понякога. Какъв, примерно, е тоя интерес към броя емигрирали руснаци, инфлацията и дефицитите там, здравето на Путин... Да не си решил да се установяваш по оня край? ;)
За мен ще е много по-информативно, ако споделяш какво става по вашенско - как е инфлацията, цените на горивата, настроенията на "средната класа" американци, такива неща. За положението в Русия - нека споделят живеещите там.
П.П. Относно "експертите" дето връщат Англия в палеолита с ракети - идоти. Нещо като Христо Иванов с ядрено куфарче. Добре, че нямат реална власт... Пък и Англия сама ще се върне в там. Поне Гардиън така пише, не знам и те ли са путлеристи...
П.П.П. Оносно руските IT-спецове, да ти дам един пример от познати, не от вестниците: европейска IT-компания, в която работят основно украински и руски IT-та. Момчетата си работят мирно и без москаляко-хохолско противоборство. От руснаците обаче настойчиво се изисква да си зарежат домовете и семействата и да се изнесат... в Грузия, примерно. Щото интернета е по-добър? Не! За да не плащали данъци на Путин... Басси многомилиардните данъци, дето плащат тия IT-та. Явно са повече от парите за газ, които родината на шефа им плаща на рашистите...
Брутално лицемерие и долнопробна пропаганда за малоумници, с това започва да ме губи "демократичната общност", не че съм почнал да харесвам руснаците, нито търся да ги оправдавам - никоя война не може да бъде оправдана.