С кой Китай не може да се справи Япония ?
Точно през ВСВ японците ги прегазват за отрицателно време, превземайки и контролирайки почти цялото им източно и южно крайбрежие. Което си е практически най-важните китайски територии.
Точно тогава се случват и редица зверства, които китайците и до ден днешен им е трудно да простят.
И все пак да не забравяме, че Китай са страна с 5 пъти повече население и ресурси от Япония.
Също както е Русия спрямо Германия, ама немците ги гаврят при всеки удобен повод, когато са 1/1, а не срещу целият свят.
История на света
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
На линия
- Drunken_Master
- Контакти:
1941
THE G.A.M.E написа:Също както е Русия спрямо Германия, ама немците ги гаврят при всеки удобен повод, когато са 1/1, а не срещу целият свят.
Тая лъжа, колко пъти смяташ да я подхвърляш наляво-надясно ? Точно СССР се бие срещу цяла Европа (не цял свят), понеже в армията на Вермахта се присъединяват стотици хиляди унгарци, италианци, испанска доброволческа дивизия, няколко френски доброволчески дивизии, норвежки доброволчески дивизии, РОА, казашки дивизии, хърватски легион, а от страна на Румъния има към половин милион души... Петрола го дърпат от Румъния, хранителните запаси са от България и Украйна. Фактически цялата икономика в Европа работи за Хитлер - Германия, Франция, Чехословакия, Италия, Полша, Австрия, Унгария. Опа, забравих, че и доста бизнесмени от САЩ със своите компании също удрят здраво рамо на мустакатото фюрерче.
Да, съгласен съм, че в първият период от войната Вермахта нахлува здраво, но архивите са разсекретени, знае се причината. След финската война или по-скоро краха, Сталин не желае изобщо никаква военна конфронтация с Германия. Много добре вижда, че след като цялата командирска маса е обезглавена от него, нещата не вървят на добре. Няма кой да поеме военните действия.
Швабите влизат и кво заварват ? Тотално неадекватна армия, танкове без снаряди, без гориво. Горивото е дълбоко складирано в града-герой Москва. Командирите дават команди на солдатите с огромни закъснения и т.н. , писал съм доста по този въпрос.
Но всичко си идва на мястото след като армията попадне в ръцете на маршал Жуков. Не мога да не отрека и огромната заслуга на Йосиф Висарионович Сталин, негова идея са партизанските съединения, те създават свободни зони, които задържат огромна сила на противника, в опитите им да ги унищожат. Вършат рейдове над 1000 километра по територията на Генералгубернаторството, Румъния - стигат до Плоещ, в Западна Украйна, Западна Белорусия и т.н., като разрушават комуникациите и повдигат духът на населението. От началото на войната действа 4-то управление на НКВД, под ръководството на Павел Судоплатов, а от 1942 г. Централен щаб на партизанското движение.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
Re: История на света
Ми, не, не прегазват нищо. Китай се бие до 1945-а, до капитулацията на Япония. Почти 10 години Япония не може да сломи китайците, нищо че е въоръжена с много по-модерни и мощни оръжия. Япония затъва в Китай по същия начин, както Германия в СССР. От погром я спасява това, че китайците са много изостанали военно и реално нямат сили за повече, освен да се съпротивляват.
При Халхин Гол, пък, СССР размазва японците.
При Халхин Гол, пък, СССР размазва японците.
-
На линия
Има една максима - Мразят се силните и успелите.Drunken_Master написа:Не му обръщай внимание, просто прекалено много мрази Русия...
Точно за това мразя САЩ.
Русия са ми през сливенският... Ако не ни пречеха, да си вземем нашето и да кастрираме всички сРъби и гРъци, хич нямаше и да ги знам.
Точно за това Русия предизвиква в мен единствено омерзение, примесено с присмех.
Палячовци, дето си врът носа, дето не им работа.
Но Кан Крум го е казал - Който протегне ръце към България, ще му бъдат отрязани.
Скоро и т'ва ще се случи ...
-
На линия
Глупости на търкалета.ReBorn1982 написа:Ми, не, не прегазват нищо. Китай се бие до 1945-а, до капитулацията на Япония. Почти 10 години Япония не може да сломи китайците, нищо че е въоръжена с много по-модерни и мощни оръжия. Япония затъва в Китай по същия начин, както Германия в СССР. От погром я спасява това, че китайците са много изостанали военно и реално нямат сили за повече, освен да се съпротивляват.
Японците вземат, както писах, около 80 % от китайското източно и южно крайбрежие.
Не е било нужно да прегазват целият Китай.
Контролират крайбрежията, до влизането на Щатите във Войната.
Ах тези гадни "Янки", освен Русия, спасяват и Китай.
И това е доказан факт.
Факт също така е, че Русия имат победа срещу Япония, но след влизането във Войната на Щатите
Преди т'ва японците си правят ташак с целият руски флот ...
-
Пак се пишат глупости. Германия практически се бие срещу по-голямата част от света. СССР без американска помощ губеше войната 1 на 1 срещу Германия. Толкоз по темата. САЩ отваря втори фронт в Северна Африка 1942г, овладявайки териториите на сателитната немска Вишистка Франция, ангажирайки целия африкански корпус на фелдмаршал Ромел, след което го разгромява. След това вече са в Италия още лятото на 1943г. ! А не да се лъже, че едва ли не Д-дей и юни 1944г. бил отворен фронт в Европа - Нормандия. Италия да не би да не е част от Европа ? Че даже е по-близо до германската територия, отколкото Балканите (това на въпроса що не бил отворен фронт в Гърция). Практически САЩ изкарва един от основните съюзници от войната - Италия след разбиването на немския африкански корпус на Ромел. Без фронта в Африка и после в Италия, тези немски армии щяха да бъдат насочени към СССР и да наклонят везните в немска полза. Както писахме вече, очевидният факт е че единствено САЩ имаше капацитета, ресурсите - материални, човешки, военно-индустриални да победи Германия. Нито Великобритания, нито СССР, нито някоя друга от големите държави участвали във ВСВ можеше да го направи.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)
- paceto
- Контакти:
Намалете обидните препратки един към друг, за да няма сърдити после.
Големи хора сте все пак и водете спор и дискусия като такива, а не като децата пред блока.
Големи хора сте все пак и водете спор и дискусия като такива, а не като децата пред блока.
-
Е, не било нужно, ама самите японци правят офанзива навътре в Китай .... само че ги спират китайците с няколко победи. Които на свой ред организират контра офанзива, но нямат нужните оръжия и се провалят също. И накрая двете страни затъват в патова ситуация, т.е., почти никой не успява да надделее.
-
THE G.A.M.E написа:Факт също така е, че Русия имат победа срещу Япония, но след влизането във Войната на Щатите
Ми не е факт .... още 1939-а Япония напада СССР в далечния изток, но е размазана. Което я отказва да прави повече опити. Още повече, че и в Китай са затънали в безкрайна война....
-
На линия
Размазване не е имало.ReBorn1982 написа:THE G.A.M.E написа:Факт също така е, че Русия имат победа срещу Япония, но след влизането във Войната на Щатите
Ми не е факт .... още 1939-а Япония напада СССР в далечния изток, но е размазана. Което я отказва да прави повече опити. Още повече, че и в Китай са затънали в безкрайна война....
Япония не капитулира пред Русия, а пред САЩ.
Япония и Русия още нямат мирен договор.
Русия щяха да ядът бахура, ако както писах, Щатите не бяха влезли във войната.
След пълният контрол над източното китайско крайбрежие, целта е била и Източен Сибир.
Размазване имаше преди ВСВ, но не в полза на Русия.
И все пак да речем, че резултатът е 1:1.
Но можем да съжаляваме, че Япония бяха възпрепятствани да поведът с 2:1, сега светът щеше да е едно по-хубаво място за живот. :)