Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот bubka » 21 май 2022 11:01

Thurman Murman написа:Общо 2439 са се прадали от Азовстал. Командирът на Азов Прокопенко, са го извели с брониран автомобил, тъй като е имало много желаещи да си “говорят” с него:)))
Малко ги надценихме азовците. Ако бяха истински нацита, щяха да оставят последния куршум за себе си. Но онези от едно време са имали идеали, морал и достойнство. Хубави или лоши, имали са ги и са отстоявали до края. А тия, украинската версия, се оказаха просто едни уонаби-та.

Руската информация се оказа вярна за около 2500 укронацита. Украинците казваха, че са около 1000. Което е червена лампичка за промитите мозъци, които пускат "достоверна" информация от западни медии, без да я подлагат на съмнение.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 21 май 2022 11:13

Страхотно изказване на Андрей Райчев(макар да не съм му фен) вчера в Панорама!
"След като не харесвам Зеленски, защо автоматично ме слагате в лагера на Путин ?Аз не харесвам и него!"
Също така прави страхотен паралел между ковида и войната.Цялото му изказване тук :
https://www.youtube.com/watch?v=zSCo0oiYO1Q

след 16:50 мин
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 21 май 2022 11:30

bubka написа:
Thurman Murman написа:Общо 2439 са се прадали от Азовстал. Командирът на Азов Прокопенко, са го извели с брониран автомобил, тъй като е имало много желаещи да си “говорят” с него:)))
Малко ги надценихме азовците. Ако бяха истински нацита, щяха да оставят последния куршум за себе си. Но онези от едно време са имали идеали, морал и достойнство. Хубави или лоши, имали са ги и са отстоявали до края. А тия, украинската версия, се оказаха просто едни уонаби-та.

Руската информация се оказа вярна за около 2500 укронацита. Украинците казваха, че са около 1000. Което е червена лампичка за промитите мозъци, които пускат "достоверна" информация от западни медии, без да я подлагат на съмнение.

И аз щях да го кажа, но ми се стори излишно. За част от аудиторията тук, ако руснаците кажат, че тревата е зелена, а небето синьо, пак ще е фейк, а ти ще си путинист. Кауза пердута.

Колкото до оръжията, предстои да видим каква част от тях изобщо ще стигнат до фронта. Засега процентът не е много висок.
Веднага се сещам и за системите С300, които Словакия им даде. Още на следващия ден бяха думнати някъде около Николаев.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 21 май 2022 11:39

favaca8888 написа:Страхотно изказване на Андрей Райчев(макар да не съм му фен) вчера в Панорама!
"След като не харесвам Зеленски, защо автоматично ме слагате в лагера на Путин ?Аз не харесвам и него!"
Също така прави страхотен паралел между ковида и войната.Цялото му изказване тук :

Страхотен анализ на Райчев.

"Украинците лъжат по цял ден, те само лъжат. Вземете случая с Мариупол. Ужасна, страшна трагедия, действително битка на живот и смърт...Какво ни разказа правителството в Киев - че те "евакуират" тези хора, ние гледахме как ги пленяват с очите си, а те ни разказват за евакуация. Това по цял ден е лъжа."

"Б.В: А Путинската пропаганда не лъже ли?...А.Р: Разбира се, че лъже. Ето виждате ли, вие влизате в капана на истеричния антипутинизъм, щом говоря против Зеленски, значи съм за Путин. Аз изобщо не съм за Путин. Аз смятам, че той причинява на Русия най-голямата беля, която е причинявано на Русия последните 200 години, а белите са били много. Путин е много вреден за Русия преди всичко и съотвено за света човек. Това изобщо не ме прави фен на Зеленски, но виждате ли, така са ви обучили, така са ви изплашили - щом каза Зеленски е лош, а аз казвам това, вие казвате значи сте от Путин, не е верно..."
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 21 май 2022 12:19

И извода е... Че ни промиват мозъците и ни разделят. Защо.. Който чете нека разбира както казваше един съфорумник. Синчеца.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 21 май 2022 18:06

Е тука в тая тема и като цяло в обществото сигурно са 1% за които говори тоя платен Райчев.
Или си Путинофил и подкрепяш войната и се кефиш на руските прасета или не си и подкрепяш Украйна.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 21 май 2022 18:40

bubka написа:
favaca8888 написа:Страхотно изказване на Андрей Райчев(макар да не съм му фен) вчера в Панорама!

Страхотен анализ на Райчев.

"Украинците лъжат по цял ден, те само лъжат. Вземете случая с Мариупол. Ужасна, страшна трагедия, действително битка на живот и смърт...Какво ни разказа правителството в Киев - че те "евакуират" тези хора, ние гледахме как ги пленяват с очите си, а те ни разказват за евакуация. Това по цял ден е лъжа."

"Б.В: А Путинската пропаганда не лъже ли?...А.Р: Разбира се, че лъже. Ето виждате ли, вие влизате в капана на истеричния антипутинизъм, щом говоря против Зеленски, значи съм за Путин. Аз изобщо не съм за Путин. Аз смятам, че той причинява на Русия най-голямата беля, която е причинявано на Русия последните 200 години, а белите са били много. Путин е много вреден за Русия преди всичко и съотвено за света човек. Това изобщо не ме прави фен на Зеленски, но виждате ли, така са ви обучили, така са ви изплашили - щом каза Зеленски е лош, а аз казвам това, вие казвате значи сте от Путин, не е верно..."

Едно е ясно. Големи глупости е наговорил Райчев. Единственото, което украинското правителство направи и по-скоро Зеленски беше да даде заповед Азовците да свалят оръжието и да бъдат спасени от бедственото положение в бункерите.Украинците още от самото начало каазват, че те ще бъдат разменени като военно пленници. Но това няма да го видите в про руските български медии. Там историята излиза все едно Русия сама е превзела завода. Ето официалното изявление на украинското правителство :
Mariupol garrison “has fulfilled its combat mission” - General Staff
17.05.2022 06:00
Commanders of units defending the Azovstal steelworks, Ukraine’s last stronghold in Mariupol, received an order from the highest military command “to save the lives of personnel.”
That’s according to a statement by the General Staff of the Armed Forces of Ukraine, Ukrinform reports.

"The Supreme Military Command has ordered the commanders of the units stationed at Azovstal to save the lives of personnel. An operation is underway to rescue the defenders of Ukraine blocked on the plant’s premises," reads the statement issued overnight Tuesday.

The General Staff recalled that 53 severely wounded servicemen had been evacuated to a medical facility in Novoazovsk, while another 211 defenders had been taken to Olenivka through a humanitarian corridor and are set to be returned to the government-controlled territory through a POW exchange procedure.
Ukraine has offered Russia to exchange severely wounded Azovstal fighters for Russian POWs, according to the procedure for prisoner exchange.
Това е от понеделник, когато излезе обръщението към батальона Азов.
Така, че и на тая опорка е сложен края.

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 21 май 2022 18:46

Е, щом го казват лъжците от Киев, дето първо твърдяха, че това не било предаване, а евакуация с помощта на ООН, значи трябва да е вярно:)))

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 21 май 2022 18:53

Бобиниколов, ти си уникално тъп човече. Като не знаеш за какво става въпрос по-добре замълчи. Райчев говори за начинът, по който това се представя от наши и западни медии:
https://bnr.bg/horizont/post/101649196/ ... t-azovstal
Продължава евакуирането на украинските войници от "Азовстал"

https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/19/os ... ani.530542
Още украински бойци от "Азовстал" са евакуирани

Дарикнюз"

Провежда се спасителна операция по евакуиране на последните украински бойци, блокирани в огромния металургичен комбинат „Азовстал“, последният бастион на съпротивата срещу руската армия в стратегическото украинско пристанище Мариупол, заявиха властите в Киев, според които бойците са изпълнили мисията си и няма начин заводът да бъде освободен с военни средства, пише БТА, като се позовава на „Франс прес“ и „Асошиейтед прес“.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 21 май 2022 18:57

ivan56 написа:Е тука в тая тема и като цяло в обществото сигурно са 1% за които говори тоя платен Райчев.
Или си Путинофил и подкрепяш войната и се кефиш на руските прасета или не си и подкрепяш Украйна.

А не може ли да не подкрепяш нито Русия, нито слугинята на САЩ (след 2014-а) - Украйна ???!

Или задължително трябва да виждаме света само в черно и бяло ??!

Върни се в “Свободна зона”