Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Groucho » 19 май 2022 16:07

ivan56 написа:Не е била от Кашчей.

Значи остава Бат СТАНКО - велик челсист и пролетарий с академичен принос въ развитието на Форона.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 19 май 2022 16:18

"Специалната операция" в Украйна явно не върви по план, .... щом пак е дошло време за вдигане на костите на загиналите в WTC.

Нема ли някой военен анализатор кат Синчеца да напише 5-6 абзаца за великата руска военна машина? ;)))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 19 май 2022 16:19

Groucho написа:

Значи остава Бат СТАНКО - велик челсист и пролетарий с академичен принос въ развитието на Форона.

Не, бе. Имаше един Илчо нещо си.
Абе се ще те питам, кво мислиш, защо щатите и ЕС искат да натикат тия северняците в ЕС, като са промити сърбомани и съответно руски подлоги. За къв, чеп им е още един троянски кон.
Аре за НАТО ясно, още една касичка макар и малка, ам ЕС.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 май 2022 16:26

И на мен принципно ми е било чудно каква е идеята на такива разширявания, най-малкото е по неефективно. Колкото по голям е съюза, толкова по трудно взима някакви решения и има някаква ефективност.
Това с касичката също не съм много сигурен колко е така. Какво точно купуваме от САЩ за 20 години? С М-16 ли сме въоръжени, ейбръмси ли имаме, какво точно? Покрай шофьора на самолет се вдигна някаква истерия да се купуват някакви самолети и само и само да не се купи това, което той иска се напънаха за някакви ф-ки и то при Тръмп, който все едно имаше основна цел да продава колкото може повече такива неща.
Ако ти трябва нещо, пак от там ще купиш и без да си в НАТО. Какъв избор имаш? Онази безаналоговата техника и САЩ/ЮК/Германия общо взето.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 19 май 2022 16:26

ivan56 написа:Абе се ще те питам, кво мислиш, защо щатите и ЕС искат да натикат тия северняците в ЕС, като са промити сърбомани и съответно руски подлоги. За къв, чеп им е още един троянски кон.
Аре за НАТО ясно, още една касичка макар и малка, ам ЕС.

Не знам, нямам обяснение защо натискат да ги приемат. След началото на войната иди-дойди да искат да приключат бързо с входящите кандидати, ама и преди началото на войната по-скоро западняците искаха ние да отстъпим.
Вариант е макетата с пари и подкупи да правят лоби, ама те па нямат пари чак толкова... Иначе, не са чак такива сърбомани всичките... Сърбите не им признават църквата.
25-30 процента албанци, от останалите 70 процента може би 2/3 са сърбомани. Цигани, турци, гръкомани, българи - всякакви има там. Тези, които са с античко самосъзнание приемат и България, и Гърция, и Сърбия за неприятелски държави, които искат да ги унищожат.
Последна промяна от Groucho на 19 май 2022 16:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 май 2022 16:28

От чисто любопитство, можете ли участниците в темата да резюмирате в максимум 3-4 реда какво точно искате от скопие за да сте съгласни с тяхното влизане (аз като цяло съм против, но поради други причини) И моля без "да ни уважават" и подобни. Реални действия, които могат да се приемат от техния парламент и да имат смисъл.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 19 май 2022 16:31

Thsmith написа:И на мен принципно ми е било чудно каква е идеята на такива разширявания, най-малкото е по неефективно. Колкото по голям е съюза, толкова по трудно взима някакви решения и има някаква ефективност.
Това с касичката също не съм много сигурен колко е така. Какво точно купуваме от САЩ за 20 години? С М-16 ли сме въоръжени, ейбръмси ли имаме, какво точно? Покрай шофьора на самолет се вдигна някаква истерия да се купуват някакви самолети и само и само да не се купи това, което той иска се напънаха за някакви ф-ки и то при Тръмп, който все едно имаше основна цел да продава колкото може повече такива неща.
Ако ти трябва нещо, пак от там ще купиш и без да си в НАТО. Какъв избор имаш? Онази безаналоговата техника и САЩ/ЮК/Германия общо взето.

Не си ме разбрал за "касичката"
Имах предвид още някой да попълва бюджета на алианса.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

ReBorn1982

Re: 9/11

Мнениеот ReBorn1982 » 19 май 2022 16:38

Става ясно, че американските шифровачи са разшифровали японските шифри. Освен това е бил подслушван и японският посланик.

Не ми скачай от тема в тема, щото и тук си пишеш наизуст. Японците ползват няколко кода, американците разбиват един от тях. Темата е дълга, но не ми се влиза и тук в подробни обяснения. Като цяло, няма никъде данни да са знаели. Ако имаше, щеше да излезе наяве, както излезе за Тонкинския залив.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 май 2022 16:43

Groucho написа:Плюс това паспортите/личните карти ли бяха намерили на терорягите, че не си спомням вече? Да паднат два небостъргача, а документите на Брадите-авиатори да оцелеят в пожарите е доста по-невероятно от това

Различни видове документи (паспорти, снимки и т.сан.) са намирани при различни самолетни катастрофи, така че не е нещо невероятно.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 май 2022 16:44

Groucho написа:

Беше от някакъв Илчо май, хлопаха му дъските сериозно.

Върни се в “Свободна зона”