Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот paceto » 12 май 2022 22:01

На мен нищо не ми искаха. Изображение

Capitan4e_Puyol

Мнениеот Capitan4e_Puyol » 12 май 2022 22:39

ReBorn1982 написа:3. В Косово не е имало никакви етнически прочиствания, фактът е, че провинцията беше мирна и спокойна, докато не се появиха терористите от АОК. Те подпалиха войната.

Лъжеш типично по путинистки (комунистически). Косово НИКОГА не е било спокойно, освен може би в периода 1960-1980та година на 20 век, когато Тито им дава повече права на албанците гарантирани и според Югославската конституция от 1974г.! През 80те вече има протести и размирици, Милошевич вкарва полиция и жандармерия там, има и студентски протести в Прищина. Материали по темата бол, може да четеш до сутринта. После 1989г. Милошевич отнема гарантираната автономия на Косово, забранява албанския език и започват репресии над албанците. После 1992г. албанците там формално обявяват независимост и са в тлееща война с югославската армия. Нещата наистина ескалират 1997г-нататък, но да твърдиш че Косово било мирно и спокойно е поредната руско-сръбска комунистическа лъжа. Толкоз по темата.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 май 2022 23:02

Capitan4e_Puyol написа:
ReBorn1982 написа:3. В Косово не е имало никакви етнически прочиствания, фактът е, че провинцията беше мирна и спокойна, докато не се появиха терористите от АОК. Те подпалиха войната.

Лъжеш типично по путинистки (комунистически). Косово НИКОГА не е било спокойно, освен може би в периода 1960-1980та година на 20 век, когато Тито им дава повече права на албанците гарантирани и според Югославската конституция от 1974г.! През 80те вече има протести и размирици, Милошевич вкарва полиция и жандармерия там, има и студентски протести в Прищина. Материали по темата бол, може да четеш до сутринта. После 1989г. Милошевич отнема гарантираната автономия на Косово, забранява албанския език и започват репресии над албанците. После 1992г. албанците там формално обявяват независимост и са в тлееща война с югославската армия. Нещата наистина ескалират 1997г-нататък, но да твърдиш че Косово било мирно и спокойно е поредната руско-сръбска комунистическа лъжа. Толкоз по темата.

Ми на - замени Милошевич с Турчинов, Косово с с Крим, албанци с украинци с руско самосъзнание и
кво се получава?
Тънко пропускаш албанците депутати в югославския парламент и активизирането на косовските албанци за отцепване
Така както каза за конституцията, според й кой член се отцепиха и станаха държава?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Capitan4e_Puyol

Мнениеот Capitan4e_Puyol » 12 май 2022 23:07

На тебе спатиите съм ти ги хванал отдавна, така че не се опитвай да изместваш въпроса ми, и изобщо да се намесваш в чужд разговор. Реборнчо излъга най-нагло, че Косово било мирно и тихо преди 1997г., нещо за което веднага го оборих с факти, а и той самия ги знае, но се опитва да вкарва нещата в друг коловоз защитавайки тъпите си опорки. Знам че смити няма да го остави на мира, но беше редно някой от неутрална гледна точка с богати исторически познания да обясни казуса Косово. Точка.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 12 май 2022 23:19

Capitan4e_Puyol написа:На тебе спатиите съм ти ги хванал отдавна, така че не се опитвай да изместваш въпроса ми, и изобщо да се намесваш в чужд разговор. Реборнчо излъга най-нагло, че Косово било мирно и тихо преди 1997г., нещо за което веднага го оборих с факти, а и той самия ги знае, но се опитва да вкарва нещата в друг коловоз защитавайки тъпите си опорки. Знам че смити няма да го остави на мира, но беше редно някой от неутрална гледна точка с богати исторически познания да обясни казуса Косово. Точка.

Ти така го обясни че направо ахнах по тази справедливо новосъздадена етническа държава.. Хвала на такъви гении.. Косово поле и държава... Чакам Софийско поле да се самоопредели.. Шопландия.. Като Шотландия звучи.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 май 2022 23:52

Capitan4e_Puyol написа:На тебе спатиите съм ти ги хванал отдавна, така че не се опитвай да изместваш въпроса ми, и изобщо да се намесваш в чужд разговор. Реборнчо излъга най-нагло, че Косово било мирно и тихо преди 1997г., нещо за което веднага го оборих с факти, а и той самия ги знае, но се опитва да вкарва нещата в друг коловоз защитавайки тъпите си опорки. Знам че смити няма да го остави на мира, но беше редно някой от неутрална гледна точка с богати исторически познания да обясни казуса Косово. Точка.

Ок, тигре, само становището на европейски съд за създаването на държавата Косово разясни. Да знаем как и защо може след ВСВ да се преначертаеат граници.
Там дори референдумче? Нещо подобно дори? Независими наблюдатели на процеса?
Сърбите може да са всякакви, ама и в съда не клекнаха.
Виж, косовските терористи, станаха държавници.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Capitan4e_Puyol

Мнениеот Capitan4e_Puyol » 13 май 2022 00:21

Video from surveillance cameras near #Kyiv shows Russian soldiers murdering Ukrainian civilians
https://twitter.com/MarQs__/status/1524631836537892864

Нов материал за Хага. Руски войници застрелват в гръб цивилни в района на Киев. Явно е отпреди изтеглянето им в края на март.
https://www.youtube.com/watch?v=1GUrNPPTSWM
Последна промяна от Capitan4e_Puyol на 13 май 2022 00:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 май 2022 00:24

fcb_bg написа:Ок, тигре

Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 13 май 2022 00:32

Пуйолчо, аз, за разлика от теб, 2 пъти съм бил в Косово 1995-96, така че не ми обяснявай колко неспокойно било. Хората си живееха мирно. ВЕрно, голяма мизерия беше (дори сравнено с България от '90-те), ама насилие нямаше. Насилието дойде с терористите, подкрепяни от САЩ.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 13 май 2022 01:12

THE G.A.M.E написа:
pomiqrat написа:Пенсионерите получават според заслуженото им. Ако не им харесва са свободни да изобретят машина на времето и да кажат на родителите си да предотвратят референдума от 1946, за да живеят като бели хора.
Винаги съм поддържал тезата, че про-руско настроените ( което дефакто означава - антибългарски ) ... У нас, трябва да търпят всячески рестрикции.
Значи, храчат и плюят ЕС по всякакви параграфи, а устите им големи - Искаме Европейски заплати и пенсии.

И ти си типичен "антикомунист" - всички инакомислещи трябва да бъдат репресирани. Предлагам направо да ги пратиме в лагери, не е късно да се посее лука в Белене ... Гледам и се чудя на простотиите, които изстрелвате, явно без да мислите.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”