Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Groucho » 12 май 2022 19:32

delqnski47 написа:Казвайте кога ще фалира най накрая Раша, че ми писнА

До един месец. Максимум два.
Тия в bloomberg или са некадърници, или си правят ташак с тая статия за рублата, или са хакнати от КГБИзображение

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 12 май 2022 19:39

Groucho написа:

Тия в bloomberg или са некадърници, или си правят ташак с тая статия за рублата, или са хакнати от КГБИзображение

Аре, че не се трае :D
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 12 май 2022 20:31

Groucho написа:
ReBorn1982 написа:Хората от кой свят ??! ... от неомарксисткия запад ли ??! ... нали се сещаш, че Запада не е дори 1/4 от населението на света ??!

Една шеста или една седма от населението на света горе-долу се сбират Запад и съюзници.

Така е, ама, както виждаш, това не ги спира да говорят от името на света ....

Отделен въпрос е, че и огромни части от населението на този запад вече не са и от белия човек, т.е., западното в самия Запад вече е на изчезване.

Та на огромната част от населението на света въобще не му пука за войната в някаква си Украйна.

THE G.A.M.E

Re: !

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 май 2022 20:33

LBJ23 написа:БЕЗ РУСИЯ НЯМАШЕ ДА ИМА СЪЕДИНЕНИЕ ! КОЙ ОСУТЯВА ОПИТИТЕ НА ТУРЦИЯ ДА НАХЛУЕ ТУК ! КОЙ !?!??!?!
Какви опити, к'ви 5 лв ?
Даже нашите пращат делегация в Истанбул, която да изиска Османската империя да си спази задълженията и да прати войски в помощ на Княжество България. Това е по закон/договор, че когато васална територия бъде нападната, суверенът е длъжен да помогне.
Щото към онзи момент Княжеството е васална територия на султана и когато е нападната такава, онзи е бил длъжен да прати войски.
Шокираният от българската наглост султан в крайна сметка изпраща един табор, което е било точно 100 човека.
Същият е оставен в "резерв" ако не ме лъже паметта в Елин Пелин, или някъде в онзи регион.
И никога не влизат в битка, понеже нашите бърз-бързо почват да газят сърболята.

Тъй че, какво нахлуване, к'ви 5 лв ?
Спри да четеш нЕкви кремълски простотии и покажи поне малко българско самосъзнание.

Щото познавам турци, дето са около 100 пъти повече българи от теб ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 12 май 2022 21:13

delqnski47 написа:Ако бях комарджия, още преди войната щях да заложа срещу който иска на квато иска сума, че накрая ще стане тва квото Путин каже. :D

Нека първия ти залог да е, че Путкин всъщност е казал Финландия и Швеция да влязат в НАТО.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 май 2022 21:47

bobonikolov написа:Само един факт специално за теб: българите, които живеят в чужбина са най-големият инвеститор в България и внасят всяка година по около 2 млрд лв, които се вливат в българската икономика по множество начини - от закупуване на жилища, до инвестиране в бизнеси, почивки, помощи за семейството и т.н.. Истината е,че ако не сме ние да ви издържаме там вие сте живи-умрели, а пък ти си плащай данъци колкото искаш.

С тоя темп скоро ние тук ще нормализираме инфлацията. Мислете му вие, които нито сте продуктивни, нито сте организирани, нито нищо. Единственото, за което сте продуктивни е да мятате помия по всеки, който е инакомислещ. Ние българите в чужбина сме тук с причина. На нас ни е против природата да живеем в крадлива държава. Всякакви приказки от рода на "Аз оставам тук да се боря за България" са живо лицемерие. Всички знаем, че ако махнат ограниченията за пътуване до Америка един голям процент от вас ще зарежат всичко в България и ще хукнат тук. Те американците са балами да не махат визите толкова време и сигурно без причина ги държат.

Абе, и аз ще се затичам да емигрирам в Юнайтед Стейтс, там сиренето е повече от хляба. Принципно не ви преча да лъскате чинии там, ама да ми обяснявате как сте голям "инвеститор" ... Твойте родители и прародители от чий данъци получават пенсия? Байдънката ли им я плаща? Даваш им пари и те ги харчат тук - браво, че си ги заебал тука е ясно, поне по някой лев да им даваш ... С кое точно сте продуктивни в USA, освен Майкрософт, Гугъл и Apple? Иначе живи и здрави да сте, емигрантския живот не е за всеки, аз лично не съм го и обмислял ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 12 май 2022 22:02

boabbb написа:
bobonikolov написа:Само един факт специално за теб: българите, които живеят в чужбина са най-големият инвеститор в България и внасят всяка година по около 2 млрд лв, които се вливат в българската икономика по множество начини - от закупуване на жилища, до инвестиране в бизнеси, почивки, помощи за семейството и т.н.. Истината е,че ако не сме ние да ви издържаме там вие сте живи-умрели, а пък ти си плащай данъци колкото искаш.

С тоя темп скоро ние тук ще нормализираме инфлацията. Мислете му вие, които нито сте продуктивни, нито сте организирани, нито нищо. Единственото, за което сте продуктивни е да мятате помия по всеки, който е инакомислещ. Ние българите в чужбина сме тук с причина. На нас ни е против природата да живеем в крадлива държава. Всякакви приказки от рода на "Аз оставам тук да се боря за България" са живо лицемерие. Всички знаем, че ако махнат ограниченията за пътуване до Америка един голям процент от вас ще зарежат всичко в България и ще хукнат тук. Те американците са балами да не махат визите толкова време и сигурно без причина ги държат.

Абе, и аз ще се затичам да емигрирам в Юнайтед Стейтс, там сиренето е повече от хляба. Принципно не ви преча да лъскате чинии там, ама да ми обяснявате как сте голям "инвеститор" ... Твойте родители и прародители от чий данъци получават пенсия? Байдънката ли им я плаща? Даваш им пари и те ги харчат тук - браво, че си ги заебал тука е ясно, поне по някой лев да им даваш ... С кое точно сте продуктивни в USA, освен Майкрософт, Гугъл и Apple? Иначе живи и здрави да сте, емигрантския живот не е за всеки, аз лично не съм го и обмислял ...

Много обичам, когато някой, който не ме познава ми дава оценка на живота и постиженията хах. Първо моите родители получават пенсиите си от отчисленията, които са правили през годините, не от твоите или нечии данъци. Второ и двамата имаха отчисления към частни пенсионни фондове, не само към държавата и трето - ако с миене на чинии се изкарваха 6 цифрени суми тук в Америка ще се радвам да ми кажеш в кой ресторант е та да отида да работя там за да нямам това работно натоварване, което имам на мениджърската ми позиция. Радвам се, че си осъзнал, че емигрантския живот не е за всеки. Така се избягва срама на много "работливи" българи, които като отидат в чужбина и видят дебелата дръжка се прибират с подвити опашки обратно при мама и тате в България....

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 12 май 2022 22:12

Това за миенето на чиниите е някакъв мит поне що се отнася до хора от Европа. Тук чинии мият предимно мексиканците понеже те се съгласят на всякаква работа понеже не могат и почти нищо друго, защото нямат образование.

И в САЩ хляб почти не се яде, така както в България и главно в Източна Европа. Изображение

Capitan4e_Puyol

Мнениеот Capitan4e_Puyol » 12 май 2022 22:24

Groucho написа:

Ми русийка клекна в средата на април като плати във валута задълженията си за да избегне дефолт.
А беше заявила преди това, че ще плаща само в рубли външния си дълг. Накрая свиха сърмите и приеха условията на банките, че ще плаща в долари и толкоз. Кръв ще серат, но ще плащат както е казано.
Ето и съобщението от руското министерство на финансите, в което признават че са приели условията на западните банки:
Изображение

Capitan4e_Puyol

Мнениеот Capitan4e_Puyol » 12 май 2022 22:26

Ето и коментар на експерт по темата:

Помните ли, че в началото на април Русия обяви, че няма да си плати дължимия дълг в долари? Вместо това извърши плащане в рубли - рубли, преведени по сметки в руска банка и блокирани. Това би представлявало фалит по външния дълг, нещо, което не се е случвало от времето на Ленин през 1917 г. Както коментирахме в началото на месеца, обявяването на фалит се случва след изтичане на 30 дни гратисен период.

Обаче, днес Министерството на финансите на Русия направи пълен обрат и обяви, че превежда пълното дължимо плащане изцяло в долари - 564.8 милиона долара, преведени на платежния агент Ситибанк Лондон. Отделно са платени 84.4 милиона долара дължими лихви по други облигации. Министерството на финансите на Русия подчертава, че е изпълнило задълженията си съгласно условията в емисионната документация.

(плащанията в рубли от началото на април са сторнирани и сметките закрити)

И така, за пореден път Русия мигна - не се осмели да плати в рубли и да попадне във фалит (default).

Върни се в “Свободна зона”