Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Войната в Украйна

Мнениеот ReBorn1982 » 08 май 2022 23:26

Ами там е проблемът, че не е опорка, а самата реалност. Когато САЩ напада държави по света и избива невинни хора, няма проблем, всичко е демокрация и евроатлантически ценности .... пък когато Русия нападне някого, била агресор и сатрап .....

Не знам, ти, като живеещ в САЩ, най-вероятно не виждаш целия цинизъм и двуличие, за теб е най-нормално САЩ да напада държави навсякъде по света ..... но после да четеш морал за Русия.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 08 май 2022 23:35

Напротив виждам го много добре и виждам как големият процент от престъпления без значение дали са тежки или леки тип кражба са от чернокожите. Това е като у нас с циганите, само че тук те са повече като бройка. Бандите са от чернокожи или мексиканци/латино и е много малък процента на бели като престъпления.

Да не говорим колко смъртни случаи на чернокожи застреляни от полицията са благодарение на самите чернокожи, защото не изпълняват какво им се казва и тръгват срещу полицията било с нож или пистолет. Обградили го 5-6 полицая и му говорят да не се движили или да не бърка по джобове, да пусне оръжието каквото и да е то в продължение на 10 минути, а понякога и повече и онзи в даден момент решава да го играе като в дивият запад и да стреля. Е какво очакваш да ти се случи като срещу теб са насочени 10 пистолета? Случаите като на Джордж Флойд са именно заради подобно отношение към властите и тези случаи са малък процент, но е заради събития назад във времето. Например има не малко случаи, когато се прави опит да го арестуват докато е на земята и полицай върху него и онзи в даден момент се обръща и хваща на полицаят пистолета и го прострелва и заради това не им се дава шанс да мърдат и ги притискат.

Мен като са ме спирали полицаи винаги казвам, че в колата имам оръжие и полицаят веднага слага ръка на кобура и ми казва да не правя резки движения и аз изпълнявам и всичко си минава както си трябва. Ако обаче не кажа, че имам оръжие и те го намерят може да се озова в затвора за 24 часа или да стане някое меле без да съм го предизвикал т.е. да ме съборят на земята понеже съм скрил това от тях.

Ето ти един пример и колко пъти го предупреждава, а онзи си бърка в раницата и вади пистолет. Какво точно очаква да направи?
https://www.youtube.com/watch?v=TmDtzboxVVM

Ето още един самоубиец тръгна с нож срещу полицаите.
https://www.youtube.com/watch?v=pxQa2QSgH7o

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 май 2022 23:58

ReBorn1982 написа:Не знам, ти, като живеещ в САЩ, най-вероятно не виждаш целия цинизъм и двуличие, за теб е най-нормално САЩ да напада държави навсякъде по света ..... но после да четеш морал за Русия.

Па, най-нормално е за тях САЩ да чупи други държави, то се вижда...
Въпроси за Нюланд от фена на Барса, въпроси за Ирак - отговор за негрите и защо те правят престъпления в САЩИзображение

Все едно на някой от българите му пука защо негрите правят престъпления в САЩ и на кое точно предупреждение полицията ги отстрелва по улиците, независимо дали са виновни или неИзображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 май 2022 00:09

Ами като гледам ви интересува какво става с негрите в САЩ понеже се говори как се били биели негрите едва ли не нечестно и ей така за спорта като на лов за патици.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 09 май 2022 00:18

tiamat написа:
paceto написа:Някаква частна е, в която членува, ама може да се очаква каква е групата.
Аз едвам издържам на пропагандата им в един друг канал, ама стоя и ги гледам, за да видя все пак и те какво споделят и до какво ниво ще паднат заради пропагандата. Има доста смешни и нелепи неща, ама съдейки по харесванията на тези публикации доста добре им влиза в главите.

Аз преди няколко седмици си отворих профил в телеграм, да видя какво аджеба става по тия русофилски групи (иначе съм фен на сигнал)... Влязох в канала на "Политически Некоректно" на БНР. Много ме кефи една Силвия Великова от там, а и да видя тоя Волгин какво представлява извън БНР... Майко мила!!! Там е просто някакъв ужасен ужас...

Ама какво ли се и учудва човек:
Изображение

Споделена е отговорността, да. И това е мнение, което се изказва и от немалко начетени, интелигентни и с висока обществена позиция хора на Запад. Това, че тези мнения изкуствено се филтрират и не се показват по мейнстрийма, не означава, че ги няма. Ето една изключителна лекция, държана от професор в университета на Чикаго 2015-та година, говорейки за тогавашния конфликт, но направо е плашещо колко актуален е и в момента. А това е така, защото геополитическите фактори зад случилото се 2014-та и сега са на практика непроменени. В нея прави някои прогнози, които подобно на тези на проф Иво Христов са точно в десятката и са реалност вече. Направо е изключително интересно да гледаш и слушаш как хора преди 5-6 години са били способни да предскажат глобални събития с такава точност.
https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQA ... yofChicago
Why is Ukraine the West's Fault? Featuring John Mearsheimer
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

CapitanPuyol

Мнениеот CapitanPuyol » 09 май 2022 01:17

турманчо глупманчо говори за някаква анархия, но тя е баш в руските войски. Пребити като кучета при Киев, Чернигов и Суми и избягали оттам с тежки загуби и в жива сила и в бронетехника, пък нека някой си наемник говорил къде е анархията. Целият свят се смее и се подиграва с немощта на жалката руска сбирщина...дори Китай се чуди как да заеме неутрална гледна точка, че да не се причислява към лузърите. Еквивалентно представете си САЩ да беше обявил война срещу Мексико и да търпеше такива загуби като руската сбирщина в Украйна, какви неща щяхме да четем... бедно ми е въображението. Не знам кой беше наредил рашката като втора сила по армия, но тя не е дори в топ10. Единственото нещо, което я спасява в момента е конюнктурата след ВСВ, където наредиха 5 държави в ООН с право на вето в Съвета за сигурност и гарантирано притежание на ядрено оръжие. Ако не е този факт рашка със смехотворната си икономика изхвърча директно в категорията държави от третия свят. :)

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 май 2022 01:24

Това е заради брой единици като техника и численост, а не като водене на война.
В това число тук не влизат бронираната техника, хеликоптерите, подводниците + дронове и артилерия.

Ето малко по-подробна разбивка тук - https://www.youtube.com/watch?v=r_l3B-Ms6ic

Изображение

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 май 2022 10:42

По принцип аз твърдо съм "за" американските мангали да се отстрелват като вадят оръжие на милиционерите там. Всеки знае, че полицаите в Щатите, особено в местата с повече цветно население, са под напрежение и трябва да се внимава ... Единствено ми е странно разказа на Пацо, че като каже на милиционера, че има оръжие в колата, оня се лови за кобура и ти казва да не правиш резки движения ?!? Да не си мургав, нещо ? :D
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 09 май 2022 12:23

boabbb написа:По принцип аз твърдо съм "за" американските мангали да се отстрелват като вадят оръжие на милиционерите там. Всеки знае, че полицаите в Щатите, особено в местата с повече цветно население, са под напрежение и трябва да се внимава ... Единствено ми е странно разказа на Пацо, че като каже на милиционера, че има оръжие в колата, оня се лови за кобура и ти казва да не правиш резки движения ?!? Да не си мургав, нещо ? :D

И да е мургав, проблем ли е за теб?! Важното е че е интелигентен! "Майка Тереза" или Махатма ганди, да не би да са били ариици?!
Чао до Кирил и Методии!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 май 2022 18:21

Реч на Путин, 9 май 2022:
"През декември миналата година Русия призова Запада за честен диалог в търсене на компромисно решение с отчитане на взаимните интереси. Всичко беше напразно. Страните от НАТО не пожелаха да ни чуят. Те имаха съвсем други планове и ние виждахме това"
Реч на Хитлер, 4 май 1941:
„Всички мои опити да постигна разбирателство именно с Англия, и дори да дойдем до приятелско сътрудничество, се разбиха в нежеланието и злата воля на една малка клика, която - поради омраза или материални съображения - отхвърляше всяко германско предложение за разбирателство, с нескриваното решение да предизвика войната на всяка цена.“
Реч на Путин, 9 май 2022:
„Видимо се провеждаше подготовка за нахлуване в нашите земи, включително и Крим. НАТО започва активно военно усвояване на прилежащи територии, това беше реална заплаха при границите ни. Опасността растеше с всеки изминал ден. Русия даде отпор на подготвяната агресия, това беше единственото правилно решение - решение на силна и суверенна страна"
Реч на Хитлер, 4 май 1941:
„Германското правителство узна още тогава кроените планове против Райха, а германският народ нанесе най-решителния, може би, противоудар през сегашната война.“
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”