Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Groucho » 29 апр 2022 11:04

Real написа:Симпли Киро, да им препрати от евтиния украински ток... Или поне от вълшебната пудра на Еленски, да вдигне малко тонуса на Шолц...

Toва с вноса на украински ток ми се ще да видя как започва да се случва в обозримо бъдеще, ама се опасявам, че Еленски и Кире само си проветряват устните кухиниИзображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 апр 2022 12:12

Българската икономика няма да рухне за разлика от германската без газ, русоробски путьонофили. Ние се радваме, че ще можем да се оттървем от руската власт и ще платим цената за тази радост. А руснаците спират газа с цел да ни затруднят, защото знаят, че са си вързали гащите благодарение на кремълофилните подлоги и нямаме алтернатива. Договорите са, за да се спазват.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 29 апр 2022 13:00

И двамата над теб са казали, че им е през уя за Рашата, тоя пак путинофили им вика.
Разреждай облака с повече мента по обяд.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 29 апр 2022 13:35

Молдовските нацисти колко руски граждани убиха?
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 апр 2022 13:57

Groucho написа:
Real написа:Симпли Киро, да им препрати от евтиния украински ток... Или поне от вълшебната пудра на Еленски, да вдигне малко тонуса на Шолц...

Toва с вноса на украински ток ми се ще да видя как започва да се случва в обозримо бъдеще, ама се опасявам, че Еленски и Кире само си проветряват устните кухиниИзображение

Ние си произвеждаме предостатъчно ток, че чак и изнасяне. Много ми е чудно за чий ни е да внасяме електричество от Украйна ??! АЕЦ си имаме и ние.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 29 апр 2022 14:32

ReBorn1982 написа:Ние си произвеждаме предостатъчно ток, че чак и изнасяне. Много ми е чудно за чий ни е да внасяме електричество от Украйна ??! АЕЦ си имаме и ние.

Ae, ще внасяме ние ток от Украйна - на куково лятоИзображение

Те самите не поризвеждат достатъчно за себе си май и внасят от Беларус и Русия. Не ми се проверява в момента дали е така, но четох нещо подобно преди време.

Примерно:
Украйна се е изключила от енергийните системи на Русия и Беларус

https://dariknews.bg/novini/sviat/ukraj ... us-2301564

Нали, оставяме настрана, че са във война, не се знае кои територии ще останат тяхно владение и т.н.
Празни приказки на политици, на които едва ли и роднините им вярват.

Въпреки че ако искат да врътнат някоя схема и да напълнят едно-две лични чекмеджета, може и да се случи тоя внос на ток от УкрайнаИзображение

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 30 апр 2022 01:03

pomiqrat написа:Българската икономика няма да рухне за разлика от германската без газ, русоробски путьонофили. Ние се радваме, че ще можем да се оттървем от руската власт и ще платим цената за тази радост.

Бе и аз ще се радвам да се оттървем от руска власт, само да не попаднем под друга. Колкото ме притесняват сърпочуковите знамена, дето руснаците ги разнасят по "освободените" територии, толкова и дъгоцветните, които еврогейската сган на трансатлантическо подчинение натрапва из олиберастените земи.
А за цената - всички ще я плащаме, кои с радост, кои с ярост... Дано можем да си я позволим, щото иначе отиваме в робство, пардон, владичество.

П.П. Путинофилията е нон-сенс, когато едни и същи "хора" дърпат конците и на руските агресори, и на американските подпалвачи, на демократичните европейски подлоги, и на авторитарните китайски хитреци... Но ако те радва обръщението - давай: комунета, русофили, антиваксъри, хомофоби, бели супремасисти, нещо за климата, к'вото се сетиш. Всичките са еднакво далеч от истината. :)

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 30 апр 2022 01:24

Groucho написа: Toва с вноса на украински ток ми се ще да видя как започва да се случва в обозримо бъдеще, ама се опасявам, че Еленски и Кире само си проветряват устните кухини

То това, еленското, повече проветрявало носната кухина.
А за тока - Киро обеща да го внасяме, не да го виждаме. Украинското електричество е като американски изтребител - плащаш го, но не го виждаш. Стига ти да знаеш, че е много качествено, демократично и морално.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 30 апр 2022 18:48

На Радев дали му плащат за изказванията, като на троловете в стотинки или при него е в хиляди? Германия плаща ли в рубли? Какво стана, тролчета?

Измиха си ръцете за идиотията

Прессекретарката на Белия дом Джен Псаки обвини руския президент Владимир Путин за „61%“ от вътрешната инфлация в САЩ при управлението на Байдън. Тази цифра е малко по-различна и по-ниска от тази, цитирана по-рано от президента Джо Байдън.

„Знаем, че 61% от [инфлацията] се дължи на разходите за енергия, от нахлуването на Русия в Украйна. И трябва да продължим да правим всяка стъпка, която можем, за да сме сигурни, че предлагането отговаря на търсенето“, каза Джен Псаки.

По-рано този месец Байдън заяви, че 70% от инфлацията в САЩ се дължи на военната агресия на Русия срещу Украйна. „Нашествието на Путин в Украйна повиши цените на газа и храните по целия свят. 70% от нарастването на инфлацията е следствие от покачването на цените (заради Путин) поради въздействието върху цените на петрола“, каза още президентът на САЩ. Байдън подчерта, че САЩ ще направят всичко възможно, за да се погрижат за своите граждани.

Real написа:
pomiqrat написа:Българската икономика няма да рухне за разлика от германската без газ, русоробски путьонофили. Ние се радваме, че ще можем да се оттървем от руската власт и ще платим цената за тази радост.

Бе и аз ще се радвам да се оттървем от руска власт, само да не попаднем под друга. Колкото ме притесняват сърпочуковите знамена, дето руснаците ги разнасят по "освободените" територии, толкова и дъгоцветните, които еврогейската сган на трансатлантическо подчинение натрапва из олиберастените земи.
А за цената - всички ще я плащаме, кои с радост, кои с ярост... Дано можем да си я позволим, щото иначе отиваме в робство, пардон, владичество.

П.П. Путинофилията е нон-сенс, когато едни и същи "хора" дърпат конците и на руските агресори, и на американските подпалвачи, на демократичните европейски подлоги, и на авторитарните китайски хитреци... Но ако те радва обръщението - давай: комунета, русофили, антиваксъри, хомофоби, бели супремасисти, нещо за климата, к'вото се сетиш. Всичките са еднакво далеч от истината. :)

Държавата ни няма как да не е под някаква власт. Най-доброто за нас е да нямаме нищо общо с Русия.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 апр 2022 21:14

Real написа: и аз ще се радвам да се оттървем от руска власт, само да не попаднем под друга.
Интелигентен човек си, смятам, че сам виждаш - България е пред избор.
И преди да споменеш Унгария... Нека видим, че същите тия чешити все още са си в ЕС и НАТО.
Значи са си направили своят избор.
Пък и едни словаци, дето "УЖ" са си "славяни", решиха да предоставят най-опасните си оръжия на страна, дето воюва с
"баш-славяните".

Мен обаче ме притеснява реакцията на ония в Москва... Не че нещо, но нали "УЖ сме братя", па все нас прецакват.
Само на нас се спрели газа, а преди т'ва, само за нас са "преференциалните цени", на енергийните ресурси.
И после - "Ама как така има русофоби".
Ми, де да беше само историята ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”