Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: !

Мнениеот Thsmith » 26 апр 2022 13:47

MomciloGavric написа:Колко процента от българите са добре материално ?

Не ме интересува колко % са или не са. Чакам да кажеш дали има някой по света, който е добре материално да го посочиш и да кажеш защо той не се плоди като циганин. Това чакам и след това ще продължим към другите елементи от дискусията.
Това ще е веднага след като признаеш, че раждаемостта е обратно пропорционална на икономическото и социално развитие на надено общество.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

DanailG
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот DanailG » 26 апр 2022 14:20

Аз освен Смит не познавам нито 1 човек който да е на позиция да изпращаме военна помощ на Украйна. Кажете и вашето мнение, защото някак си в обществото остава мнение, че кажи речи цяла България и целия парламент подкрепят тази теза, а аз не виждам подобно нещо поне около мен.

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 26 апр 2022 14:35

Thsmith написа:Чакам да кажеш дали има някой по света, който е добре материално да го посочиш и да кажеш защо той не се плоди като циганин.

Ами нашата страна е на последно място по почти всички демографски показатели, следователно няма да ми е трудно да ти кажа - всички страни са по-добре от нашата. Това е.

Десетте държави с най-висока смъртност в света са:
1. България (15,433 ‰)
В момента в България се наблюдава спад на населението, започващ от около 9 млн. д. през 2000 г. и се очаква да намалее с между 2,8 и 5 млн. д. до края на века. България и Латвия са двете държави в света, които в днешно време имат по-малко население спрямо 1950 г.

България е първа по смъртност и на 23-то място по раждаемост. Страната ни е последна по естествен прираст на населението.

По раждаемост сме на последно място в цял свят, сочи доклад на Световната банка. България заема последното място, като за 2003 г. новородените са едва 8 на 1000 души от населението. Това показват данните за страната ни на банката, която вчера публикува годишния си доклад за глобалното социално-икономическо развитие. Подобно на нашето е положението в Армения, Латвия и Полша. Средното за света ниво е 21 промила, а за Европа и Централна Азия е 13. Китай е около средното за този регион равнище с 15 новородени на 1000 (15 промила) човека от населението. Абсолютен рекордьор в това отношение е Нигер с 48 промила.България е на африканско ниво по смъртност, показва още статистиката на СБ.
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 26 апр 2022 14:36

DanailG написа:Аз освен Смит не познавам нито 1 човек който да е на позиция да изпращаме военна помощ на Украйна. Кажете и вашето мнение, защото някак си в обществото остава мнение, че кажи речи цяла България и целия парламент подкрепят тази теза, а аз не виждам подобно нещо поне около мен.

Аз съм ЗА да продаваме всякаква военна помощ или да я подаряваме, ако ЕС ни компенсира. Въпроса е накрая да не сме на загуба от цялата работа.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: !

Мнениеот Soulen » 26 апр 2022 14:38

MomciloGavric написа:
Thsmith написа:Чакам да кажеш дали има някой по света, който е добре материално да го посочиш и да кажеш защо той не се плоди като циганин.

Ами нашата страна е на последно място по почти всички демографски показатели, следователно няма да ми е трудно да ти кажа - всички страни са по-добре от нашата. Това е.

Десетте държави с най-висока смъртност в света са:
1. България (15,433 ‰)
В момента в България се наблюдава спад на населението, започващ от около 9 млн. д. през 2000 г. и се очаква да намалее с между 2,8 и 5 млн. д. до края на века. България и Латвия са двете държави в света, които в днешно време имат по-малко население спрямо 1950 г.

България е първа по смъртност и на 23-то място по раждаемост. Страната ни е последна по естествен прираст на населението.

По раждаемост сме на последно място в цял свят, сочи доклад на Световната банка. България заема последното място, като за 2003 г. новородените са едва 8 на 1000 души от населението. Това показват данните за страната ни на банката, която вчера публикува годишния си доклад за глобалното социално-икономическо развитие. Подобно на нашето е положението в Армения, Латвия и Полша. Средното за света ниво е 21 промила, а за Европа и Централна Азия е 13. Китай е около средното за този регион равнище с 15 новородени на 1000 (15 промила) човека от населението. Абсолютен рекордьор в това отношение е Нигер с 48 промила.България е на африканско ниво по смъртност, показва още статистиката на СБ.

Да не сме случайно на последно място щото нямаме милиони турци, пакистанци и всякаква афроазиатска паплач? Всъщност сме на 23 от 28, значи малките държави без цигани и турци са зад нас.

Те държавите от западна Европа са малцинства в собствените им големи градове.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 26 апр 2022 14:42

Много са факторите. Бях забравил и за чудовищно лошото положение на здравеопазването в момента. През февруари баба ми беше в много тежко положение, анемия от Б12. Буквално я удари в главата, понеже няма приток на кислород, а освен това има и дименция. Сменях се с майка, дядо и леля, за да й бъдем придружители. БЕШЕ УЖАСНО !
Това което ми направи впечатление е, че страната ни буквално замира. Няма мед сестри, някакви млади лекарчета, които само като им видиш изказа и започваш да не вдяваш как дават акъл на сестри с 40 годишен опит. Освен това мангаляците, дето през живота си не са плащали и една осигуровка през живота си, стоят пред "Бърза помощ" и псуват, крещят, викат, обиждат младите лекарки. Няма на кой да се оплачеш, няма вече нищо...
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 26 апр 2022 14:42

DanailG написа:Аз освен Смит не познавам нито 1 човек който да е на позиция да изпращаме военна помощ на Украйна. Кажете и вашето мнение, защото някак си в обществото остава мнение, че кажи речи цяла България и целия парламент подкрепят тази теза, а аз не виждам подобно нещо поне около мен.

Такива неща трябва да са наясно, че не зависят ние кво искаме или не(обикновенните хора).
Така или иначе ние изпращаме оръжие в Украйна, колкото и да се пънат родните путинофили в парламента.
Иначе и моето мнение, че трябва да се дава(вече е на договорка как после ще се плаща).
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 апр 2022 14:43

Ами въпрос на социален кръг. Аз също нямам приятели, които да не подкрепят позицията, че трябва да помагаме с оръжие. Както и за темите за конфискасия/замразяване на руски активи, изхвърлянето на тетката с пагоните и тн.

MomciloGavric написа:

Отново, някъде, някой да е материално добре? Избери си един. После обясни защо раждаемостта спада с обратна пропорционалност на качеството на живот.

* Пределно ти е ясно, че няма да го оставя и няма да можеш да разтегнеш в друга тема и да се разсея ; )
Последна промяна от Thsmith на 26 апр 2022 14:46, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 26 апр 2022 14:46

Thsmith написа:

Ами въпрос на социален кръг. Аз също нямам приятели, които да не подкрепят позицията, че трябва да помагаме с оръжие.

Смити, щом Украйна толкова е допряла до нашите оръжия, значи никак не е добре работата...

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 26 апр 2022 14:48

Thsmith написа:Отново, някъде, някой да е материално добре? Избери си един. После обясни защо раждаемостта спада с обратна пропорционалност на качеството на живот.

Ами в ЕС ние сме на последно място по доходи, следователно всички са по-добре материално от нас.

Върни се в “Свободна зона”