Лято 2022 - трансфери, контроли, подготовка, слухове и плаж

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: Лято 2022 - трансфери, контроли, подготовка, слухове и плаж

Мнениеот ogrizko » 16 апр 2022 22:12

ShooterMan написа:Родриго Вилела е ясен. Мисля, обаче, че е крайно време да изгоним този турист Стефан Велев. Просто аман от този човек. Нищо, едно голямо нищо е на терена - безполезен напред, безполезен назад, просто нищо бе, нищо. И така е от ден 1 тук.

Не забравяй, че той по принцип е дефанзивен халф и това да играе някъде си е компромис и идея на Илиан. Но аз също съм за това да си отиде Велев и да търсим привличането на някой по-млад дефанзивен халф на негово място. Особено ако Пабло си отиде както е най-вероятно, тогава тримата ни дефанзивни халфове са на възраст и ще държат до към 60-70 мин. на максимум.

Ако Сула се разиграе в центъра, според мен ще отпадне тоя въпрос с тия дефанзивни халфове играещи като офанзивни. Или пък Велислав да се пробва в центъра, и без друго напоследък гледам не може да вдигне топката при центрирания. Докато във владението на топката, дрибъла, въртенето и пасовете по земя е доста добре. И Златев да му се даде шанс по десния фланг като титуляр да видим как ще се справи. А също и на Милушев.

Сула и Велислав в центъра ми изглежда добре, както и Златев и Милушев вдясно. Явно на Илиан тоя вариант с дефанзивните му се вижда по-сигурен някак си и безопасен, но все пак не винаги това е най-добрия и печеливш вариант, въпреки че няколко пъти се получи.
ИзображениеИзображениеИзображение

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 16 апр 2022 22:34

Велев аз лично не знам какъв халф е. Казваш дефанзивен - топката ли отнема добре, или я изнася от защитниците, какво прави в защита? Едно голямо нищо. Напред - голов пас ли дава, атаките ли развива? Едно голямо нищо. Получи топката, обърне се и я върне на някой назад, едно и също, ЕДНО И СЪЩО нещо късащо нерви всеки мач! Забавя и унищожава всяка бърза атака, всяка контра, която можем да развием. Дори типичен разбивач като Панайотов борави с топката в пъти по-бързо от Велев, а смея да кажа даже и по-точно. Димов ясен - втори етаж, отнемане, силови единоборства. Пабло - изнасяне на топката, далечни пасове.....Велев аз искам да знам КАКВО ПРАВИ ДОБРЕ? Поне един компонент в играта, какво прави добре? НИЩО. От това нищо ние излизаме с 10 човека. И другото нищо Вилела - 9. Как се играе с 9 човека не знам. Според мен основен критерий, който трябва да имаме при привличането на всеки футболист независимо от поста трябва е: да борави с топката БЪРЗО и да я подава НАПРЕД. Това е базовото, а вече другите неща да гледаме като критерий дали да идва или не, но не може в днешно време да мачкаш безцелно топката като Велев и да я подаваш само назад от безидейност. Съжалявам.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 16 апр 2022 23:02

Предимството на Велев е това, че е поливалентен. Другия мач примерно ако Панов не е на линия, понеже Виктор май отпада ...може да го видим да играе като десен защитник примерно?! Имай предвид, че все пак идва след контузия Велев и нормално да е още по-бавен ..просто днес беше малко страхлива тактиката на Илиан и объркана за съжаление.

Аз искам да попитам обаче за това момче ...Лъчезар Йорданов, едно време тук го хвалеха из форума и май беше дефанзивен халф. Дали не е време да си го върнем от наем лятото и да пробваме да го наложим?! Дали има потенциала от днешна гледна точка?!

Иначе забележи, Велислав и Вилела нямат нито един гол. Велислав има 2 асистенции и повече жълти картони. Златев е вече с 1 асистенция. Велев има 1 гол тоя сезон и 3 гола предния....

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Мнениеот Eastern » 16 апр 2022 23:41

Лъчезар е играл като централен нападател като по малък, после при Марто Христов беше по скоро плеймейкър, аз бих го оприличил като стил на Божилов. Сега е във Добруджа ама едва ли Илиан би го върнал, имаше няколко момчета от този набор които по една или друга причина не впечатлиха старшия и не им беше даден шанс.
Иначе не виждам смисъл от покупката на крило при положение че имаме Златев. Това момче много се набива на очи със страхотната си физика, бързина при отигравания със топка както и движение без топка. Вярвам че скоро всички ще говорят за него! Другият ни талант Милушев е по скоро централен халф със страхотна техника! И при двамата се вижда бързото отиграване на топката и моменталното търсене на позиция да я получат отново. Надявам се на повече смелост от тренера със налагането им щото на повечето хора им писна от "куфари" като Велев и Вилела.
Днес Закария Беншаа даде заявка за сериозен футболист! Нещо което не мога да кажа за Сула. Но така ще е докато взимаме само свободни агенти, един ще става друг не.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 17 апр 2022 01:34

Златев освен експлозивност има и много добро центриране и то с правилния крак, т.е. да не се налага да обръща, както прави Вили, който е левичар. Златев е типично крило, каквото беше и Леандро. От халфовете на мен пък ми допада Калин Георгиев. По контроли съм го гледал, това момче има страхотна техника, ама много техничен на 1 кърпа терен, ако се ошлайфа ще е перфектен човек за средата на терена, да задържи топката, да излъже 2-3ма.....Имаме добри таланти, яд ме е за Денислав, че нещо пак не се получава. Жалко.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 18 апр 2022 14:24

Черно море приема Добруджа в контрола на стадион "Младост"
18.04.2022 / 13:18
Снимка: Chernomorepfc.bg

Черно море ще играе контролна среща в паузата на шампионата. Съперник на “моряците” ще е тимът на Добруджа, а спарингът ще е във вторник от 17 часа на стадион “Младост” във Варна.

В проверката треньорът Илиан Илиев ще използва доста юноши от школата на клуба. Със сигурност мачът ще пропуснат контузените Цветомир Панов и Васил Панайотов. В тима има още футболисти с болежки след срещата с Ботев в Пловдив, но за тях ще се преценява допълнително.

Следващият официален мач на Черно море е на 1 май. “Моряците” гостуват на Славия, като двубоят на стадиона в “Овча купел” е от 19 часа.

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Мнениеот Eastern » 19 апр 2022 10:59

Сегашният договор на Умарбаев изтича в края на юни. Таджикският Меси вече е в историята на Локомотив като чужденецът с най-много мачове за клуба - 172.
Към този момент от чужбина няма сериозно предложение за него, но няколко родни клуба внимателно следят ситуацията около един от любимците на "черно-белите“ фенове. Един от тях е ЦСКА 1948. Треньорът Николай Киров - Белия, още докато работеше в Ботев (Пд), споделяше, че харесва начина на игра на Умарбаев, твърди "Мач телеграф". За още по-сериозни конкуренти обаче могат да се смятат Славия и Черно море. Както е известно, именно треньорът на "моряците“ Илиан Илиев привлече Умарбаев на "Лаута" преди 6 години и го направи известен за родния футбол.

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 06 май 2022 21:50

След интервюто след мача днес ясно стана ,че отново почваме да търсим и да градим почти нов отбор.Дробаров,Пабло и явно Жека 90% си тръгват.А това заедно с напусналите зимата Родриго и Леандро бяха основните ни футболисти.Така че поредното градене на отбор започва.Дано само Илиан не се умори и му писне и на него.Иначе потенциал и хляб откъм юношите според мен има,но си трябват и стабилни хора в основните линии,ЦЗ,ЦН и двама халфа,дефанзивен и офанзивен.Да може те да изнасят тежестта,а покрай тях юношите да надграждат,защото едва ли юноши могат да носят отговорността,най малкото заради липсата на опит.Само се надявам да няма изненадващо напуснали от другите ни основни,визирам Виктор,Живко,Панайотов..
А спокойно вече Вилела,Велев,пък мисля си и Сула може да освободят местата си.
Не съм аз или феновете които решаваме тези неща,но нали тук си чешем езиците,та затова според мен селекция си трябва на един ЦЗ (дробаров ако си тръгва) дефанзивен халф,офанзивен халф,крило,ЦН
За вас моряци ний живеем...

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 17 май 2022 16:59

Голям проблем се задава пред Черно море. Признанието направи треньорът на "моряците" Илиан Илиев, който разкри, че отборът трудно ще задържи някои футболисти. Към трима от най-важните играчи, които на практика са грънакът на отбора,има сериозен интерес и най-вероятно те няма да са част от тима през следващия сезон. Това са централният защитник Влатко Дробаров, халфът Пабло Гарсия и нападателят Евгений Сердюк.

"Трудно ще задържим някои футболисти, Влатко Дробаров и Пабло Гарсия, колкото и да искат да останат и са привързани към отбора, града и колектива, имат добри предложения и трудно ще останат.Знаете, че през зимата Пабло почти беше напуснал в посока към Русия и то към Висшата лига", заяви пред медиите треньорът на Черно море Илиан Илиев.

Наставникът на варненци разкри, че ще има и други футболисти, които ще напуснат отбора.

"Ще обявим имената след последния мач. Може би след напускането през зимата на Родриго Енрике и Леандро Андраде ще ни се наложи за първи път да вземем толкова много хора през почивката, за да задържим нивото, а ако можем и да надградим.

На този етап мислим да задържим нивото, тъй като напускат един централен защитник, един халф и евентуално Евгений Сердюк, който има много предложения, и ако той напусне, „гръбначният стълб" на отбора почти заминава", коментира още специалистът.

gong

Хубаво стана май, че си останахме на 5 място ....щеше да е жалко да се класираме за евротурнирите и да се разтури целия ни отбор за пореден път. За 5 години сигурно това ще е за 3 или 4ти пъти в който Илиан Илиев се налага да сглобява напълно нов отбор. Дано и тоя път да се получи, но дали ??? Играч като Сердюк поне със сигурност няма да намерим ...последния подобен беше Дарко Спалевич... дето наистина беше класа и вкарваше редовно. Добре, че поне догодина ще има 16 отбора ...че иначе можеше и към изпадане да тръгнем :) Както и да е ...ще бъде интересно кои още ще заминават и какво ли ще става, интересна пауза ще бъде ако не друго.

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 17 май 2022 21:18

ogrizko написа:Хубаво стана май, че си останахме на 5 място ....щеше да е жалко да се класираме за евротурнирите и да се разтури целия ни отбор за пореден път. За 5 години сигурно това ще е за 3 или 4ти пъти в който Илиан Илиев се налага да сглобява напълно нов отбор...............

Напротив ,ако се бяхме класирали за евротурнирите никой нямаше да си тръгне и нямаше да имаме проблем да надградим отбора с класни попълнения. А сега ще се получи точно обратното!

Върни се в “Черно море”