Мнениеот rump_shaker » 15 фев 2010 12:35
Подкрепям мнението на Илиан12. Знам че много сме писали и много сме обсъждали това зза собственоста на отбора да е на феновете, но наистина ако има възможност да се направи така, че златната акция да е в наши ръце, то мисля че трябва да го направим.
По принцип да си издържаме отбора по метода на Барселона и Реал Мадрид е невъзможно. Барселона е 3.5 милионен град, като по голяма част от привържениците са от Барса и при целия интерес на испанците от футбол и любовтаим към футбол, иамт всичко на всичко 130 000 акционери! Това прави едва 3 порцента от населението на града. Все пак ако се намерят достатъчно спонсори и се върне духа на Ботев, или по точно да се възроди великолепната школа която имахе, дори и 5 хиляди акционери да са само, то клуба ще може да се издържа.
Другият вариант е 51 процента да са на феновете. Но това значи че трудно ще се намери някой който да изкупи 49 процента и да не има власт. Взсе пак сме в България и никой не му се дава пари ако после неможе да конторлира.
А има нещо което ми ражда главата. След като 51 процента акции са на феновете, то значи че като има дивиденти, някой ще иска да се възползва от това. Спорен ще стане въпроса, печалбата клакво да се прави. Да се реинвестира в клуба, или да се разпредели на акционерите! Тогава ще започнат и разногляасия и спорове. Затова трябва да се обмисли добре и устава на таковва дружество.