2022 Playoffs

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
ReBorn1982

Re: 2022 Playoffs

Мнениеот ReBorn1982 » 13 апр 2022 15:19

[offtopic]До Buck32:

Така е май, днешното американско общество е отвратително и днес "моралната" полиция те дебне и трича за уникални тъпотии (еле па ако си бял). Днес би се гледало по различен начин на подобно поведение. Аз се радвам, че бях свидетел на едни по-истински времена, това днес е извращение, ама това е друга тема .....[/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Югославия

Мнениеот Drunken_Master » 13 апр 2022 17:00

1982, какво мислиш за сравнението между Кукоч и Дражен Петрович ? Променил ли си си мнението ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 13 апр 2022 17:37

https://youtu.be/awi1eY-ZzMs

Hahahaha

Чък вика “дори си целуваха децата” хахахахах
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

На линия
ReBorn1982

Re: Югославия

Мнениеот ReBorn1982 » 13 апр 2022 22:17

Drunken_Master написа:1982, какво мислиш за сравнението между Кукоч и Дражен Петрович ? Променил ли си си мнението ?

Нямам идея какво съм обсъждал с теб преди години, та накратко. За мен Дражен е "белият Джордан". Или, айде, че и Лари Бърд е бял - "извън американският Джордан" .... Аз по-велик европеец от него не съм гледал (мое мнение), Кукоч, докато Дражен беше жив, беше в неговата сянка. Беше ми любимец в Булс в сезоните, когато Джордан не игра, даже Скоти ми падна в очите след онази постъпка в плейофите (знаеш коя), направи прекрасна кариера в НБА, но:

1. С Хърватска се провали тотално, реално нищо не постигна след Дражен. А имаше прекрасни съотборници, на хартия бяха изключителен отбор.
2. В Булс все пак беше част от феноменален отбор, реално не го видях в пика му в тим, където неговото ниво да е определящо. Както беше с Дражен в иначе слабичкия тим на Нетс.

Тия сравнения не знам кой ги е родил, в онези години нямам спомен да ги е имало. А и нещо друго - Дражен, макар че е полу сърбин, беше адски краен про хърватин, докато Кукоч беше малко по .... как да го кажа .... тачеше си югославското. Той и до днес нерядко ходи в Белград (основно "на кафана"), никога не е бил толкова краен, както някои негови колеги. Докато Дражен би бил сигурно персона нон грата.

logo5
Контакти:

Мнениеот logo5 » 13 апр 2022 22:56

Не помня дали съм коментирал ситуацията/съпоставката Дражен-Кукоч, но за мен с доста по-големи гърди напред е Дражен. Имаше по-добър скилсет откъм завършеност на самия играч, а и си мисля, че по отношение на Кукоч сякаш повече попадна на правилната ситуация в точното време, отколкото другото. Не мога да си го обясня, но за мен Кукоч същевременно хем ми е малко недооценен, хем пък ми е надценен. Подчертавам това е лично мнение, тука няма грам аргументация или факти

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 14 апр 2022 07:15

Приключихме! :)
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Югославия

Мнениеот Drunken_Master » 14 апр 2022 08:14

ReBorn1982 написа:
Drunken_Master написа:1982, какво мислиш за сравнението между Кукоч и Дражен Петрович ? Променил ли си си мнението ?

Нямам идея какво съм обсъждал с теб преди години, та накратко. За мен Дражен е "белият Джордан". Или, айде, че и Лари Бърд е бял - "извън американският Джордан" .... Аз по-велик европеец от него не съм гледал (мое мнение), Кукоч, докато Дражен беше жив, беше в неговата сянка. Беше ми любимец в Булс в сезоните, когато Джордан не игра, даже Скоти ми падна в очите след онази постъпка в плейофите (знаеш коя), направи прекрасна кариера в НБА, но:

1. С Хърватска се провали тотално, реално нищо не постигна след Дражен. А имаше прекрасни съотборници, на хартия бяха изключителен отбор.
2. В Булс все пак беше част от феноменален отбор, реално не го видях в пика му в тим, където неговото ниво да е определящо. Както беше с Дражен в иначе слабичкия тим на Нетс.

Тия сравнения не знам кой ги е родил, в онези години нямам спомен да ги е имало. А и нещо друго - Дражен, макар че е полу сърбин, беше адски краен про хърватин, докато Кукоч беше малко по .... как да го кажа .... тачеше си югославското. Той и до днес нерядко ходи в Белград (основно "на кафана"), никога не е бил толкова краен, както някои негови колеги. Докато Дражен би бил сигурно персона нон грата.

В Блейзърс беше твърда резерва. Продължаваш ли да твърдиш, че било заради "расизъм" ? Клайд Дрекслър все пак беше на неговата позиция, стига глупости...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 14 апр 2022 08:16

miro_rz написа:Приключихме! :)

Нищо де, сега заедно ще критикуваме напълно непредубедено тези, които продължават:)

Buck32
Контакти:

Re: Югославия

Мнениеот Buck32 » 14 апр 2022 08:30

[quote="Drunken_Master"
В Блейзърс беше твърда резерва. Продължаваш ли да твърдиш, че било заради "расизъм" ? Клайд Дрекслър все пак беше на неговата позиция, стига глупости...[/quote]
Да го наречем предубеденост, не точно расизъм. В онези години извънамериканските играчи пробиваха трудно. Наличието на Дрекслер като титуляр разбира се не помага. Просто не случи на отбор. После с Нетс като играеше нещата тръгнаха.
Изобщо сравнението на двамата за мен е трудно - различен тип играчи са. Нещо като Джордън и Леброн. Дражен си беше реализатор, можеше, естествено, да даде пас, но умението да вкарва изпъкваше много силно. Кукоч е по универсален играч. В психологически план обаче приликата със сравнението Джордън-Леброн също я има. За мен Кукоч беше по-мек.
Между другото потърсих изказвания на Джорджевич за Кукоч. Намерих само едно от бенефиса му, на който присъстват и Кукоч и Раджа, и Сале по-скоро сравнява тях двамата.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 14 апр 2022 10:21

miro_rz написа:Приключихме! :)

Точно там където и миналата година!
За това цял сезон си лалям за танкване амааа .... не ме огря!

Заемам страната на гризлитата след снощния мач и отпадането от НОП!
Клипърс предполагам че ще си минат 8-ми почти не допускам изненада но има вариант все пак.

Върни се в “Архив”