Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Войната в Украйна
Остави го, Паце. Русначе е момчето, а такива неща удрят по престижа и образа как великите православни руснаци не е възможно да вършат зверства. Същото е и когато сърбите обвиняват нас за насилие и убийства над цивилни през ПСВ и ВСВ в Нишко и Пиротско, когато владеем тези земи. Доказателствата за съжаление не са в наша полза, но това бегло го коментираме, а се фокусираме върху сръбските зверства над българите в другите извънвоенни периоди в Сърбия и Югославия. Неудобните факти удрят по престижа и затова се замитат под килима. Затова и катинското клане беше приписано на германците след ВСВ а западните сили си затвориха очите тогава, защото не беше политкоректно да обвинят съюзника си СССР в такова чудовищно престъпление. Най-лесно беше за всичко да се обвинят германците като победени. И едва след като руснаците загубиха Студената война и международния натиск и от полска страна за разкриване на истината се засили, тогава признаха че е извършено от наказателни отряди на НКВД по заповед на Сталин.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:
paceto написа:Той е руснак и колкото да се опитва да прокарва идеята тук, че не одобрява действията, то защитните му коментари говорят съвсем друго.
Тоя номер няма да мине. Само разбърквам лицемерните лайна.
Аз съм си казал отдавна, че ако Русия е агресор в България съм на фронта срещу тях, вие си лайте аз какъв съм.
Dust написа:Не, няма значение дали одобрява или не, просто ми е интересно да прочета мнението му, защо Путин иска да унищожи Украйна.
Иска да унищожи Украйна, ама не и газовите тръби.
Както и украинците - не купувайте газа им, финансирате му войната, ама тръбите не се пипат, таксите за пренос също.
- paceto
- Контакти:
fcb_bg написа:paceto написа:Това, че ти е трудно да повярваш на тези неща си е лично твой проблем.
Вземи прочети малко материал за военните процедури и какво трябва да се прави след военни действия. Има цели книги и наръчници, които се използват за тези неща и се предоставят на военните командири, генерали преди подобни действия, а те длъжни да спуснат заповедта надолу по веригата, а кой ще ги спазва си е отделен въпрос и после сами ще си правят вътрешни разследвания.
Ти май не си виждал погребения досега в Украйна, събрани трупове в чували в контейнер.
Ти ще си оставиш ли на улицата 3 трупа 4 дни без да се обезпокоиш от зараза?
Труповете вероятно вече са събрани, а и защо си мислиш, че са стояли с дни там?
Руснаците се изтеглиха напълно на 31 март, а първите снимки и видеа започнаха да излизат на 1 април в ранни часове на деня. Това, което след това се засили като снимков материал е именно от тези дни т.е. от 1-2 април и в момента вероятно вече са ги разчистили поне тези що се отнася на улицата. Другите по мазетата (надявам си гледал видеото, което постнах два пъти) вероятно вече са по хладилниците с цел да се разпознават от близките им, а повечето хора са евакуирани и малко хора си стоят по домовете.
Знаеш ли какво значи висш генарал да загуби позиция и при изтеглянето, какво оставят след себе си?
Да ти го перефразирам ли с футбола, какво се случва със съблекалните, когато някой силен отбор загуби важен мач, като гост?
Да ти го перефразирам ли с футбола, какво се случва със съблекалните, когато някой силен отбор загуби важен мач, като гост?
Последна промяна от Dust на 05 апр 2022 00:39, променено общо 1 път.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
-
Тук не става въпрос на коя страна ще се биеш, а просто да не се повтарят кремълските опорки и пропаганда на отричане. Естествено че няма да кажат - Да, нашите войници избиха тия хора щото са гадни укропитеци нацисти и не искаха да ни сътрудничат. Същата работа като с катинското клане през 1940г., ако няма голям международен натиск няма да признаят. Както и Германия ако беше спечелила ВСВ нямаше никога да признае че са избивали евреи и че е имало концлагери.
fcb_bg написа:Dust написа:Не, няма значение дали одобрява или не, просто ми е интересно да прочета мнението му, защо Путин иска да унищожи Украйна.
Иска да унищожи Украйна, ама не и газовите тръби.
Както и украинците - не купувайте газа им, финансирате му войната, ама тръбите не се пипат, таксите за пренос също.
Много държави сами са си виновни, че са станали зависими от руски енергиини ресурси. Но ако си мислиш, че не могат без тях страшно много се лъжеш. Да вероярно 10-15 години няма да им е лесно, но ще намерят и други енергоизточници.
Обаче така и не може да отговориш, защо Питун иска да унищожи Украйна?
Преди четох, че Зеленски бил избягал, а сега го гледам на видеа, че си е в Украйна
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- paceto
- Контакти:
Ето какво оставят след себе си като си плюят на петите, а това е в квартал, че дори са минирали детската площадка и не са си направили труда като се изтеглят да махнат мините.
https://www.youtube.com/watch?v=lLygHtY3wBg
Тук направо са зарязали всичко и много ми прилича на дезертьорство - https://twitter.com/nexta_tv/status/1510323944074657795
https://www.youtube.com/watch?v=lLygHtY3wBg
Тук направо са зарязали всичко и много ми прилича на дезертьорство - https://twitter.com/nexta_tv/status/1510323944074657795
В това видео без да е влизал войника знае, че вратата е минирана, детска площадка миниране и къде ли още не, но колегата иска обикновени цивилни граждани да тръгнат по улиците спокойно за да приберат телата.
Ясно ми е, че грам идея си няма от военни действия и какво се прави за завладееш периметър, да си пазиш гърба, да минираш подстъпи и т.н., и т.н.
Паце ти "луд" ли си. Мините се поставят именно с тая цел, да убиват дори и да бъдат прокудени от там. Те дори и тези дето ги поствят не знаят всяка една къде са я поставили.
Ясно ми е, че грам идея си няма от военни действия и какво се прави за завладееш периметър, да си пазиш гърба, да минираш подстъпи и т.н., и т.н.
Паце ти "луд" ли си. Мините се поставят именно с тая цел, да убиват дори и да бъдат прокудени от там. Те дори и тези дето ги поствят не знаят всяка една къде са я поставили.
- paceto
- Контакти:
Те са ги поставили докато са били разположени там, а нали са освободители, ангели и би трябвало след като си заминат да ги махнат? :) И без това не са си тръгнали под някакъв масиран обстрел, а си имаха време да се изтеглят спокойно, ама както виждате са зарязали всичко там дори някакви килими са изкарали на двора и навсякъде разпръснати кутии в техните военни дажби - зелените кутии, които виждаме навсякъде разпръснати, а дори като бяха хванали цяла партида се видя, че са с изтекъл срок на годност от 2015 година.
Самата храна е някакъв буламач за разлика от американската, която дори не е нужно да кладеш огън понеже има специални пакети в тях, които правят химична реакция и така затоплят храната.

Американската.

Самата храна е някакъв буламач за разлика от американската, която дори не е нужно да кладеш огън понеже има специални пакети в тях, които правят химична реакция и така затоплят храната.

Американската.

-
После се чудят някои хора защо едни са на светлинни години напред пред други. Русия в много отношения още си е в 20 век, особено технологично.paceto написа:Самата храна е някакъв буламач за разлика от американската, която дори не е нужно да кладеш огън понеже има специални пакети в тях, които правят химична реакция и така затоплят храната.
Американската.