NBA сезон 2021-22

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Larsenn
Контакти:

Re: Югославия

Мнениеот Larsenn » 29 мар 2022 14:20

Drunken_Master написа:Бък, Larsenn, LOGO5, как бихте сравнили представянето в баскетболната история на Тони Кукоч и Дражен Петрович ? Питам не случайно, понеже едно време спорихме с един, който отдавна спря да влиза тук.

За какво въобще сте спорили? На каква база (освен чист сантимент и тъга, че един отличен спортист си е отишъл без време) може да се сравняват двата сезона на Петрович в Нетс с кариерата на Кукоч. Ако ще спорите за личен талант, кой е гледал подробно представянето на Петрович през 1991-92, че да има меродавно мнение? Подобни теми със съпровождащите сравнения и спорове нямат смисъл. Както и тази глупост в сайта на НБА. Ама да има кликвания. :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Арсенал < Ювентус

Мнениеот Drunken_Master » 29 мар 2022 14:44

Larsenn написа: За какво въобще сте спорили?

Венгер, изчерпаха се темите, та затова... ;д
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Buck32
Контакти:

Re: Югославия

Мнениеот Buck32 » 29 мар 2022 15:44

Larsenn написа: За какво въобще сте спорили? На каква база (освен чист сантимент и тъга, че един отличен спортист си е отишъл без време) може да се сравняват двата сезона на Петрович в Нетс с кариерата на Кукоч. Ако ще спорите за личен талант, кой е гледал подробно представянето на Петрович през 1991-92, че да има меродавно мнение? Подобни теми със съпровождащите сравнения и спорове нямат смисъл. Както и тази глупост в сайта на НБА. Ама да има кликвания. :)

Е, като познаваме Майстора, опонентът му не е искал да признае веднага и безусловно, че любимецът на Майстора е най великия :)
Освен това човек може да има някакво мнение, а както знаеш тук във форума колко е меродавно го решават определени хора :)
Иначе естествено със сигурност не може да се каже, но горе-долу някаква тенденция може да се предположи. Освен това говорим за мястото им в баскетболната история, не само в НБА. А за периода преди това, аз за мой късмет съм имал възможност да наблюдавам и двамата в реално време. Пък и смисълът на форума е да си чешем езиците, докато не нарушаваме добрия тон - няма лошо, макар че май е по-добре да се направи отделна тема за това.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Кукоч V Петрович

Мнениеот Drunken_Master » 29 мар 2022 17:01

Целият бийф (кюфтеч) започна от това, че цитирах една изрезка от списание или вестник от преди доста години. Сега нещо не намирам линка, но въпроса беше, че въпросният лаладжия каза, че нямало начин Александър Джорджевич да е определял Кукоч като "най-великия"... Та, така...
Meжду другото съм чувал, че едно време във Видин по спортните площадки, не е имало момче без потник на Петрович. И през социализма се е гледал Партизан с Владе, Югопластика с Кукоч и Дино и Цибона с Дражен. Баскетбола бил направо извънземен, въпреки, че и едновремешният ни национален по баскетбол вероятно е бил силничък с Жоро Младенов.
Хърватските баскетболисти играха по-късно през юни същата година за Югославия и спечелиха Евробаскет в Рим, но политическото напрежение в страната бе вече налице. Баскетболният свят в бившата държава вече правеше планове за обединена лига за следващия сезон под диктовката на YUBA – наскоро формирана асоциация. Беше ясно, че тази трета среща между Югопластика и Партизан е последна в цялата история на баскетболна Югославия, а отборът от Сплит последният тим - шампион на тази вече бивша страна.
Ден след мача, Александър Джорджевич – гард на Партизан през това време говори пред вестникарското издание „Борба“ като каза следното: „Поздравления за Югопластика. Те са родени победители и имат шампионски манталитет. Мисля, че Тони Кукоч, въпреки че е само на 23 години е най-добрият югославски баскетболист за всички времена.
Не съм сигурен дали Джорджевич мисли по същия начин сега, но познавам много хора, които преди 22 години щяха да сложат подпис под всичко казано от него. Божидар Малкович, треньорът-създател на легендарната Югопластика не желае да сравнява Кукоч с играчи от различни поколения, но подчертава: „Тони Кукоч е най-добрият играч, който аз съм тренирал. Огромен талант, можещ да играе на всичките пет позиции. Той спечели и всички възможни титли.“

Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Larsenn
Контакти:

Re: NBA сезон 2021-22

Мнениеот Larsenn » 29 мар 2022 17:03

Бък, от последната серия за Лейкърс излезе, че д-р Бъс е нещо средно между клоун и сексуален маниак :). Засега единствения неомаскарен герой е Джени (е, и Пат Райли, но той засега само носи камерите). За играчите да не говорим...:). Така ли ще я караме :).

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 29 мар 2022 18:45

Larsenn написа:Бък, от последната серия за Лейкърс излезе, че д-р Бъс е нещо средно между клоун и сексуален маниак :). Засега единствения неомаскарен герой е Джени (е, и Пат Райли, но той засега само носи камерите). За играчите да не говорим...:). Така ли ще я караме :).

Аз мислех, че е общоизвестно:) Но не можеш да отречеш, че е чаровен (не съм гледал още 4 серия)

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Luka

Мнениеот miro_rz » 30 мар 2022 08:02

34-12-12!

Бъкс взели дербито с Фила, там голяма въртелешка е на върха. Бостън ми се виждат фаворити за първата позиция. В чудовищна форма са след НГ!
Изображение

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 30 мар 2022 09:29

Браво на Лука, държи трето място по трипъл-дабъли с Хардън и Уестбрук, пред Леброн. Интересно, че втори е вашият човек Деджонте.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 30 мар 2022 09:44

Опа 10-ти сме и с равен брой мачове с ЛАЛ и НОП. Остават по 7 мача за 3-те отбора.
Отразявам изиграните мачове от отборите в това мнение на rmfan5.

rmfan5 » 25 мар 2022 13:19

........
........

По-скоро дигнаха интригата на макс,

9. Пелс 32 - 43 Оставащи Мачове: Портланд, ЛАЛ, ЛАК, Сакраменто, Портланд , Мемфис, ГСУ
10. Спърс 31 - 44 Оставащи Мачове: Мемфис, Портланд, Портланд, Денвър, Минесота, ГСУ , Далас
11. Лейкърс 31 - 44 Оставащи Мачове: Юта, Пелс, Денвър, Сънс, ГСУ, ОКС, Денвър

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 30 мар 2022 09:47

С оглед на програмата, мисля че за щастие няма да се излагаме и в play in турнира. Нека там играят отбори, които показват желание и амбиция за участие.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Архив”