Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

emerson1leao

Re: Войната в Украйна

Мнениеот emerson1leao » 29 мар 2022 18:57

Официално го обявиха от генщаба като част от договорките днес на преговорите в Турция. Вече руските власти не говорят за денацификации на Украйна и че Зеленски трябвало да бъде сменен с руско протеже. Още ще клякат рашките. А папалченците в Донбас сигурно ще обявят путин за предател. :))
Последна промяна от emerson1leao на 29 мар 2022 19:05, променено общо 1 път.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 29 мар 2022 19:05

Thsmith написа:Не бих казал, че е особено мъдро да се постига временен мир в момента. На Руслямска държава не може да се има доверие, не виждам кой ще е тоя, който да гарантира такъв договор без да си в съюз.
От друга страна Путлер е затънал до уши и няма нужда да му се дава сламка.

То е ясно че всеки договор с рОссия е предпоследен и винаги го нарушават в бъдеще, но като за временно сдържане на педерашките...бива. Иначе си прав че икономическото омаломощаване на змията е най-ефективния метод, но отнема повечко време. Рейгън направи това през 80те и кочината се срина впоследствие. За да бъде сдържана рОссия винаги трябва да имаш дългосрочна стратегия за това, набор от инструменти и верни съюзници. А когато имаш насреща слаби брънки във веригата като Меркел и Орбан, които са склонни на отстъпки и компромиси, нещата по-трудно се получават.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Сталин

Мнениеот Drunken_Master » 29 мар 2022 19:07

Емерсон, руснаците да не капитулират като в Берлин през 1945-та ? АХААХАХАХАХАХАХАХАХА !
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 мар 2022 19:10

Аз като цяло смятам, че руснаците трябва да бъдат вкарани в "разрушените градове" и да виси на тяхната глава да ги чистят и възстановяват и да се даде възможност да се провалят и там и дори населението, което им симпатизира да види за какво точно става въпрос. Едно разделение като в Корея, но без мирен договор също може да е интересна опция от временен характер. От една страна ще се получи витрина на разликата, от друга онези ще са максимално натоварени да се опитват да укрепят нещо, което не може да бъде направено без чудовищни вложения и под натиска на санкции.
Изобщо не виждам дългосрочни позитиви от един мирен договор.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 29 мар 2022 19:16

ДНР и ЛНР в близко бъдеще ще провеждат референдуми за присъединяване към РФ.
Ама иначе щели да останат в Украйна :)))))

Както казах, скоро пак ще говорим. Дотогава, сънувайте розово;)

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 29 мар 2022 19:22

Нека да минават, тъкмо ще гледат от близо Украйна как се изправя бързо на крака след като сега ще се изсипят пари за възстановяване, а за тези области няма да има парички от Москва или поне такива каквито очакват.

Ще почнат да се облизват и ще искат да ходят да работят в лошата Украйна за повече пари.

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 29 мар 2022 19:23

Не знам, мисля че украинците не заслужават да преживяват техен вариант на ФРГ и ГДР само за да се убеждавали някои украинци (проруско настроените), че под руския ботуш се живее в пъти по-зле. Те и сега го виждат с просто око и не мисля че някой мечтае да живее в крайна мизерия и без перспектива и бъдеще, само и само руснаци да го управляват. Ще се получи същото като в двете Германии след ВСВ - обезлюдяване на източната част и руските протежета там ще се наложи да опасват границата с огради и постове стрелящи на месо за да спрат бягството на население. Така че това не е алтернатива да се връщаме към тази мрачна епоха. Ще настанат и бунтове там заради мизерията, а това ще провокира да гледаме римейк на Будапеща 1956 или Прага 1968.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 мар 2022 20:16

emerson1leao написа:Не знам, мисля че украинците не заслужават да преживяват техен вариант на ФРГ и ГДР само за да се убеждавали някои украинци (проруско настроените), че под руския ботуш се живее в пъти по-зле. Те и сега го виждат с просто око и не мисля че някой мечтае да живее в крайна мизерия и без перспектива и бъдеще, само и само руснаци да го управляват. Ще се получи същото като в двете Германии след ВСВ - обезлюдяване на източната част и руските протежета там ще се наложи да опасват границата с огради и постове стрелящи на месо за да спрат бягството на население. Така че това не е алтернатива да се връщаме към тази мрачна епоха. Ще настанат и бунтове там заради мизерията, а това ще провокира да гледаме римейк на Будапеща 1956 или Прага 1968.

Нека да бъдем откровени. Хората в тези области имат огромна роля в това. Те гласуваха за Янукович, те подкрепяха руслямизма.
Да, Ватниците вкараха техни вежливи човечета в Донбас и ко и предизвикаха кризата, но това нямаше как да е възможност без плоскоземците в тези райони. Все някой трябва да плати сметката, а те са участвали в нейното създаване. Пък и една витрина не би била само за тях, а за руслямците в цяла Европа. Точно това не вярвам Путлер да иска.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 мар 2022 20:32

Аз не виждам що му беше на Путин да тръгне да се бие в централна, че и западна Украйна.
Сравнително бързо овладяха "спорните области" в източна Украйна, за к'ъв чеп му трябваше разширяване на военните действия в централна и на Запад, само той си знае.
Русия може да прикрива агресията отвъд Донбас с каквито си иска определения и опорки, но реалността е, че се надцениха.
И това надценяване дълго ще им държи влага. Още повече, западните военни експерти, не само, че си записваха дословно, но и видяха нагледно колко е "способна съвременната руска армия".

Това за мен бе и причината Путин да продължи да упорства след временното отстъпление на укрите на изток.
Сякаш той искаше да покаже на Запада, колко е могъща Русия, като прегази за 10-на дена цяла Украйна.
Но както е казал нашият мъдър народ - Вместо да изпише вежди, Русия си извади едното око ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 29 мар 2022 20:53

THE G.A.M.E написа:Аз не виждам що му беше на Путин да тръгне да се бие в централна, че и западна Украйна.
Сравнително бързо овладяха "спорните области" в източна Украйна, за к'ъв чеп му трябваше разширяване на военните действия в централна и на Запад, само той си знае.
Русия може да прикрива агресията отвъд Донбас с каквито си иска определения и опорки, но реалността е, че се надцениха.
И това надценяване дълго ще им държи влага. Още повече, западните военни експерти, не само, че си записваха дословно, но и видяха нагледно колко е "способна съвременната руска армия".

Това за мен бе и причината Путин да продължи да упорства след временното отстъпление на укрите на изток.
Сякаш той искаше да покаже на Запада, колко е могъща Русия, като прегази за 10-на дена цяла Украйна.
Но както е казал нашият мъдър народ - Вместо да изпише вежди, Русия си извади едното око ...

Това е съвременната руска армия.
https://www.youtube.com/watch?v=L0YMSN-QumA

Върни се в “Свободна зона”