fcb_bg написа:И не знам защо зелените спят, ами не му надянат седмична усмирителна риза.
Той не че ще поумнее, де.
То и ти си за усмирителна риза заради подписа ти ама карай.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
fcb_bg написа:И не знам защо зелените спят, ами не му надянат седмична усмирителна риза.
Той не че ще поумнее, де.
ivan56 написа:bobonikolov написа:ivan56 написа:bobonikolov написа:vvessel написа:paceto написа:Всъщност Борисов иска да ни вкара във война според тези ваши разбирания.
Той си го каза, че ако бил премиер щял да се разпише веднага за военна помощ, така че това правителство в момента прави точно обратното нали според тези опорки, които се пишат.
Все още не знаем какво реално прави или възнамерява да прави това правителство. Думите и делата силно се разминават.
Относно заявленията на Бойко, имай предвид че ги прави, когато е господин Никой. Тези заявки не са за пред българският народ, а представляват клетва за вярност пред американското посолство. С други думи - вие само ме върнете на власт и ще направя каквото поискате.
Една подробност - Словакия от днес вече получава Пейтриът от Холандия и други страни, за да заменят техните C300, които да отидат в Украйна. Нашето правителство ако беше умно щеше да каже дайте ни Пейтриът и ви даваме нашите C300. Тогава американците щяха да са наред. Ама понеже не са умни и сме на това дередже. Ние сме в момента в много кофти положение.
Няма как да се съглася тука с тази размяна на С300 с Пейтриът. Руското превъзхожда по доста показатели Пейтриът. По-назад писах, тва ни е единственото читаво нещо във армията и отбраната. Да не се правим на по католици от папата. И тука изобщо не става въпрос за някаква лоялност а за личен интерес.
Не съм сигурен, че C300 превъзхожда Пейтриът. Пейтриът има нещо, което очевидно C300 нямат - защита от радиоелектронно заглушение на сигнала на радарите. Това беше основната причина толкова голяма част от ПВО на Украйна да бъде унищожена още първите часове от въздушни удари на руснаците. Освен това Пейтриът е автоматизирана система, която още в момента, в който разпознае летящия обект като вражески изстрелва ракета за да го свали. Особено ефективна е срещу крилати и балистични ракети. Освен това Пейтриът има и система с кодове “свой-чужд”. Не съм сигурен дали словашките C300 го имат, но българските например все още го нямат. Поръчка е направена през януари и се очаква скоро да го получат, но по начало системата за ПВО няма тази функция и затова нашите установки C300 в момента са даже опасни, защото не могат да разпознаят съюзническите самолети и ако недай си Боже НАТО бъде въвлечено във войната ще стане проблем и може и някой салатлък да стане. За това беше добра идея и нашите да ги дадат на Украинците, а ние да се ъпгрейднем с Пейтриът.
Пич, тука не ядем доматите с колците, колкото и да сме изостанали. :)
Повечето експерти(и американци) дават предимство на S-300. Има достатъчно материали в нета. И верно как я мислиш тая работа, че точно тази система няма да има "свой-чужд". Турците даже си мисля, че имат и новата S-400. Не съм военен експерт, ама ПВО ти да няма кодовете на своите, граничи с чутовна глупост. Нали сме натовска държава.
Пък и в крайна сметка ако има насочена ракета към София, дали ще ни пука дали са свои или чужди.
Пак казвам, не съм запознат, чета кво пишат хората, които би трябвало да разбират.
Ген. Ангелов подчерта, че самолетите МиГ-29 и тяхното въоръжение е остаряло и не може да си взаимодейства с ВВС на останалите държави от Северноатлантическия алианс.
„Въоръжението на нашите МиГ-29 е изключително старо с отдавна изтекъл срок. Този срок за използване се увеличава само с подписите на хартия от съответния командир на място. В същото време зенитно-ракетните комплекси и радиолокационните станции, разположени на наша територия, нямат апаратура „свой-чужд“. При това положение те биха застрашили със своите действия съюзническите сили и средства, които летят в Румъния, Гърция, Турция или излитат от американски самолетоносачи в Средиземно море“, алармира военният експерт и бивш министър на отбраната.
По тази причина е необходимо България да потърси съюзна помощ.
„Ето защо е необходимо на наша територия да бъдат разгърнати ВВС на страни, които притежават: 1. системата свой-чужд; 2. имат съответното въоръжение; 3. имат съответният опит“, каза ген. Ангелов и добави: „Последното никак не е маловажно, защото с нальота на нашите летци трудно може да се каже, че те имат някакъв боен опит и биха могли да бъдат ефективни в тази военно-въздушна операция“.
Според него е необходима непосредствена подготовка на страната ни за участието в провеждането на противовъздушна и противоракетна операция на НАТО за защита на източния фланг. Такава подготовка се провежда от всички страни – Румъния, Полша, балтийските държави и дори Словакия, но не и от България.
„Прави впечатление, че единствено България иска съюзнически самолети само по отношение на Air Policing, а не да се подготвим за такава операция при евентуалното нарастване на напрежението. България не може да остане настрана. Някои смятат, че България е врата на Балканите за Русия, но твърде широка врата“, подчерта ген. Ангелов.
Той заяви, че правителството на Кирил Петков не предприема стъпки в тази посока, защото в управляващата коалиция има една партия, която е против санкциите и против каквито и да било съюзнически сили на наша територия, която заяви, че ако проф. Тодор Тагарев стане министър на отбраната, ще напусне коалицията. Ген. Ангелов определи тази партия като „пропутинска и защитаваща чужди интереси“.
„Затова това правителство не е в състояние да вземе такова решение. Ако то не е в състояние да го вземе, някой някъде ще му се наложи да взима такова решение независимо коя партия и коя коалиция е на власт“, подчерта пред БГНЕС ген. Аню Ангелов. /БГНЕС
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:https://apnews.com/article/russia-ukraine-europe-edf7240a9d990e7e3e32f82ca351dede
Последният чужд журналист останал в Мариупол. Повечето от снимките идващи от там откак им спряха връзката със света са негови. Негово е делото на снимките от болницата, които оня дърт кон Лавров, каза, че са фалшиви.
THE G.A.M.E написа:"Православието" е секта.
Продължавайте да се кланяте на идоли, на разни икони, 'светци" и разпятия, и очаквайте нещо положително... Няма как да стане.
emerson1leao написа:В рАссия спрял работа и последния завод правещ танкове. Денги нет, части от чужбина също нет. :))
Потребители, разглеждащи този форум: rhaegar и 3 госта