Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот bubka » 08 мар 2022 00:11

Groucho написа:Тъп, по-тъп, най-тъп, Просто Киро:
"България може да поиска изключение при евентуална забрана на вноса на руски газ и петрол"
Ще се моли на американците да ни пуснат да се молим на руснаците за газ и петрол :lol:

Това между другото е най-умното нещо, което е правил или казвал от началото на войната :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 08 мар 2022 00:22

Groucho написа:
delqnski47 написа:Симпатичен ми е , ама ако го сравня със Стефан Янев , е като амеба спрямо него.

На мен па не ми е симпатичен, не може дори да говори като хората.
Трябва да го сменим с Кокорчо :roll: :lol:

Кокорчо също е по умен от него .
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 мар 2022 00:43

bubka написа:Това между другото е най-умното нещо, което е правил или казвал от началото на войната :lol: .

А, умно... Ако имаше друг начин да набави газ и петрол, щеше да продължи да се упражнява в ораторство, "бензиностанция с ракети" и прочие. Жалкото е, че трябва да се молим на едните, за да ни пуснат да се молим на другите.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 мар 2022 00:52

gdlk написа:Аз също мисля че руснаци и китайци вече са се договорили за съвместна кооперация след санкциите към Русия и Китай.
Прочети повече относно евентуална "кооперация" на Китай и Русия срещу Запада. :lol:
Това би било зрелищно сепуко за Китай.
Погледни какъв е стоко-оборотът на Китай със Запада и техните Съюзници, и пак помисли, дали китайците биха жертвали западните кинти, заради един самозабравил се КГБ-ейски сатрап.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 мар 2022 01:02

icko65 написа:На Путин май Запада/вкл. и ние/ му плаща войната..Лекинко ги е цапнал на ФБ с едни акцийки.Сега колкото по-скъпо толкова по-дълбоко ще ни влиза .Чува се че било брилянтно измислено..100 % си е написал домашното.
Путин е двойкаджия и за това говори една среща с подопечните олигарси в уралски бункер.
Където Володята признал, че са очаквали укрите да се предадът без кой-знае каква съпротива след 4-5 дена.
На въпрос, защо е толкова свирепа украинската съпротива, Путин отговорил, че са "пропуснали" западни доставки на оръжие в последните дни преди инвазията.
До тук, след почти 2 седмици война, загиналите руснаци са към 15 000, а ранените и предалите се, са тройно повече.
Това обяснява и промяната в руският план, от приоритетно атакуване на военни цели и позиции, в масово бомбандиране на граждански цели. Явно от които и АЕЦ.
Толкова за "брилянтният план".
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 мар 2022 01:28

bubka написа:
Thsmith написа:
bubka написа:Русия имат суровини, много и важни такива, но нямат развити технологии и производства. Китай от своя страна има множество фабрики и вече и високи технологии за много от тях, но нямат суровини. Те внасят голяма част от ключовите си такива, необходими за производството от трети страни и континенти. Двете държави -Китай и Русия в симбиоза могат да бъдат(ако се наложи) една почти напълно независима, работеща и изолирана икономика от останалия свят. На Путин нищо не му правят с тея санкции - ще има временна криза, докато се преструктурират производствата, но след това ще тръгнат нагоре отново.

Всичко това много хубаво на думи, нямам желание да коментирам нещо, което никой не знае какво ще представлява в бъдеще и какви резултати ще даде, но само да попитам един съъъвсем дребен въпрос. Приемаме, че BBC & CNN са лошите и всичко, което казват е пропаганда. Приемаме тезите на руските политици и общественици, приемаме вашите тези как санкциите не се отразяват и само ги правят по силни и стимулират собственото производство. До тук всичко е ясно като теза, нали? тЪЪЪ някой да ми обясни тези числа спрямо икономиката на Русия след доста "слаби" и избирателни санкции.

2012 - $2,208295
2013 - $2,292473
2014 - $2,059241
2015 - $1,363481
2020 - $1,483497

Просто моля за обяснение на това странно явление, което виждаме в този показател след като всички тези санкции им се отразяват така благотворно. Догодина като я няма 1 чката преди запетаята също ще е интересно да се коментира.

За да се направи обективен коментар тук, трябва да се знае конкретно какво са обхванали санкциите тогава. Самият критерий БВП е една анахронична смешка - там влизат цени на услуги и всякакви измишльотини(кучешки прически), които нямат особено отношение към производителната икономика. Пример: ако Китай произведе струг за 500К единици, а в УСА пет "life-couch"-a вземат на някой дебилен ананист по 100К за "консултации" и "психологическа помощ", това има еднаква тежест в БВП.

Аз съм напълно съгласен, че БВП не е най-добрата мярка и има много слабости особено, когато се отнася за различни държави. Тук си напълно прав. Има обаче нещо съществено. Когато сравняваме една държава в последователен период, това е добра "мярка" за развитието на страната. Ванчо не е сменил "couch-инга" със струг и тн.
Ако ти разполагаш с 1000$ тази година, догодина с 1200 и след това с 600, неминуемо ще значи, че има някакъв проблем, нали така? Без значение каква ще е стойността на тези 1000$ в друга държава по същото време. Може да не го обяснявам по най добрия начин, но смятам разбираш какво имам предвид.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
gdlk
Контакти:

Мнениеот gdlk » 08 мар 2022 10:58

Игра игра, къде ги видя тея 15000 мъртви и 45000 предали се, или каквото каже комика е вярно.
Междо другото същия комик къде награди посмъртно едни войници, се оказа че същите са живи и здрави, така че много много не му вярвай на тоя.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 08 мар 2022 11:03

THE G.A.M.E написа:
icko65 написа:На Путин май Запада/вкл. и ние/ му плаща войната..Лекинко ги е цапнал на ФБ с едни акцийки.Сега колкото по-скъпо толкова по-дълбоко ще ни влиза .Чува се че било брилянтно измислено..100 % си е написал домашното.
Путин е двойкаджия и за това говори една среща с подопечните олигарси в уралски бункер.
Където Володята признал, че са очаквали укрите да се предадът без кой-знае каква съпротива след 4-5 дена.
На въпрос, защо е толкова свирепа украинската съпротива, Путин отговорил, че са "пропуснали" западни доставки на оръжие в последните дни преди инвазията.
До тук, след почти 2 седмици война, загиналите руснаци са към 15 000, а ранените и предалите се, са тройно повече.
Това обяснява и промяната в руският план, от приоритетно атакуване на военни цели и позиции, в масово бомбандиране на граждански цели. Явно от които и АЕЦ.
Толкова за "брилянтният план".

Малко ме съмнява теорията ти..За 15 дена 50 000 руски войници.. с предалите се...да са аут?И централата украинци я стреляха.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 08 мар 2022 11:16

Руските прасета продължават да бомбят жилищни райони, типично в техен стил.
Азиатски диваци.
И на мен ми се струва, че руските жертвите са леко завишени от украинците(12К), но няма да са и колкото ги изкарват и руснаците, виждайки постоянно разбитите колони руска техника.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 08 мар 2022 11:21

Хич не ми се пише за тази изродщина ама такива мнения:
"Путин признал пред олигарсите в бункера ....."
"15 000 жертви и 45 000 предали се ......"

:?

Украинците печелят и тръгват към М А сква?

Върни се в “Свободна зона”