Шампионска лига (2021/2022)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Re: Шампионска лига (2021/2022)

Мнениеот wolf » 04 мар 2022 11:42

KOPScousers написа:
wolf написа:
KOPScousers написа:
1914.1902 написа:
insaneboy1 написа:
1914.1902 написа:Всяка седмица ли ще има мачове?

Нещо такова, ако са решили да са пак между септември и декември. А може и да искат да има януари-февруари някой мач, но не знам къде ще останат купите. При всички случаи групите в момента са почти негледаеми, много ниско качество темпо на мачовете и слаб интерес, никой не се интересува дали ще е първи или втори в групата и много групи са такива, че първия и втория са ясни предварително (даже повечето са така), не знам този формат с една обща таблица дали ще е успешен, но поне ще гледаме по-равностойни мачове (само че до писване).

Ами може би е време да се опита нещо ново, а по-натам ще преценим дали ще е успешно.

Като се има предвид, че форматът на ШЛ не е бутан от премахването на втората групова фаза, а това беше преди близо 20 години, си е време за промяна. Проблемът ми обаче е, че точно тази не ми се нрави или аз поне не мога да я разбера. Повече отбори - супер, но как ще се случат нещата? Идеята на Доктора ми допада повече, но с някои мои поправки. Защо просто не направят 6 групи от по 6 отбора, като така ще получат:

- 4-те мача повече на отбор спрямо сега, които така или иначе се гласят да добавят;
- повече отбори в една група = повече интрига, повече дербита и по-голям интерес към груповата фаза;
- най-после промяната на часовете и добавянето на ранните мачове ще придобие смисъл, защото така ще може да се дават равен брой срещи от 19:45 и 22:00 и така ще има възможност дерби мачовете да се разделят на ранни и късни часове, за да не се налага да гледаме Зенит - Малмьо и Шериф - Шахтьор от 19:45, а в същия ден да се играят Реал Мадрид - Интер и Челси - Ювентус и да са все от 22:00 ч., примерно.

Това са 3 доста добри и резонни причини за подобни промени, които според мен са доста по-добри като идея от това, което УЕФА има напредвид. Мачовете от новите групи пак могат да се изиграят между Септември и Декември, но да се играят всяка седмица, вместо през две седмици, както е сега. И без това битките за домашните купи започват основно след Нова година и графикът няма да натежи кой-знае колко. Мисля, че и Франция имаха Купа на Лигата като Карабаото, дето го взехме онзи ден, но я скрапнаха. Ако и Англия последва този пример, или поне опита да намери някакъв компромисен вариант, който да улеснява и да дава някакво предимство на участниците в евротурнирите, то не виждам причина да не се случат нещата по този начин. Според мен това с лигата ще е пълен провал и може изобщо да не се осъществи. :roll:

То не че премахването на втората групова фаза не беше огромна грешка за да гледаме дебилни и предрешени 1/8 финали ама айде

Ами да, общо взето всяка година на осминафиналите има поне 5, да не кажа 6 двойки, които са с ясно изявен фаворит и истинските битки обикновено започват на четвъртфиналите. Ето тази година само Реал - ПСЖ, Атлетико - Юнайтед и ние с Интер сме по-равностойните и трудни за прогнозиране двойки, но дори и тук може смело да се каже, че Ливърпул и ПСЖ си бяха стабилни фаворити преди първите мачове и си ги спечелиха. :roll:

Веднага се сещам за Аякс, Валенсия, Арсенал и Рома. Е ходи си избери фаворит. Или ние, Галатасарай, Рома и Барселона. Основния проблем е че позволиха толкова много свобода на големите клубове, най-вече финансова че дори сегашното по-слабо поколение е концентрирано само и единствено в големите клубове.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 04 мар 2022 13:56

Почти невъзможно е административно и организационно (т.е. изкуствено) да се създава "конкурентност", която да предизвиква по-голям интерес, при положение, че ножицата между топ отборите и всички останали от година на година се разтваря все повече, а повечето мачове допълнително сваля интереса в дългосрочен аспект.
УЕФА-та както и да въртят 10-ната топ отбори, те в повечето случаи( дори с вторите си формации) са в състояние да отстранят всяко средноевропейско отборче с 4-5-6-10 пъти по-малък бюджет.
За мен пътищата са 2:
- Суперлига за най-богатите;
- Общоевропейски таван на разходите;

Всичко останало е ала-бала .....
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 мар 2022 14:15

Аз съм изцяло за "фонд работна заплата" един вид, ама наистина да се спазва. Обаче как да го наложиш еднакво за англичаните и за словаците например? Вторите и да се осерат, не могат да влязат в една стотна от това, което могат да си позволят първите.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 04 мар 2022 14:46

Red_Neck написа:Почти невъзможно е административно и организационно (т.е. изкуствено) да се създава "конкурентност", която да предизвиква по-голям интерес, при положение, че ножицата между топ отборите и всички останали от година на година се разтваря все повече, а повечето мачове допълнително сваля интереса в дългосрочен аспект.
УЕФА-та както и да въртят 10-ната топ отбори, те в повечето случаи( дори с вторите си формации) са в състояние да отстранят всяко средноевропейско отборче с 4-5-6-10 пъти по-малък бюджет.
За мен пътищата са 2:

Таван на заплати и трансфери, идва отбора Х дават 100-150млн или там колкото е тавана, по-малкия отбор има всяка възможност да откаже защото парите не са да кажем 200+млн и така повече добри играчи остават в малко по-малки отбори. Това работи от години в други спортове. Конкурентността си беше идеална до момента в който не започнаха да се изливат милиарди в ТВ права. Когато се върнат административно нещата обратно и се рестриктира всичко, осезаемо ще се нормализират много неща.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 04 мар 2022 14:51

Red_Neck написа:Почти невъзможно е административно и организационно (т.е. изкуствено) да се създава "конкурентност", която да предизвиква по-голям интерес, при положение, че ножицата между топ отборите и всички останали от година на година се разтваря все повече, а повечето мачове допълнително сваля интереса в дългосрочен аспект.
За мен пътищата са 2:

Има и трети, но той е невъзможен в смисъла на съвременната глобалистична политика - бройка футболисти в клубовете от същата държава, няма ЕС, няма трети и пети. Например на финала Аякс-Ювентус през 1996г е имало 8 титуляри холандци в Аякс и 9 италианци в Ювентус.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 04 мар 2022 15:02

Мен пък ми хареса новата идея с 36 отбора в едно класиране, само се чудя дали ще е безпристрастно тегленето кой отбор с кои отбори ще играе. Нали всеки има по 10 мача, тва означава, че всеки ще играе с 10 от 35 те други отбора. Стига да е честно и да не направят така, че удобните за тях отбори да играят със Залсбург, Лил, Динамо Киев и БАТЕ, а някой друг да играе с Арсенал, Юве, Челси и Атлетико, ще е ок :mrgreen:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 04 мар 2022 15:12

Добре би било това за гарантирана бройка от държавата, но трудно ще стане. По същество това което прави УЕФА - да увеличава наградния фонд на ЕКТ и да се отпускат пари за "солидарност" за другите клубове от шампионатите на евроучастниците е добро. Може би няма да е лошо да се помисли и за нещо подобно на еврофондовете, т.е. самата УЕФА да задели определен бюджет за инвестиции в школи и инфраструктура, като критерий да бъде единствено максимално добре оформената проектна документация, да се мотивира какво, защо и как ще се прави с многогодишен финансов план, без да се отчита представянето в ЕКТ, а също и да има таван за бюджетите на клубовете, които могат да кандидатстват. Разбира се отделно мерки за подпомагане на засегнати от кризисни явления клубове също са необходими.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 мар 2022 15:50

Ето нова идея ...
Сега не знам общо колко отбора стартират надпреварата, но при моята идея -> 128
1-ви кръг на елиминации, остават 64
2-ри кръг на елиминации, остават 32
3-ти кръг на елиминации, остават 16
1/8 финали, след което остават 8
Две 1/4 финални групи по 4 тима
1/2 полуфинали и т.н.

Всичко по 2 двубоя, както елиминациите, така и в групите.
Ама "най-силните" да се пускат още 1-ви кръг.
Да речем в първите 3 кръга да има "поставени" и "непоставени", но 1/8 финалът, кръгът преди групите - всичко паприкаш. 8-)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 04 мар 2022 16:41

rhaegar написа:Аз съм изцяло за "фонд работна заплата" един вид, ама наистина да се спазва. Обаче как да го наложиш еднакво за англичаните и за словаците например? Вторите и да се осерат, не могат да влязат в една стотна от това, което могат да си позволят първите.

Аз отдавна съм го измислил ;) Пример:
УЕФА въвежда таван от 150 милки. Всеки отбор има право да заяви футболсти със заплати до този лимит.
Кеф ти Салах, кеф ти Минамино- ти си решаваш.
Който иска да го надхвърля, по едно ДДС такса Лукс, която да се разпределя само между отборите, които са с бюджети под тавана. Разпределянето да става реципрочно - колкото си под тавана, толкова повече получаваш.
Нека си цъкат във Висшата лига и в Ла лига ако искат и с по 500 милки бюджети, никой не ги спира.
Не е съвършено, но е някакво реално решение на проблема с ножицата.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 06 мар 2022 01:01

Защо някои хора величаят Аякс, при положение че ПСВ са толкова близо, но нито дума за тях?
На 2 точки разлика в първенството, финалист за Купата, продължават в ЛЕ...
Да, всичко може да се случи след 2 месеца, но е тъпо като си казал А и да забравиш за Б, В и т.н.
Ама ей така за ефекта, много бих искал ПСВ да сътвори някакъв обрат на събитията.

Същата работа беше с Нагелсман, детето-чудо, ала-бала, а до момента се представя противоречиво с Байерн.
Сигурен съм, че някои от старите кучета в отбора изобщо не го бръснат за х*й.
Отпадна за Купата, изчерпа "лимита" от средно 4 загуби за Байерн, а още е 25-ти кръг...
Дортмунд правят слаб сезон като цяло(отпаднаха във всички турнири), ама в крайна сметка някак си им дишат във врата.
Байерн са 3-ти фаворит за ШЛ и никога не могат да бъдат отписвани, но считам, че с Нагелсман нямат особени шансове.

И после като почнат някои "експерти" да ми възхваляват фигури и процеси от подобни нискооборотни първенства и направо...

Върни се в “Архив”