Шампионска лига (2021/2022)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Re: Шампионска лига (2021/2022)

Мнениеот 1914.1902 » 03 мар 2022 21:21

insaneboy1 написа:
1914.1902 написа:Всяка седмица ли ще има мачове?

Нещо такова, ако са решили да са пак между септември и декември. А може и да искат да има януари-февруари някой мач, но не знам къде ще останат купите. При всички случаи групите в момента са почти негледаеми, много ниско качество темпо на мачовете и слаб интерес, никой не се интересува дали ще е първи или втори в групата и много групи са такива, че първия и втория са ясни предварително (даже повечето са така), не знам този формат с една обща таблица дали ще е успешен, но поне ще гледаме по-равностойни мачове (само че до писване).

Ами може би е време да се опита нещо ново, а по-натам ще преценим дали ще е успешно.

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 03 мар 2022 21:39

1914.1902 написа:
insaneboy1 написа:

Нещо такова, ако са решили да са пак между септември и декември. А може и да искат да има януари-февруари някой мач, но не знам къде ще останат купите. При всички случаи групите в момента са почти негледаеми, много ниско качество темпо на мачовете и слаб интерес, никой не се интересува дали ще е първи или втори в групата и много групи са такива, че първия и втория са ясни предварително (даже повечето са така), не знам този формат с една обща таблица дали ще е успешен, но поне ще гледаме по-равностойни мачове (само че до писване).

Ами може би е време да се опита нещо ново, а по-натам ще преценим дали ще е успешно.

Като се има предвид, че форматът на ШЛ не е бутан от премахването на втората групова фаза, а това беше преди близо 20 години, си е време за промяна. Проблемът ми обаче е, че точно тази не ми се нрави или аз поне не мога да я разбера. Повече отбори - супер, но как ще се случат нещата? Идеята на Доктора ми допада повече, но с някои мои поправки. Защо просто не направят 6 групи от по 6 отбора, като така ще получат:

- 4-те мача повече на отбор спрямо сега, които така или иначе се гласят да добавят;
- повече отбори в една група = повече интрига, повече дербита и по-голям интерес към груповата фаза;
- най-после промяната на часовете и добавянето на ранните мачове ще придобие смисъл, защото така ще може да се дават равен брой срещи от 19:45 и 22:00 и така ще има възможност дерби мачовете да се разделят на ранни и късни часове, за да не се налага да гледаме Зенит - Малмьо и Шериф - Шахтьор от 19:45, а в същия ден да се играят Реал Мадрид - Интер и Челси - Ювентус и да са все от 22:00 ч., примерно.

Това са 3 доста добри и резонни причини за подобни промени, които според мен са доста по-добри като идея от това, което УЕФА има напредвид. Мачовете от новите групи пак могат да се изиграят между Септември и Декември, но да се играят всяка седмица, вместо през две седмици, както е сега. И без това битките за домашните купи започват основно след Нова година и графикът няма да натежи кой-знае колко. Мисля, че и Франция имаха Купа на Лигата като Карабаото, дето го взехме онзи ден, но я скрапнаха. Ако и Англия последва този пример, или поне опита да намери някакъв компромисен вариант, който да улеснява и да дава някакво предимство на участниците в евротурнирите, то не виждам причина да не се случат нещата по този начин. Според мен това с лигата ще е пълен провал и може изобщо да не се осъществи. :roll:
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 03 мар 2022 21:46

Да, ама това с групите от 6 отбора, които да играят по ВЕДНЪЖ нали знаете, че няма как да се осъществи, това означава 5 мача на отбор, УЕФА да не са луди да съкратят с един мач приходите. Те искат ПОВЕЧЕ мачове, повече приходи от тв права, билети и т.н. 10 мача не са като 6 ще захлебят повече. Не им пука толкова за интригата, колкото да смъкнат повече пари, естествено, ако мачовете са по-оспорвани и има повече интерес = повече пари, но може и да са просто мачове с големи имена помежду си, а с времето ще видим дали, като играят по 4 пъти едни и същи отбори и то всяка година, дори и големи имена да са, няма да доведе пак до нискоинтензивни мачове и втръсване от едно и също.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 03 мар 2022 21:55

insaneboy1 написа:Да, ама това с групите от 6 отбора, които да играят по ВЕДНЪЖ нали знаете, че няма как да се осъществи, това означава 5 мача на отбор, УЕФА да не са луди да съкратят с един мач приходите. Те искат ПОВЕЧЕ мачове, повече приходи от тв права, билети и т.н. 10 мача не са като 6 ще захлебят повече. Не им пука толкова за интригата, колкото да смъкнат повече пари, естествено, ако мачовете са по-оспорвани и има повече интерес = повече пари, но може и да са просто мачове с големи имена помежду си, а с времето ще видим дали, като играят по 4 пъти едни и същи отбори и то всяка година, дори и големи имена да са, няма да доведе пак до нискоинтензивни мачове и втръсване от едно и също.

Не, не, аз писах, че имам лека поправка спрямо идеята на Доктора, но явно не съм се изразил правилно, въпреки, че подчертах, че УЕФА ще получи своите 4 мача повече на отбор. Без мачове по веднъж, то това няма да е честно, да не кажа абсурдно. Къде ще се играят и кой ще е ощетен по този начин? По 10 мача на отбор в група от 6 отбора и това е. :roll:
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 03 мар 2022 23:37

Долу Перес, долу Лапорта!
Да живее Чеферин. :mrgreen:

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 03 мар 2022 23:58

Ние сме един от символите на Шампионската лига, няма смисъл да се тръгва срещу нея. Отделно от това съставът на Перес е далеч от отбор за СУПЕРлига.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 04 мар 2022 02:12

KOPScousers написа:
1914.1902 написа:
insaneboy1 написа:

Като се има предвид, че форматът на ШЛ не е бутан от премахването на втората групова фаза, а това беше преди близо 20 години, си е време за промяна. Проблемът ми обаче е, че точно тази не ми се нрави или аз поне не мога да я разбера. Повече отбори - супер, но как ще се случат нещата? Идеята на Доктора ми допада повече, но с някои мои поправки. Защо просто не направят 6 групи от по 6 отбора, като така ще получат:

- 4-те мача повече на отбор спрямо сега, които така или иначе се гласят да добавят;
- повече отбори в една група = повече интрига, повече дербита и по-голям интерес към груповата фаза;
- най-после промяната на часовете и добавянето на ранните мачове ще придобие смисъл, защото така ще може да се дават равен брой срещи от 19:45 и 22:00 и така ще има възможност дерби мачовете да се разделят на ранни и късни часове, за да не се налага да гледаме Зенит - Малмьо и Шериф - Шахтьор от 19:45, а в същия ден да се играят Реал Мадрид - Интер и Челси - Ювентус и да са все от 22:00 ч., примерно.

Това са 3 доста добри и резонни причини за подобни промени, които според мен са доста по-добри като идея от това, което УЕФА има напредвид. Мачовете от новите групи пак могат да се изиграят между Септември и Декември, но да се играят всяка седмица, вместо през две седмици, както е сега. И без това битките за домашните купи започват основно след Нова година и графикът няма да натежи кой-знае колко. Мисля, че и Франция имаха Купа на Лигата като Карабаото, дето го взехме онзи ден, но я скрапнаха. Ако и Англия последва този пример, или поне опита да намери някакъв компромисен вариант, който да улеснява и да дава някакво предимство на участниците в евротурнирите, то не виждам причина да не се случат нещата по този начин. Според мен това с лигата ще е пълен провал и може изобщо да не се осъществи. :roll:

То не че премахването на втората групова фаза не беше огромна грешка за да гледаме дебилни и предрешени 1/8 финали ама айде

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 04 мар 2022 08:13

wolf написа:
KOPScousers написа:
1914.1902 написа:
insaneboy1 написа:

То не че премахването на втората групова фаза не беше огромна грешка за да гледаме дебилни и предрешени 1/8 финали ама айде

Ами да, общо взето всяка година на осминафиналите има поне 5, да не кажа 6 двойки, които са с ясно изявен фаворит и истинските битки обикновено започват на четвъртфиналите. Ето тази година само Реал - ПСЖ, Атлетико - Юнайтед и ние с Интер сме по-равностойните и трудни за прогнозиране двойки, но дори и тук може смело да се каже, че Ливърпул и ПСЖ си бяха стабилни фаворити преди първите мачове и си ги спечелиха. :roll:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 мар 2022 09:30

За мен шансът да е по-интересна груповата фаза не е особено голям. Пак ще има не повече от 4-5 мача между грандовете. Ще видим на какъв принцип се определя кой срещу кого да играе в "групата", но ако пак е с коефициенти и да не се срещат отбори от една държава, не виждам какво толкова ще се промени.

Елиминациите същата работа, все едно сегашните втори поставени в групите да играят с третите за местата на 1/8 финал. И като излязат срещу първите 8, пак ще има поне 5 предварително ясни двойки.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 04 мар 2022 10:34

ШЛ за да стане по интересна, може да се направи така че въобще да няма групова фаза, а направо елиминации, но това са много мачове по-малко и едва ли ще стане, друг вариант който би вдигнал нивото на групата фаза е само първият да се класира, а втория в ЛЕ, тогава ще знаеш че и с една загуба може да излетиш рано рано от турнира.
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Върни се в “Архив”