Не, очичките ми са дръпнати, а кожата ми е като на Шака Зулу
bubka написа:Thsmith написа:bubka написа: Единственият път пред България е излизане от НАТО и пълен неутралитет по всички въпроси. След 1991 Русия никога не е нападала страни, които не са проявявали някаква военна агресия спрямо нея.
Принципно съветската наглост никога не ме е изумявала, но очаквах поне в момента да сте по ниски.
Дано тези събития доведат до един Европейски Маккартизъм

Ако се замислиш намесите на Русия в Осетия и Абхазия, Грузия, гражданската война в Таджикистан, Чечения и т.н. са някакви пряко касаещи или Русия, или автономни области близо до/на нейната територия, или бивши съветски републики, с които Бог знае в какви преплетени отношения са. Да, не са редни, но е факт, че не са тръгнали да превземат Париж, Зимбабве, Ливан, Тонга или който се сетиш друг, както правят американците. Само намесата в Сирия е излизане от този модел.
Луганската и Донецката републики са съставени от население, което езиково, културно, исторически е свързано с Русия, а вече 8 години са избивани, подлагани на терор, спирани им са ток, вода и други жизнено важни елементи от паравоенни и откровено военни формирования на украинската армия в разрез със споразуменията от Минск 1 и 2. Нещо, за което международната общност не се възмути, не осъди, не писа загрижени туитове, не постави като условие за европейското бъдеще на страната(въпреки че последното би имало много силен ефект и днес война много вероятно да нямаше). Да не говорим, че в Украйна след 2014-та съществуват паравоенни, крайнодесни формирования, финансирани от държавата, в които се готвят войници в частни казарми и са възпитавани само в едно - в омраза към Русия, но не само. Същите отричат европейската демокрация в чистия и вид(който вече все по-рядко е наличен), дори и самото членство на Украйна в ЕС. Искат(искаха, вече няма как) да изградят някаква съвременна форма на нациска Германия и същите имат дълбоко представителсвто в украинския парламент.
Аз не съм отричал първото. То обаче не е защото нямат желание, а просто защото вече са нищо повече от РЕГИОНАЛНА сила, както каза кениеца. Нямат ресурс/възможност да правят проблеми далеч. Ние за съжаление не сме на 2400 км от тяхната граница, а на 400
Що се отнася до териториите овладени от терористични групи с помощта на Руслямска държава, как точно се действа с такива групи? Няма да им носиш черен хайвер я? И е напълно нормално цялата държава да започва да мрази до кръв съседа си ако той вкарва терористи на тяхна територия и се опитва да откъсва парчета от нея. Ако същия се опитва да влоши живота им чрез всички възможни средства. Какво може да очаква? Да го обичат ли?