delqnski47 написа:И като се прекръстиш на Хасан да запалиш Паметника на Шипка . Там не се знае костите на българи ли са на руснаци ли са, та пали всичко за всеки случай
Не разбирам защо залиташ в такава крайност? Никой не иска да пали паметника на Шипка - за мен дори и Бузлуджа трябва да я има, щеше да е супер туристическа атракция. За да не ме разбереш погрешно - аз принципно харесвам руснаците, но не харесвам имерската им политика и това, че винаги са били в угода на сърбите. Ако си чел достатъчно за Берлинския конгрес, щеше да знаеш, че правят всичко възможно да им дадат Пирот, а за Ниш, който е изконно български, дори не отварят реч - той директно си се дава на сърбите, нищо че реката до него от векове носи името Българска Морава, а огромната горска местност - Българска гора!
Никой не отрича героизма на падналите войни (основно около Плевен и основно в третата атака, която направили за именния ден на престолонаследника, та отишли курбан едни 10 000 човека), никой не отрича, че 03.03 е празник - аз празнувам и Букурещкия мир от 1886, и Брест-Литовския от 1918 на същата дата (и двата сключени на тази дата по изрично настояване на България), но и не мисля, че националният ни празник следва да е апотеоз на робска признателнсот към чужда държава, внушаващ ни, че от нас нищо не става!
Апропо, хайде сега си отговори колко ли силно са обичали Родината си онези българи в лятото на 1916, само 40 години след освобождението ни, които рамо до рамо с Хасановците от османската империя и Хансовците от Немската, са се били и не само са се били, ми са смазали от бой руснаците, сърбите и румънците в Добруджа. Нашата Добруджа. Представи си как 40 години след като дядо ти е посрещнал с хляб и сол руснака в дома си, като брат, избавил го от игото на турчина, ти си убил внука му, а вечерта си запалил цигарка с внука на онзи, дето е изнасилил прабаба ти (примерно). Трудно ли ти е да си го представиш - е, на онези българи преди 100 години не им е било трудно. Щото са обичали България, а не Русия или САЩ!
И като пишете с Съ нами Богъ и се мислите за армейци, пак прочети това, което ти си написал, и това, което аз съм написал - срам и позор са мнения, подобни на твоето, особено към внука на български царски офицер, правнук за комита в Македония и праправнук на опълченец!!!