Thsmith написа:Sardukar написа:Thsmith написа:Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл?![]()
Просто трябваше още след грузия да им се наложат най-тежките санкции и да се приключи, а не на час по лъжичка, ама да не се нараним сами и тн. То заради това се стигна до тук.
Е, със сигурност нямат ефект за намаляване на напрежението или до това да има нормални взаимоотношения с Русия, които са жизнено важни за Европа. Предвид енергийната политика на Германия, която си мисли, че може да кара на вятър и слънце и без атомни електроцентрали (ще подчертая, че говорим за най-силната икономика в Европа), Европа е много по-зависим от Русия отколкото през 2014 година.
Няма как да има силна, спокойна и преуспяваща Европа, ако Русия е активен враг. Каква е ползата на Европа от разширяването на Нато? Кой печели от конфликта сега? Как да направим, за да няма повече войни? На мен ми изглежда като да има хора, които не просто не искат това(да не се стига да военни действия), ами имат и нужда от подобни неща, за да се завъртят едни пари във въоръжаването (за съжаление световна тенденция е да се харчат повече пари за армия). Да видим какво ще стане в близко бъдеще в Тайван. Ами в Босна и събрите, може да стане мазало...
И може би най-важното - гладът е най-добрата храна за тоталитаризма.
ПП Не знам какво разбираш под "най-тежките санкции", но на мен не ми звучи логично, после как лавираш или искаш да си пускаме бомби и да се приключва мъката?
"Лавираш" като Рейгън и Тачър. Просто казваш "Не, не, не" и налагаш с юмруци по всички фронтове докато сами рухнат.
Под най-тежки санкции разбирам не да си играеш на писъмца, а да прекратиш всякаква търговия с тях и всеки достъп до Запада. Да принудиш семействата на Путкин и цялата пасмина да се приберат обратно, да изолираш олигарсите и да ги върнеш обратно в русия и да им демонстрираш, че ако искат да се ползват с западните благини и да излизат изобщо от "руския мир", трябва да променят политиката си. То така падна и Съветския съюз. Апаратчиците осъзнаха, че с краденето и свиването в русия живеят по зле отколкото ако могат да крадат в отворен свят и да не трябва да чакат в корекома.
Що се отнася до НАТО, аз като цяло смятам, че колкото повече членове има, толкова по трудно му е да функционира ефективно. Това обаче по никой начин не означава, че съм против желанието на когото и да е да е член. Друг е въпроса дали има смисъл да бъде приеман. Все пак това си е работа само на съюзниците и на съответната държава, а не на трета сатрапия.
Аз те попитах теб, след като от санкции няма нужда, какво трябва да се направи? Кажи какво има смисъл, а не какво няма.
Е, аз ако знаех нямаше да пиша по форумите

Според мен, ситуацията няма много общо от времето на Тачър и Рейгън. Само виж плана за зелена енергия на Европа. Арабските страни не са това, което бяха - рашките могат да се глезят там без напрежение. Ако искат да е в Европа - Швейцария е топа, вожда на Северна Корея е учил там, ще приемат и русначета, ако имат кинти : )
Според мен, има два варианта, които на мен ми звучат логично.
Агресивният е веднага Грузия да се приеме в НАТО и да се демонстрира готовност за пряк военен конфликт между Нато и Русия. Не би трябвало да има хора, които да искат да се стигне до война Нато-Русия, но при този вариант се блъфира точно това, така, че не очаквам дядо Байдън да го направи.
Другият е интензивни преговори, в които на Русия да се гарантира, че НАТО няма да се разширява към нейните граници, но при гаранции от нейна страна да няма повече военни действия. Като се подчертае, че ако една от двете страни има доказателства/опасения/твърдение подобни на тези за случващия се "геноцид" в двете области да се свиква международна комисия от 3 държави (избрани от Русия и НАТО), които да установят дали това е истина.