Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Sardukar » 26 фев 2022 19:58

Thsmith написа:Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл? :lol:

Просто трябваше още след грузия да им се наложат най-тежките санкции и да се приключи, а не на час по лъжичка, ама да не се нараним сами и тн. То заради това се стигна до тук.

Е, със сигурност нямат ефект за намаляване на напрежението или до това да има нормални взаимоотношения с Русия, които са жизнено важни за Европа. Предвид енергийната политика на Германия, която си мисли, че може да кара на вятър и слънце и без атомни електроцентрали (ще подчертая, че говорим за най-силната икономика в Европа), Европа е много по-зависим от Русия отколкото през 2014 година.
Няма как да има силна, спокойна и преуспяваща Европа, ако Русия е активен враг. Каква е ползата на Европа от разширяването на Нато? Кой печели от конфликта сега? Как да направим, за да няма повече войни? На мен ми изглежда като да има хора, които не просто не искат това(да не се стига да военни действия), ами имат и нужда от подобни неща, за да се завъртят едни пари във въоръжаването (за съжаление световна тенденция е да се харчат повече пари за армия). Да видим какво ще стане в близко бъдеще в Тайван. Ами в Босна и събрите, може да стане мазало...
И може би най-важното - гладът е най-добрата храна за тоталитаризма.

ПП Не знам какво разбираш под "най-тежките санкции", но на мен не ми звучи логично, после как лавираш или искаш да си пускаме бомби и да се приключва мъката?
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 26 фев 2022 20:10

Да пусна 2 конспиративни теории :lol:

1 - НАТО не действа, защото Украйна е вече разделена както Судетите и Полша, но не им се иска да стане толкова очевидно

2 - Украйна и Русия играят театър, пред света. Реално никъде няма видеа с руски войници в украински градове, не се и хвалят че нещо са превзели освен някакви села в Днр и Лнр. Украйна обявява, че няма как и се предава, става част от Русия. Уж.
Санкциите продължават, Русия, Беларус и Украйна отиват да си мият ботушите в Ламанша

Хайде, вилнейте :) :) :)
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 фев 2022 20:17

Sardukar написа:
Thsmith написа:Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл? :lol:

Просто трябваше още след грузия да им се наложат най-тежките санкции и да се приключи, а не на час по лъжичка, ама да не се нараним сами и тн. То заради това се стигна до тук.

Е, със сигурност нямат ефект за намаляване на напрежението или до това да има нормални взаимоотношения с Русия, които са жизнено важни за Европа. Предвид енергийната политика на Германия, която си мисли, че може да кара на вятър и слънце и без атомни електроцентрали (ще подчертая, че говорим за най-силната икономика в Европа), Европа е много по-зависим от Русия отколкото през 2014 година.
Няма как да има силна, спокойна и преуспяваща Европа, ако Русия е активен враг. Каква е ползата на Европа от разширяването на Нато? Кой печели от конфликта сега? Как да направим, за да няма повече войни? На мен ми изглежда като да има хора, които не просто не искат това(да не се стига да военни действия), ами имат и нужда от подобни неща, за да се завъртят едни пари във въоръжаването (за съжаление световна тенденция е да се харчат повече пари за армия). Да видим какво ще стане в близко бъдеще в Тайван. Ами в Босна и събрите, може да стане мазало...
И може би най-важното - гладът е най-добрата храна за тоталитаризма.

ПП Не знам какво разбираш под "най-тежките санкции", но на мен не ми звучи логично, после как лавираш или искаш да си пускаме бомби и да се приключва мъката?

"Лавираш" като Рейгън и Тачър. Просто казваш "Не, не, не" и налагаш с юмруци по всички фронтове докато сами рухнат.
Под най-тежки санкции разбирам не да си играеш на писъмца, а да прекратиш всякаква търговия с тях и всеки достъп до Запада. Да принудиш семействата на Путкин и цялата пасмина да се приберат обратно, да изолираш олигарсите и да ги върнеш обратно в русия и да им демонстрираш, че ако искат да се ползват с западните благини и да излизат изобщо от "руския мир", трябва да променят политиката си. То така падна и Съветския съюз. Апаратчиците осъзнаха, че с краденето и свиването в русия живеят по зле отколкото ако могат да крадат в отворен свят и да не трябва да чакат в корекома.

Що се отнася до НАТО, аз като цяло смятам, че колкото повече членове има, толкова по трудно му е да функционира ефективно. Това обаче по никой начин не означава, че съм против желанието на когото и да е да е член. Друг е въпроса дали има смисъл да бъде приеман. Все пак това си е работа само на съюзниците и на съответната държава, а не на трета сатрапия.

Аз те попитах теб, след като от санкции няма нужда, какво трябва да се направи? Кажи какво има смисъл, а не какво няма.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 фев 2022 20:34

Thsmith написа:
pomiqrat написа:

Истински санкции обричат Европа на Средновековие, защото не си свършиха работата в Сирия и са енергийно зависими от путьо.

Както казах, Грузия беше преди доста години и имаше достатъчно време да се вземат мерки.
Както и сега може някой зелен идиот да не си затваря ядрените централи, а точно обратното, да работят под пълна пара.

Грузинците пак така ги сготвиха - ето ви някой долар за армията, те изтряскаха 25% от БВП в нея, тренираха ги, войниците им на мисии в Ирак( Грузия интерес в Ирак?), ние сме зад вас и стана тя каквато стана.
Много едностранчиво си се разцърикал за санкции.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 26 фев 2022 20:40

boglev написа:Да пусна 2 конспиративни теории :lol:

1 - НАТО не действа, защото Украйна е вече разделена както Судетите и Полша, но не им се иска да стане толкова очевидно

2 - Украйна и Русия играят театър, пред света. Реално никъде няма видеа с руски войници в украински градове, не се и хвалят че нещо са превзели освен някакви села в Днр и Лнр. Украйна обявява, че няма как и се предава, става част от Русия. Уж.
Санкциите продължават, Русия, Беларус и Украйна отиват да си мият ботушите в Ламанша

Глупак имам приятели и познати украинци хората плачат по телефоните и се страхуват за живота на близките си.Той ми говори за театър.Смърт за гнома!

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 26 фев 2022 20:44

То изобщо не трябваше да се стига до мински споразумения, а още 2014г. ясно трябваше да им се заяви на руснаците да се омитат от Крим и да не нарушават международното право анексирайки незаконно територии на други държави, след което обратно по дупките си, кой откъде дошъл. 8-)
Понеже се дава все за сравнение САЩ колко били агресивни, те никога не са анексирали Куба или части от Мексико или Канада макар да са имали възможност да го направят 100 пъти и то поводи имаха достатъчно особено с Куба на Фидел Кастро. ;)
Тук разбира се не визирам операции по света тип Делта Форс, а анексия и присъединяване на територии административно и насилствено, нещо което прави Русия и то в най-съвременната епоха. :roll:
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 фев 2022 21:12

emerson1leao написа:То изобщо не трябваше да се стига до мински споразумения, а още 2014г. ясно трябваше да им се заяви на руснаците да се омитат от Крим и да не нарушават международното право анексирайки незаконно територии на други държави, след което обратно по дупките си, кой откъде дошъл. 8-)
Понеже се дава все за сравнение САЩ колко били агресивни, те никога не са анексирали Куба или части от Мексико или Канада макар да са имали възможност да го направят 100 пъти и то поводи имаха достатъчно особено с Куба на Фидел Кастро. ;)
Тук разбира се не визирам операции по света тип Делта Форс, а анексия и присъединяване на територии административно и насилствено, нещо което прави Русия и то в най-съвременната епоха. :roll:

Ти ако имаше 2 гънки в главата, щеше да се запиташ защо ЕС не обяви Виктория Нюланд за персона нон грата.
Лелеее, ако беше излязъл такъв запис на Лавров...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 26 фев 2022 21:16

Ти понеже нямаш и 1 гънка в облия мозък изобщо не си асимилирал за какво говоря. :roll:
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Odessit
Контакти:

Мнениеот Odessit » 26 фев 2022 21:27

moreto vn написа:
boglev написа:Да пусна 2 конспиративни теории :lol:

Глупак имам приятели и познати украинци хората плачат по телефоните и се страхуват за живота на близките си.Той ми говори за театър.Смърт за гнома!

Имам познати в Донецк, които 7 и половина години спят в мазетата, за да не ги ударят снарядите поне насън. Между тях има и такива с убити и ранени от артилерията деца. Това не ти е два-три дни - години наред! И пак не се предават и се сражават за родната си земя, и дори се отнасят с известна доза разбиране към случващото се, не понасят само крайните нацисти, а в батальоните, които ги обстрелват, Айдар и Азов, почти всички са такива. За тях обаче прошка няма да има, както и за извергите, горили хора в Одеса.
Жалко, че руснаците не планират да стигнат до Лвов, него ще го оставят на постепенна полска асимилация. Галичаните напълно си заслужават да поспят и те в мазетата някой и друг месец.

До предишния колега - сигурен съм, че САЩ са вътре в договорката, а операцията ще даде възможност на Демократическата партия да позакрепи поцизиите, все пак ги чакат близки избори.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 26 фев 2022 21:28

Като гледам Javelin в момента за пореден път доказва, че е най доброто оръжие срещу танковете и няма аналог в света. От това просто няма измъкване, но е скъпо удоволствие като всяка една ракета ти струва 10,000$.

Върни се в “Свободна зона”