Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот JimBeam » 26 фев 2022 20:41

THE G.A.M.E написа:
delqnski47 написа:Добре , що приказвате глупости ... :lol:
Членки ли са на НАТО България и Турция :?:
Те и гърците са членове, ама това не попречи на Турция да окупира Северен Кипър.
И да се посритват из егейските острови ...

Тъй че, аз лично не бих залагал на здравият разум на който и да било диктатор.

Ама чакай сега, Гърция е част от НАТО, но не и Кипър. Това, че гърците си го определят като тяхна територия не означава, че си е тяхна към онзи момент или към сегашен. Кипър става самостоятелна държава през 1960 от Англия, а не от Гърция и само няколко години по-късно турците нахлуват да си вземат там територии. Те точно преди нахлуването на турската армия правят опит да се присъединят към Гърция с преврат понеже правителството там е прогръцко настроение и затова турците нахлуват. Вземете да спрете да повтаряте това като мантра защо НАТО не се бил намесил тогава за Гърция, ами няма да се намеси след като Кипър никога не е била гръцка територия поне чисто формално, а не погледнато исторически.
Последна промяна от JimBeam на 26 фев 2022 20:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 26 фев 2022 20:42

fcb_bg написа:Не, това не се случи, в Донбас си се гърми, умират си хора, всички са ок, подкрепят Украйна, не слушат руснаците, военна помощ и инструктори на терен.

Китай явно не подкрепя Украйна. Твоите хора са пуснали водата към Крим. Явно с черноморския район до Одеса Русия ще отиде в новия Източен блок, със северозападната част на Украйна не е много ясно какво ще стане :roll:
Поне аз очаквам това да се случи :roll:

А не са се разбрали, защото явно човечеството не е дорасло да живее без голям противник и враг. Иначе досега да бяхме кацнали на Марс, ако всички страни работеха заедно.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 фев 2022 20:47

Groucho написа:
fcb_bg написа:Не, това не се случи, в Донбас си се гърми, умират си хора, всички са ок, подкрепят Украйна, не слушат руснаците, военна помощ и инструктори на терен.

Китай явно не подкрепя Украйна. Твоите хора са пуснали водата към Крим. Явно с черноморския район до Одеса Русия ще отиде в новия Източен блок, със северозападната част на Украйна не е много ясно какво ще стане :roll:
Поне аз очаквам това да се случи :roll:

А не са се разбрали, защото явно човечеството не е дорасло да живее без голям противник и враг. Иначе досега да бяхме кацнали на Марс, ако всички страни работеха заедно.

Китай как да подкрепи Украйна, тия им продадоха Мотор Сич, Щатите ги накараха да национализира компанията. Тоя скандал в медиите не беше отразен.
За спирането на вода към Крим, също не съм чул някой да е бил загрижен от тия загрижени сега.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 26 фев 2022 20:49

Как нищо като жертви бе, троле кремълски ? Само за 3 дни война има няколко хиляди жертви, за руснаците е трудно да се каже щото нали си носят полевите крематориуми да ги горят бързо, че да не се разбира колко точно са убитите, а после да кажат на майките и семействата им в Русия, че са безследно изчезнали - и тук опираме до поредния цинизъм на престъпната клика в Кремъл - нали се водят православна държава, че даже лидер на Православния свят, а кремациите дали влизат като част от православната религия или точно обратното ? Ама то от бивши комунисти, станали сега големи християни като снажното КГБейче какво друго може да очакваме. :roll:
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 26 фев 2022 20:52

fcb_bg написа:Китай как да подкрепи Украйна, тия им продадоха Мотор Сич, Щатите ги накараха да национализира компанията. Тоя скандал в медиите не беше отразен.

Така е, но това са подробности за мен. Явно ще се прави официално преразпределение на силите. Любопитно ми е, ако стане такова нещо, дали Путин и китайският Джин го правят на своя глава или все пак действат в някакво задкулисно разбирателство със САЩ.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 фев 2022 20:54

emerson1leao написа:Как нищо като жертви бе, троле кремълски ? Само за 3 дни война има няколко хиляди жертви, за руснаците е трудно да се каже щото нали си носят полевите крематориуми да ги горят бързо, че да не се разбира колко точно са убитите, а после да кажат на майките и семействата им в Русия, че са безследно изчезнали - и тук опираме до поредния цинизъм на престъпната клика в Кремъл - нали се водят православна държава, че даже лидер на Православния свят, а кремациите дали влизат като част от православната религия или точно обратното ? Ама то от бивши комунисти, станали сега големи християни като снажното КГБейче какво друго може да очакваме. :roll:

Как горят труповете само да обясниш? Видял си камиони по пътя наобратно към Донбас, или 5 крематориума вървят след танковете и сварват да оцелеят и бачкат?
Как трол?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 фев 2022 20:56

Groucho написа:
fcb_bg написа:Китай как да подкрепи Украйна, тия им продадоха Мотор Сич, Щатите ги накараха да национализира компанията. Тоя скандал в медиите не беше отразен.

Така е, но това са подробности за мен. Явно ще се прави официално преразпределение на силите. Любопитно ми е, ако стане такова нещо, дали Путин и китайският Джин го правят на своя глава или все пак действат в някакво задкулисно разбирателство със САЩ.

Мен това не ме интересува, нашият живот няма да стане по-добър. Нито на сестрата от Донецк, чийто брат е зачислен във ВСУ.
Страхотни лайна забъркаха там едни, дето сега са от добрите.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 26 фев 2022 21:01

Ако Русия загуби, Армения трябва да е твърде зад тях... в най-тежките времена, всички бягат и създават своя реалност в която няма място за чуждото страдание...руснаците бяха единствените които подадоха ръка на майка Армения в най-тъмните времена...

Путин може да е диктатор, но неговият режим не определя човешките взаимоотношения.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 26 фев 2022 21:01

fcb_bg написа:Мен това не ме интересува, нашият живот няма да стане по-добър. Нито на сестрата от Донецк, чийто брат е зачислен във ВСУ.

Факт, но това е голямо геополитическо разместване, ако е уговорено между Путин и Си Дзинпин. Обяснява заповедта на Путин за война в цяла Украйна.

Odessit
Контакти:

Мнениеот Odessit » 26 фев 2022 21:06

Warped написа:
Odessit написа:Информационната димна завеса тепърва ще се спуска. Киев съобщи за избити до един граничари на остров Змеиный в Черно море, островът е спорен между Украйна и Румъния и скоро едва не стана война заради него, Зеленски ги представи посмъртно за награди, а те в това време, доброволно преминали на руска страна, спокойно дават интервюта за руската телевизия, явно незнаейки, че вече са герои на Украйна.

Дай линк за последното, че не го намиран ниото на български нито на руски

https://ren.tv/news/v-mire/944370-obiav ... inyi-zhivy

Живи и здрави, "загиналите геройски до един" с пакетчета със суха храна пътуват към Крим, за да дочакат на сигурно място близкия край на операцията по умиротворяване и денацификация.

Тотална дезинформация има и от двете страни, дори го намирам за нормално, но и да се лъже трябва с мярка. Някой път се получават и комични ситуации - Зеленски казва, че врагът нарочно стреля по жилищни сгради, за да понижи бойния дух на защитниците на отечеството, а веднага след него излиза говорителят на президентството Арестович и обяснява, че врагът нарочно не обстрелва жилищните сгради, за да не настройва допълнително срещу себе си местното население.

П.п. Добавям ти със закъснение и признание с половин уста от Киев, че геройски загиналите герои може и да са живи.
https://www.youtube.com/watch?v=rekHzBmJJt4
Последна промяна от Odessit на 27 фев 2022 01:14, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”