Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

emerson1leao

Re: Войната в Украйна

Мнениеот emerson1leao » 26 фев 2022 17:56

https://fb.watch/bq1Iz2nQ1o/ Тоя как ги соли, яко омраза е насъбрал :mrgreen: : "русские пидирасав, сдохните бляд!" :lol:
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 26 фев 2022 18:07

Между другото гномчето,вече толкова се е отчаял,че ползва и чужди войски в Украйна(Чернигов)чеченци и беларуси,информацията ми е от преди малко от местни,които се крият по убежища и преживяват ужаса на войната.Господ да ги пази!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 26 фев 2022 18:10

И в другата тема писах, на ЕрДоган не може да се вярва.
Този се опитва като наш Бо'ко да играе хем със Запада, хем с Русия, само дето разбира се турчина е далеч по важна персона от нашия и за това към момента му се разминават големите проблеми.
Тръмп обаче го беше надушил и спря сделката за Ф35.

Отделно, когато войските ти са били без покана/причина в Сирия, което си е чиста инвазия ( при това говорим за сухопътна ) ... Нямаш право да критикуваш другите.
Това е нещо, за което обвинявам и руснаците, дето мрънкат за Ирак, Косово, Афганистан, ами ок, "Янките" са гадняри, ами не прави като тях !
Инак и ти си ............
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 26 фев 2022 19:01

еха, в този форум и за "политика" ли се пише :mrgreen:
[offtopic]Жал ми е за русофилите, че трябва да си казват "да, войната нарушава международното право, ама ги побъркаха руснаците, какво да прави Путин като там става геноцид и не им дават да говорят руски?"
Жал ми е за крайните пр0-американски приятели, които не виждат проблем с войната от 2003 (самите съюзници си признаха, че там размятаната колба е била с вода). Или не виждат проблем с лицемерието в Западния свят, от който и ние сме част - от колко години тече война в Йемен? Ок ли е, че президент Обама има нобелова награда за мир, а започна/одобри няколко военни конфликта? Нали се борим за равноправие за всички?!
Защо като си припомняме войната в Грузия (ха и тя беше около олимпиада) или тази в Ирак не ни притеснява, че на практика има няколко играчи (без значение на нас кой ни харесва повече) - които могат да правят каквото си поискат?
Не знам как хората не виждат, че просто ни насъскват да се мразим и да подкрепяме, даже да изискваме неща, от които нямаме полза.
Каква е ползата за Европа от спирането на Северен поток, който Германия инициира и има огромна нужда от него?
Как санкциите след 2014 година върху Русия нормализираха обстановката? Според мен, очевидно това не работи (то, кога ли е работило...това май е 8 път? дето им налагат санкции).
Много ми е странно като се говори за демократично правителство в Украйна. 2014 година беше свалено демократично избрано правителство там, нали така?
Въртят се цифри около 14 000 жертви през последните 8 години в двете размирни области. Представете си да живееш 8 години в страх,че ще те убият (без значение дали ги убиват украинци или руснаци - убиват се хора). И тук идва големия проблем - да приемем, че това е вярно, как Русия очаква да помогне наистина на тези хора като прави мащабна война "от всички страни"? Не е нужно да си завършил УНСС с икономика за да знаеш, че двете страни имат силна икономическа връзка, ако искаше Русия можеше да наложи икономически санкции и да изиска международна комисия да разследва. Няма как да убедиш целия свят, че това, което ти казваш е истина, трябва и други хора да го потвърдят. Просто така работят нещата.
Друго, което не мога да приема е театъра при признаването на двете области за републики и целия тоя маскарад. Може би е била насочена главно към поданиците, даде към народите от Руската федерация, ама беше ужасно, страшно, гнусно, бутафорно и малко обидно към хора, които нямат съмнение, че XXI век свободата и човешкия живот са неприкосновени (разбира се само в Европа, това, че се избиват хора в други държави е ок, ако правим пари от тях).
Относно Турция - тя продава на Украйна дронове им Байрактар. Вече са известни от войната между Армения и Азерите (тях не ги броим за европейци, ако не са квалификации или първенство). На Руснаците продават домати и правят много пари от техните туристи. Имаше забавяне, но предвид в каква ситуация е самата Турция са сметнали, къде има по-голям келепир.
Моля се военния конфликт да спре по-бързо, въпреки доставките на оръжие.
Предстоят избори в много държави, дано не избират сладкарите, ами се намерят правилните доктори. За мое съжаление надеждата ми е само в Макрон. Моля се за силна Европа, която гони и своя интерес, че сме прекалено зависими от САЩ. За мен от сегашната ситуация печелят САЩ и Китай, а Европа си го набива сама. Пак ще кажа, че санкциите не работят, напрежението не спада, още повече хора живеят заплашени да бъдат убити, репресирани, бедни. При нас май се задава режим на тока в скоро време. Виждам мнения - какво ни пука на нас, какво иска или си мисли Русия. Е, това ми звучи наивно, важно е да търсим гледната точка и на другия. Най-малкото Русия имат капацитета да воюва. Виждам как и помагат на Украйна. Аз лично мога да разбера техните притеснения (макар, че войната няма как да е отговор за това, даже е глупава, щото така консолидираш редиците на опонентите си). Войните при долу/горе всяко разширяване на Нато е показателно. Трябва да се съобразим, ако искаме хората около Русия да имат шанс да живеят нормално. Много се спекулира "ама те са свободна държава, ако искат ще се присъединят" - което може да звучи супер логично, но след разпада на СССР има договорки (макар и не официални) да спре разпространението на съюза към Русия.

ПП За нас...видях някакъв човек от партия Възраждане по бнт, който се жалваше, че сме нямали собственика политика. Как можело Турция да имат, а ние не. Как можело сами да не си гарантираме сигурността. Нищо не разбирам от потенциал на армии, ама Украйна е с третата по численост армия в Европа. След 2014 година там американци и британци (и други, ама те най-вече) по официални данни са набили пари, които ние няма как да отделим, ако ще си го правим самостоятелно. Много се смея и на псевдо патриотите, които много ги е страх от натовксите войски - 200 човека, ау.

ПП Азовските нацисти срещу Чеченците на следващата кечмания :oops:[/offtopic]
Image
Image
Image

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 фев 2022 19:22

Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл? :lol:

Просто трябваше още след грузия да им се наложат най-тежките санкции и да се приключи, а не на час по лъжичка, ама да не се нараним сами и тн. То заради това се стигна до тук.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 фев 2022 19:25

Thsmith написа:Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл? :lol:

Просто трябваше още след грузия да им се наложат най-тежките санкции и да се приключи, а не на час по лъжичка, ама да не се нараним сами и тн. То заради това се стигна до тук.

Истински санкции обричат Европа на Средновековие, защото не си свършиха работата в Сирия и са енергийно зависими от путьо.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 фев 2022 19:30

pomiqrat написа:
Thsmith написа:Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл? :lol:

Истински санкции обричат Европа на Средновековие, защото не си свършиха работата в Сирия и са енергийно зависими от путьо.

Както казах, Грузия беше преди доста години и имаше достатъчно време да се вземат мерки.
Както и сега може някой зелен идиот да не си затваря ядрените централи, а точно обратното, да работят под пълна пара.

A.Pinochet

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 фев 2022 19:31

Thsmith написа:
pomiqrat написа:

Както казах, Грузия беше преди доста години и имаше достатъчно време да се вземат мерки.
Както и сега може някой зелен идиот да не си затваря ядрените централи, а точно обратното, да работят под пълна пара.

С ядрено гориво от Русия и с отпадъци складирани в Русия.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 26 фев 2022 19:33

Някои хора си вярват прекалено много... властта създава илюзорни водачи , а те създават титани, които са плод на нуждите...
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 фев 2022 19:36

pomiqrat написа:
Thsmith написа:
pomiqrat написа:

С ядрено гориво от Русия и с отпадъци складирани в Русия.

Чудно, нямах представа, че само Ватниците имат ядрено гориво. Сигурно те зареждат Японците, Франция, САЩ, ЮК и тн.
Случайно СССР да е правил централи в Западна Германия и ги е поддържал докато е дебнел с танковете зад оградата? :roll:
Само питам :lol:

A.Pinochet

Върни се в “Свободна зона”