Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот boabbb » 22 фев 2022 11:05

Pichichi написа::mrgreen:
Сравняваш филията с мас с/у Траволта ли?
Остави го Джон да изкара поне 2 г. като премиер и тогава действай! :mrgreen:

Не вярвам да изкара 2г. :roll: Като гледам информациите за бюджета и прогнозите, които са правили Кокорчо и компания, камъните ще дойдат по-бързо от очакваното ... Щом дори Ананиев надига глас против него, значи работите не са ОК, а той знае за какво говори :|
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 фев 2022 11:16

emerson1leao написа:Ще плачете вие за Бойко, ама то и на него му писна вече да се опитва да направи от байганьовците читави хора и граждани. :lol:
Хак да ви е сега просто Киро, прилича ви на ганьовския манталитет.

Аз като се сетя за селския речник на гербавите и от твоите бръщолевици ме избива на смях.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 22 фев 2022 11:17

Всичко е възможно, предната власт доста добре се е укрепила навсякъде така че
може и да не изкара и 1 г. Траволта. Разделението е толкова голямо че едва ли която и да било
партия ще изкара повече гласове от на предните избори!
:mrgreen:
Възраждане може би само ще спечелят от нови избори! :mrgreen:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

ДПС

Мнениеот Drunken_Master » 22 фев 2022 11:55

Drunken_Master написа:
Der Schmarotzer написа:Чел ли си книгата? Смисълът заложен в книгата не е предаден във филма.

Чел съм я, разбира се... Остави ти книгата, какво значение има, дали била писана по поръчка или не, я ми обясни ? Тези неща са се случили, знае се дори точната година, когато Родопите са изцапани с християнска кръв. И не случайно точно тази част е "потурчена" между другото, защото турците са се презастраховали от нахлуване на Венецианците.
Между другото БКП не са първите, които сменят имената на българските турци. 1912-та година Фердинанд сменя имената на близо 200 000 души, след което националният предател Васил Радославов им ги връща, като дори в документите на тези хора под народност/етнос е записано - "помаци". През 1936-та година пък Дружба "Родина" създава друга етно-религиозна вълна, която засяга около 80 000 души в Родопите. И през 1912-та, и през 1936-та, всичко това се е извършвало с цената на много кръв...
Понеже тук има много антикомунисти, които нямат хал-хабер от история, искам да кажа, че политиката на Борис и тези, които са били около него е била това население да се смачка (говоря за турското) и културно, и образователно. Общо-взето само ходжите, които облъчват с мюсюлмански каканижения са знаели да говорят, да четат и да пишат на български език.
След 1944-та около 35 конспиративни организации у нас са били разгромени, понеже са били с поставената задача - преструктуриране на това население, автономия, сепаратизъм и отделяне на определени райони, които да бъдат в последствие присъединени към Турция. Примерите са много - Корнишка Турска република, Разградска Турска република (с претенции Разград да бъде свободен турски град), Турско национално-освободително движение (създадено от Ахмед Доган).
Този процес дълго време е зрял у нас и след 1985-та разузнавателните структури у нас получават категорични данни: Турската държава разработва т.нар. "Операция Гладио" (Гладио от латински означава "меч"), при което турското население у нас се снабдява по Старопланинските проходи, тунелите и мостовете с портативна и диверсионна техника, при което в случай на сблъсък да се активизират. Освен това програмите на турските нелегални организации у нас са били с програма: да не се женят за българи, да не участват в мероприятия, свързани с българи и забележете...В някои организации се забранява на турското население у нас дори да говорят с българи. Затова голяма част от това население, (особено по селата) изобщо не може да говори на нашият език.
Турските терористичните организации у нас също не са измислица. Имало ги е... Дори един депутат от АТАКА показа документ, в което турска организация призовава турците у нас с думите: "Вредете на тази държава ! Рушете, палете, убивайте, не се женете за българи !".
Върлите антикомунисти постоянно квичат на умряло, как можело да се сменят имената на турците у нас. Така, ли ? А защо немюсюлманското население в Турция да се задължава, да бъде с мюсюлманско име, а при нас мръсните гяури, да бъде огромно престъпление ?! Я ми отговорете на този интересен въпрос... Говоря за турските закони от 1935-та, 1974-та и 1977-ма, които ще цитирам "Приелите по различни причини турско гражданство се задължават, да приемат турски фамилни имена.", "Не могат да се поставят имена, които да не отговарят на националната ни култура, моралните норми, обичаите, традициите, които притесняват общественото мнение.". Не случайно щангистът Наим Сюлейманов по-късно стана Наим Сюлейманоглу...
Между другото, гнусният национален предател Михаил Горбачов, абсолютно се ограничава от тази политика на българската държава и заема позицията на Турция след среща с президента на турците - Тургут Йозал. След което рязаният карабинер Йозал дава ход на турците за действие... Например в село Езерче (област Разград) в един от големите склонове започват да мятат камъни и скали по мирното българско население. В село Тодор Икономово (област Шумен) турското население напада българите, които били на сватба. След което става и прословутият атентат на гара Буново. Ахмед Доган обяснява на всички, как се борил срещу комунизма и срещу БКП ? Що за глупости ? Каква борба е това, да взривиш вагон с майки и деца ?
352 000 души напускат нашата държава първоначално, когато Живков отваря границите. След само няколко месеца, обаче 130 000 от "асимилираните" се връщат обратно, бягайки от турският рай. Нали уж са били репресирани ? Защо се връщат ?
Между другото след "голямата екскурзия" Йозал е извикан в "Съветът за национална сигурност", който се състои от премиера на Турция, шефа на специалните служби, командващите армията и жандармерията и т.н. При което го правят на две стотинки, понеже след като турците идват на тяхна територия, по този начин изпускал "Турската пета колона", за която говори Кемал Ататюрк.

Soulen, прехвърляме се в добре познатата тема. Вместо да пиша отново едни и същи неща, по-добре да се самоцитирам... :)
Толкова по темата за "добрите" съседи...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 фев 2022 12:21

Drunken_Master написа:А ти как очакваш, да берат рози? С Порше Карера, облечени в скафандър!?

Човек, нека да обобщим.
Говориш колко изостанала била страната, аз ти показвам видео с което не отстъпва по много на другите западни столици през 30 те години. Виждат се новите коли, трамвай, спретнати хора, хубави сгради и тн.
Ти ми отговаряш с видео в което някакви селяни работят на полето през 60 те, слушат селска музика и пият на маса докато каручки минават около тях. :lol:
Какво точно се опитваш да покажеш?
Освен, че подчертаваш това, което говоря от доста време, а именно разликата между хората, които идват след 9 ти и тези преди най-черната ни дата? :lol:

fcb_bg написа:
Drunken_Master написа:А ти как очакваш, да берат рози? С Порше Карера, облечени в скафандър!?

Не разбра ли, че човека е над нещата. До вчера му набиваме в главата, че София не е България, той си иска неговата да е наред, останалите да се оправят.

И аз се чудя на това. До вчера ви набивам в кратуните, че не ме вълнува какво става някъде си и коментирам мястото където съм и мястото където имам поглед, това което ме интересува, а именно столицата.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

1989

Мнениеот Drunken_Master » 22 фев 2022 12:36

Слушай сега, след 1935-та у нас се вихри изключителна масирана пропаганда, която да показва, че страната ни се управлява от изключително умни и грижливи хора. Всички вестници например са проправителствени. Няма опозиция и т.н.
Представям си и този клип, какъв груб монтаж е. Примерно разпокъсаните и мръсни дрехи на офицерите, да се заменят с нови. Улиците да бъдат изметени и т.н. Все едно не сме го виждали. Така, че не ми говори някакви глупости, обобщени от някакво клипче с продължение 5 минути.
И аз ще ти направя клип от София-та. Примерно ще снимам мола, деца да играят на "познай миризмата" там щастливи, пенсионери, които да танцуват под звуците на Ерик Клептън и Джон Ленън (ихааа), ще снимам и метрото колко е лъскаво и готЕно и т.н. Ще снимам и само тези улици, които са без дупки.
И най-важното, ще направя мега заключение - България е уникална страна, с нищо не отстъпва на Великобритания и САЩ !

П.С.
ИМА АРХИВИ, ИМА ПИСМА, ИМА ДОКУМЕНТИ... СЛЕД КРАХА ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ИМА НЕДОВОЛСТВО СРЕЩУ МОНАРХИЯТА ! ТОВА Е ! НА ВИДЕОКЛИП И ЕТИОПИЯ ЩЕ Е САЩ !
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 22 фев 2022 12:45

Тея фермани за Турция за какво ги ровиш? Няма и да ги прочета целите, казах ти че говоря за турския народ, а не за имперските амбиции за минало величие на държавата.

Турците имат най-добро отношение от всичките ни съседи към нас и това е факт. Който е ходил в Турция на почивка също ще потвърди.

Ако тръгнем да ровим за това какво са ни причинявали съседните ни държави няма да ни стигне форума. Не е в това въпроса.

За 500 години иго, сме си съхранили българщината, а Сърбия и Гърция промиха мозъците и избиха останалите българи на техни територии за 50 години. Представям си, ако те ни бяха владяли за 500 години дали щеше да е останал българин на тая земя.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Възродителния процес

Мнениеот Drunken_Master » 22 фев 2022 12:49

Оф, ай да не ми възхваляваш населението там. Бил на почивка? И? Правиш си генерално заключение от това, как те е обслужвал сервитьора в хотела ли? И нашите са били на почивка там. Нищо общо с това, за което говориш ти.
Имаш ли идея, защо след като напускат страната по време на Възродителния процес, голяма част от турското население се връща обратно? Може би, понеже населението там е много дружелюбно.
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Възродителния процес

Мнениеот Soulen » 22 фев 2022 12:54

Drunken_Master написа:Оф, ай да не ми възхваляваш населението там. Бил на почивка? И? Правиш си генерално заключение от това, как те е обслужвал сервитьора в хотела ли? И нашите са били на почивка там. Нищо общо с това, за което говориш ти.
Имаш ли идея, защо след като напускат страната по време на Възродителния процес, голяма част от турското население се връща обратно? Може би, понеже населението там е много дружелюбно.

Защото си мислят, че ще ги посрещнат с хляб и сол в Турция, а те реално са българи мохамедани, а не турци.

В Гърция и Сърбия нарицателното българин е обида, особено в Гърция. В университета имаше много гърци и турци. Коренна разлика между тях. Гърците си седяха отделно, не говореха с никой и гледаха с високомерие все едно са попаднали в страна от 3тия свят с изключение на едно момче, което и научи български.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: 1989

Мнениеот Thsmith » 22 фев 2022 12:57

Drunken_Master написа:Слушай сега, след 1935-та у нас се вихри изключителна масирана пропаганда, която да показва, че страната ни се управлява от изключително умни и грижливи хора. Всички вестници например са проправителствени. Няма опозиция и т.н.
Представям си и този клип, какъв груб монтаж е. Примерно разпокъсаните и мръсни дрехи на офицерите, да се заменят с нови. Улиците да бъдат изметени и т.н. Все едно не сме го виждали. Така, че не ми говори някакви глупости, обобщени от някакво клипче с продължение 5 минути.
И аз ще ти направя клип от София-та. Примерно ще снимам мола, деца да играят на "познай миризмата" там щастливи, пенсионери, които да танцуват под звуците на Ерик Клептън и Джон Ленън (ихааа), ще снимам и метрото колко е лъскаво и готЕно и т.н. Ще снимам и само тези улици, които са без дупки.
И най-важното, ще направя мега заключение - България е уникална страна, с нищо не отстъпва на Великобритания и САЩ !

П.С.
ИМА АРХИВИ, ИМА ПИСМА, ИМА ДОКУМЕНТИ... СЛЕД КРАХА ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ИМА НЕДОВОЛСТВО СРЕЩУ МОНАРХИЯТА ! ТОВА Е ! НА ВИДЕОКЛИП И ЕТИОПИЯ ЩЕ Е САЩ !

Да бе, преоблякоха хората за клипа, а на дядо ми колата сигурно е била картинка и само на сън се е возил, а през другото време го е теглила каруца :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”