kingofpop написа:Аз честно казано не виждам да е станало нещо кой знае какво та толкова да сте шокирани или чак толкова да се обсъжда. Ясно е ,че ПСЖ са много по-добрият отбор в момента във всяка една линия, Реал и те са в момент ня смяна на поколенията малко или много. Само че аз винаги съм бил фен на максимата колко по-силен Реал толкова по-силна Барса така, че не се радвам чак толкова много на този фактГледам всеки един мач на Реал и в Испания ще са шампиони, просто защото имат много опит и играчите им знаят как да печелят(дадени) мачове(най-вече тези с отборите от топ 10, щото с опашкарите доста точки загубиха). Надявам се след 2-3 сезона отново да видим доминиращи Барса и Реал, въпреки че не ми се вярва
Според мен това, което тече в Барса в момента трудно ще донесе големи успехи в бъдеще - налагане на 6-7 млади играчи на по 18-20 години. Защото ако се замислиш, много често играчи на тази възраст са определяни като потенциални бъдещи звезди, но практиката показва, че при немалко от тях до 3-4 сезона макс са тотално изчерпани и играят в много по-слаби отбори. Просто вероятно на тази възраст са доста ентусиазирани и показват някакъв максимум, а и грешките не са толкова строго съдени. Та от тези 6-7 (Нико, Гави, Фати, Дест и т.н.) след 3-4 сезона половината от тях ще играят в средняци като Леванте, Кадиз, някои ако имат късмет може да се доберат по-стабилен отбор като Бетис, Виляреал или някъде в Серия А. От другата половина(за момента не е ясно точно кои конкретно като имена) ще излязат стабилни играчи, които да са титуляри в Барселона. Обаче доколко ще са топ класа и доколко ще са просто добри(но не топ играчи) отсега е трудно да се каже. Та като цяло само с млади не става, трябват и класни попълнения на играчи в зряла футболна възраст 25+. Но е малко криза при вас и не е сигурно доколко класни ще са тези полълнения. Същото с младите играчи разбира се отнася и за Реал, и за който и да е клуб. Затова и посочих примера с Арсенал, където това не сработи.
Реал е поизчерпан, но всъщност не толкова, само привидно. Модрич и Кроос са на възраст, но останалите Каземиро, Валверде, Каваминга, Себайос(мисля, че трябва да му се дават повече шансове) са горе-долу добре. Кроос и Модрич обаче вероятно няма да напуснат едновременно. Единия сезон Модрич, следващия или по-следващия Кроос. Т.е реално на отбора е нужно по едно класно попълнение на всеки 2-3 сезона в халфовата линия, за да премине успешно този преход.