язе написа:Fantomas написа:язе написа:rhaegar написа:За колко да, въпрос на преговори. Кой.....съмнявам се точно тя да решава кой. Тя не е футболен човек. След махането на Еменало схемата винаги е била играч, избран от мениджъра, преговори, водени от Грановская и финално решение от Абрамович. Така беше и при Жозе, при Конте, Сари, че и сега при Тухел. Така че да се сърдим на нея кой идва и си отива не е правилно, защото решението не е нейно. Тя е там за да води преговори и според мен се справя отлично с това. Може би единствено трансферът на Кепа е черна точка, но там обстоятелствата не ни оставиха особено много варианти за преговори в цената.
И кои са играчите на Тухел в Челси? Всичко е заварено положение плюс един Лукаку, който много трудно ще ме убедиш, че е негова идея.
И на кой да е? Най-добрите нападатели в света последните 2 години (с изключение, разбира се, на вече отдавна утвърдените "възрастни" имена - Лева, Роналдо) са Халанд и Лукаку. Лукаку има 64 гола последните 2 години. Малко играчи са с по-добри показатели, може би само Халанд и Лева. Та, от тези 2мата, Халанд очевидно беше непродаваем, а с Мино пазарлък нямаше как да стане. Трябваше да им избушим почти 200 млн, което, разбира се няма как да стане. Тухел искаше топ нападател, така че остава Лукаку. Така говорите всички, все едно сме имали 100 избора за нападател и сме взели най-лошия. Имахме точно 2 избора и след като стана ясно, че Халанд е непродаваем в момента, остана Лукаку, който също беше почти непродаваем. Реално не сме взели ниско качество и Тухел прекрасно осъзнаваше ситуацията. А това какво стана после и че Лукаку е прост, това е друга тема. Искам всички които критикувате избора на Лукаку, да ми кажете кой топ нападател трябваше да вземем това лято за да ни води атаката. И моля, не ми казвайте Халанд???!!!
Можехме да натиснем за Кейн или да задържим Ейбрахам, докато изчакваме момент за Хааланд. Имахме доста опции, не е като да сме нямали избор. Въпросът е дали Тухел беше този дето се спъна в едва 2 възможности- Халанд или Лукаку? Аз продължавам да се съмнявам. Можехме да задържим и Жиру още един сезон...
Кейн никога нямаше да можем да го вземем, отдавна, лично аз, съм престанал да се надявам на сделка с Леви. Той по-скоро би останал на загуба, отколкото да даде нещо на нас. Натиск за Кейн би била една дълга, протяжна и безсмислена кауза. Затова и отбора вече и не се и опитва по тази ос. Жиру искаше да напусне, а и беше резерва при Тухел, нямаше как да се промени ситуацията. Единственото странно решение, лично за мен, това е продажбата на Ейбрахам, колкото и да беше спънат в краката на моменти. Не схванах логиката защо беше продаден. Относно покупките на играчи, от интервютата които съм слушал и чел на наши мениджъри през годините, винаги са ми правили впечатление следните думи: "ще обсъдим с борда най-доброто за клуба", "ще разгледаме различни опции за еди-кой-си пост" и други подобни. От което съм си извадил заключението, че при нас няма едноличие по отношението на трансферите и не можем да кажем категорично: изцяло желание на треньора или изцяло желание на Марина. По-скоро имаме система която работи единомислено. Тоест, предлагат се някакви имена, например от треньора и се обсъждат между треньорския екип и Марина за да се вземе най-доброто решение и за двете страни (спортнотехническо и финансово). Изключение винаги е имало, но при 2 основни случая е било това изключение: 1) при случай в който има конфликт между треньора и Марина. Тогава идват нелогични и скапани трансфрери, сякаш да бъде натиснат треньора да напусне, защото както знаем, Марина не може да бъде победена, тъй като е дясната ръка на Роман за всичко и 2) когато самия Роман реши да направи своенравно някой трансфер, тип ала Шевченко, Торес...Но такива свободни прояви от негова страна от години сякаш не е имало, а особено от 2016-а насам, той е оставил нещата изцяло във взаимното съгласуване между треньорски щаб и Марина.