Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот metodito » 08 окт 2021 20:15

[offtopic][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BCzh3vwZMK0&t=192s[/youtube]
От третата минута нататък.[/offtopic]
Последна промяна от metodito на 08 окт 2021 20:21, променено общо 1 път.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 08 окт 2021 20:21

Thsmith написа:
Кабинетът обмисля да въведе изискването за "зелен сертификат" навсякъде

От една страна върховна глупост и полицейщина. От друга страна това е един вид въздух за много бизнеси, особено предвид това, че реално никой няма да тормози хората за тези глупости.

Това отдавна го очаквах, дори мисля, че закъсняха... ако следваме практиките по света.
Иначе друго ми направи днес впечатление, а именно, при диагностициране на положителен резултат на вече ваксиниран, да му бъде направен и тест за антитела... защото (аз съм на същото мнение) има много издадени дертификати без да е поставена ваксина... поне аз познавам 15 такива човека.

Последно пътувах до Турция за пазаруване, влизането във всички молове става, като чекираш баркода си и тогава те пускат.
Така е и на посещение на футболни мачове и др.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 окт 2021 21:15

Не ме разбра май : 0 Аз съм напълно убеден, че дори да се въведе такова нещо, то би било изцяло проформа за да се озаптяват исканията на ковид талибаните без да се съсипва толкова икономиката. Нали не очакваш, че някой ще те изгони от кафене или ресторант или да ти провери реално някакъв сертификат? Не че нямам аз де, документ, но определено не бих посещавал заведение в които реално биха ми го поискали. Такива просто ще фалират.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 окт 2021 21:52

Никой няма да ти проверява. Всичко ще е цифрово. Като светнеш в червено, успех с фалшивия сертификат - ако системата засече рег с него - бан. Зависи на нашите управници дали им се занимава. Ама ако искат парички, ще трябва да се "занимават". Французите го измислиха: една бохчичка пред заведението и прасетата гледат като теле в железница.
По тарикатлък, ние където отиваме, те оттам се връщат, колкото и неприятно ми е да го призная.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 окт 2021 22:10

Къде ще светиш бре? Ти да не си коледна лампичка. Хайде стига глупости. Колкото някой ме е проверявал през всичките "затворени месеци" през, които почти не съм пропускал ден в който да вечерям или обядвам в ресторант, толкова и сега. Пък ти си мисли за някакви "светвания", залепващите се вилици и тн.

--
И аз нямам фалшив, а напълно истински сертификат. Всичко е напълно реално и вкарано в системата им. Не съм си играл с индиго или нещо подобно :lol: Друг въпрос е дали реално съм получил дадена субстанция, но документално всичко ми е наред.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 окт 2021 22:30

Те нашите и без това няма да се занимават.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 09 окт 2021 00:02

Бях в чужбина.Няма да казвам къде ,ама без сертификат нема къде да влезеш.Ами един познат се набоде и го има кю ар кода.
Прати ми го по вайбър,аз пък го разпратих на другите хора в групата и така си влизахме навсякъде.Документи никой не ни искаше/
*ур за ковид и мерките! И те ле то !
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 09 окт 2021 10:26

favaca8888 написа:Бях в чужбина.Няма да казвам къде ,ама без сертификат нема къде да влезеш.Ами един познат се набоде и го има кю ар кода.
Прати ми го по вайбър,аз пък го разпратих на другите хора в групата и така си влизахме навсякъде.Документи никой не ни искаше/
*ур за ковид и мерките! И те ле то !

Как точно работи системата за сканиране. Отделен скенер ли е или приложение на мобилен телефон. Предполагам, че при сканирането излиза като резултат и три имена, егн, или не :?. Ако е така, при преминаване на граница ще е трудно. Вероятно само в заведения е приложимо. И все пак дори там, ако на няколко човека поред излезат едни и същи имена, ще е проблем.
Аз засега не съм имал нуждата, но ако се наложи ще почерпя с удоволствие някой лекар за сертификат ;).
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 09 окт 2021 11:40

И на мен това със сертификата ми е много забавно.
Как ще докажеш, че е фалшив.
Реално лакаря хвърля дозата в коша и ти си ваксиниран по документ, това с антителата също няма как да е доказателство, че е фалшив, има хора доказано, които не изграждат антитела дори след ваксина.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 09 окт 2021 14:07

Глупости пишат някои, че разбираш ли някой ще се набута с една цифра пари за код, а след това ще го разпрати на другите! Това го няма никъде! Не изключвам, че някои ще си закупят по втория начин кодове, но те ще струват около 300-500 и нагоре евро, даже може и да струват повече, заради прилагането на ограниченията! Та колкото по-голямо търсене, толкова по-висока цена! Само че закупилите подобни кодове ще си ги ползват сами! Освен това с един код може да се облажи само един човек! Защото ги има в системата! ;) :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Свободна зона”